warcraft 3 TFT + ROC, warcraft III,

Replaysowa strzałka Polskie Centrum Replayów - top
Replay Tygodnia / Best Replay
komentarze: 4 ściągnięć: 138
OrcFeckImDrunk Undeadk(0.0)L HumanuA.Chao7ic Undeaddj.SlavKo) UndeadiLikePiZZa NightElfSayToMeGoZu
zamknij
zamknij
Forum -> Kategoria: Inne -> Podkategoria: Offtopic
Temat:

- UFO -

[1-25] [26-48] -» Nawigacja po temacie.
FistaH
poziom solo na BN: 17
poziom: 10

[12:36:00, Tuesday 09. March 2010]
Witam, dziś pytanie z zupełnie innej beczki.
Czy ktoś ze wspaniałej społeczności Rep.pl kiedykolwiek widział niezidentyfikowany obiekt latający?

Osobiście wierze w UFO bardziej niż w Boga, a sam byłem świadkiem "czegoś" osiągającego niebotyczne prędkości i jaśniejącego na nieboskłonie. (To mogło być wszystko i nic, równie dobrze jakiś omam wzrokowy, dlatego nie będe się upierał że widziałem UFO.)

Jakie są wasze opinie na temat obcych?

Prosze o rozsądne treści.
Tylko dla użytkowników z IQ > 15
lubię owoce, także kandyzowane.
mouz.HasuObs
poziom: 9

GG: 9226532
[12:46:54, Tuesday 09. March 2010]
Doniesien niby mnostwo, ale ja bym sie doniesieniami nie sugerowal. Umysl ludzki jak sie uprze to sobie za wszelka cene cos udowodni.

Nie wierze, ze jestesmy sami we wszechswiecie, natomiast na 100% nie moge niczego stwierdzic. na pewno bardziej wierze w ufo niz w upiory i potwory.

Co do pytania w temacie to osobiscie nie widzialem i zaznaczam, ze jak dla mnie 99 % tych "obserwacji" to fejki albo odrzutowce nadzwiekowe, cholera wie co. Obcy sobie lataja nad Ziemia ot tak po prostu? Nie przekonuje mnie to.

paranormalne.pl tutaj jest sporo takich informacji:P
WilliaM

[12:52:43, Tuesday 09. March 2010]
Wszechświat jest za duży i cały czas rośnie, więc nie sądzę, że ludzkość to jedyna inteligentna forma życia - wystarczy zobaczyć ile mamy gatunków różnych stworzeń na ziemi, więc tak - UFO gdzieś tam jest ^^

Jednak zakładając, że życie powstało w tym samym czasie, to prawdopodobnie ufoludki są na podobnym poziomie technologicznym co my ^^ aka nie wylecą w kosmos nas odwiedzić
Nfth

[13:07:46, Tuesday 09. March 2010]
"Jednak zakładając, że życie powstało w tym samym czasie, to prawdopodobnie ufoludki są na podobnym poziomie technologicznym co my ^^"

chyba, że nie wynaleźli religii, wtedy są od nas bardziej zaawansowani o jakieś 10 stuleci.
Brawa dla Szwajcarii , pierwszy normalny kraj w Europie. Stop Minaretom :)
WilliaM

[13:35:26, Tuesday 09. March 2010]
Imo nie ma myślącej istoty, która nie chciałaby poznać dlaczego istnieje.

Religia to jeden ze sposobów otrzymania takiej odpowiedzi, więc równie dobrze może bardziej rozwijać niż ograniczać bo robi się jakiś krok w kierunku poznania.

Nawet jeśli to zły krok to napewno nie sprowadza do zacofania.
Żeby nauczyć się mnożyć trzeba umieć dodawać.
mouz.HasuObs
poziom: 9

GG: 9226532
[13:45:53, Tuesday 09. March 2010]
no

palenie uczonych na stosie i zakaz czytania to dobry krok do otrzymania odpowiedzi
zxcv
poziom solo na BN: 0
max poziom na BN: 6
poziom: 7

[14:13:21, Tuesday 09. March 2010]
Ja widziałem kiedyś siedżac sobie wygodnie w leżaczku na dworze pewnego lipcowego popłudnia dziwny obiekt na niebie. Byl koloru szarego, i prawie się nie poruszał. Zdziwiło mnie to, i chcialem zrobić zdjęcie telefonem, gdy go wyjąłem z kieszeni obiektu już nie było, a wisiał tam jakies 10 sekund...
UFO jak najbardizej istnieje, tylko ludzie ślepo wierzący w stwórce świata uparcie twierdzą że ludzie to jedyna inteligentna rasa we WSZECHŚWIECIE
Winc
poziom: 12

Upomnienia: 35% ?
[14:16:56, Tuesday 09. March 2010]
www.wykop.pl/link/315130/porazajace-porownanie-c(...)
Wystarczy obejrzeć to i pomyśleć sobie, jak naiwne są osoby które myślą, że w tym całym wszechświecie istniejemy sami :D

// zedytowany przez Winc dnia 2010-03-09 14:18:31
Ape
poziom: 5

GG: 12845209
[14:35:39, Tuesday 09. March 2010]
Ja myślę tak jak Williamek. Myślę, że wszechświat jest za duży, żeby tylko nasza planeta była zamieszkana. Osobiście nigdy nie widziałem na własne oczy żadnych paranormalnych znaków na istnienie obcych cywilizacji, ale kto wie... ;)

// zedytowany przez Ape dnia 2010-03-09 14:37:35
Santi
poziom: 11

GG: 8382989
[14:51:20, Tuesday 09. March 2010]
ja wierze w ufo bo robi dobra muzyke

// zedytowany przez Santi dnia 2010-03-09 14:51:47
Guns n roses i wszystko jasne
Colos
poziom: 11

GG: 904700
[16:55:59, Tuesday 09. March 2010]
Tu nie ma co myśleć gdzieś jeszcze we wszechświecie, bo to jest pewne na 100% :D Ale czy kiedyś je spotkamy? Zapewne, ale jeszcze nie dziś ani nie jutro ;-)

aha, ufo to ufo i nie jest to automatycznie istota pozaziemska ;-)

Możesz widzieć UFO ( tj. niezidentyfikowany obiekt latający) i jednocześnie może to być z naszej planety obiekt ;-)

To tak gwoli ścisłości :D Nie mylić pojęć!
Kadrowy - Pisz, jeżeli masz zażalenie co do pracy adminów :)
WunderWaffel

GG: 864053
[17:19:19, Tuesday 09. March 2010]
Wiecie ile śmieci lata w kosmosie?
LoRd_ShAmAn
poziom solo na BN: 12
poziom: 8

GG: 5805210
[17:21:09, Tuesday 09. March 2010]
Ufo istnieje, oto dowód www.youtu(...)daqLysAY

DziaDzia

GG: 4697167
[17:50:11, Tuesday 09. March 2010]
w jednej galaktyce sa miliardy cial niebieskich, w kosmosie sa miliardy galaktyk, wierzycie w to ze jestesmy sami we wszechswiecie bo ja nie ?

// zedytowany przez DziaDzia dnia 2010-03-09 17:50:34
FistaH

[19:58:23, Tuesday 09. March 2010]
Doskonale! to właśnie są odpowiedzi jakich się spodziewałem. Niestety mnóstwo jest ignorantów którzy twierdzą że poza ziemią nie ma innych istot. Wykracza to po prostu poza ich horyzonty intelektualne i wyobraźnię.

@williamek

"Jednak zakładając, że życie powstało w tym samym czasie, to prawdopodobnie ufoludki są na podobnym poziomie technologicznym co my ^^ aka nie wylecą w kosmos nas odwiedzić"

tak niestety nie jest, aby na planecie powstało życie musi zajść wiele przypadkowych zdarzeń które wpływają na warunki na powierzchni.
A jeśli chodzi o wiek planet i istnienie na nich cywilizacji to już zupełnie inna sprawa.
Erich von Deniken w jednej ze swoich książek przedstawia obliczenia wedle których (opierajac się na wieku naszej planety) obliczył iż nasza obecna cywilizacji jest już 4-tą. Wszystkie wcześniejsze wyginęły. Trudno się z tym nie zgodzić.
Nfth

[20:03:23, Tuesday 09. March 2010]
"obliczył iż nasza obecna cywilizacji jest już 4-tą. Wszystkie wcześniejsze wyginęły. Trudno się z tym nie zgodzić. " niby czemu trudno się nie zgodzic?
zostałyby jakieś ślady...
Brawa dla Szwajcarii , pierwszy normalny kraj w Europie. Stop Minaretom :)
WunderWaffel

[20:50:34, Tuesday 09. March 2010]
Zagadnienie filozoficzne:

Istnienie obcych jest proporcjonalne do wiary w inną cywilizacje.

A samą MOZLIWOŚĆ istnienia innej cywilizacji możliwa jest do obliczenia za pomocą poniższego wzoru:

N=m x P1 x P2 x P3 x P3t/T

m - ilośc gwiazd w naszej galaktyce (ok. 200 mld)
P1. . .P4 - podobienstwa podanych w postaci warunkowych
P1 - prawdopodobieństwo występowania systemów planetarnych
P2 - prawdopodobienstwo powstania życia na planecie
P3 - prawdopodobieństwo pojawienia się istot inteligentnych
P4 - prawdopodobieństwo utworzenia cywlizacji techniczej
t - wiek galaktyki
T - średni czas istnienia cywilizacji techniczej (100 tys. - 2 mld)

Zatem. . .jednym wyjdzie bardzo malutki procent szans a innym zajebiście wielka liczba. . .wszystko zależy od wiary w to, czy śmieci krązące po kosmosie są "UFO"
Florek_Saska
poziom: 4

[21:08:14, Tuesday 09. March 2010]
williamek

"
Wszechświat jest za duży i cały czas rośnie"

poczytaj troche więcej niz tylko na Wikipedii i wiadomości z TVN-enu a dowiesz się ze Wszechświat wcale nie rośnie :-)
FistaH

[22:13:16, Tuesday 09. March 2010]
@up

wszechświat nie rośnie, tylko poszerza się tkw. kosmiczny horyzont. Obszar do którego dociera światło po wielkim wybuchu.
Wszystko co poza nim (możemy sie tylko domyślać) nie może być zaobserwowane.

@Nfth

Nie można się z tym nie zgodzić, ponieważ użyty jest analogiczny do przytoczonego przez WunderWaffe wzoru.

wiek planety, podzielony przez czas rozwoju cywilizacji i jakieś tam prawdopodobieństwo jej powstania = wynik
beznazwy
poziom: 6

[22:53:04, Tuesday 09. March 2010]
ehem ehem... Ależ w Biblii nie ma nigdzie wspomnianego, że jesteśmy we wszechświecie jedyni... Kto wie może ufoludkom ujawnił się Jezus... Albo Mahomet. To kościół wszystkiemu jest winien. Np. krucjaty. W Biblii nie ma NIC na ten temat że jeśli zabijesz niewiernego pójdziesz do nieba na życie wieczne. Podobnie jest z Islamem. Nie ma nic że jak zajebiesz siebie i przy okazji 100 osób to będziesz dobry. A że terroryści biorą przykład w XXI w. z ludzi z XIV w. no to proszę was... Tak samo jest z nauką. W całym Chrześcijaństwie jak i we, raczej wszystkich religiach chodzi o dobro i wiarę. A nie o tempote zacofanie i zabijanie w imię swojego boga...
@down przeczytaj np. 4 bodajże post ^^ czy tam 3 o paleniu na stosie

// zedytowany przez beznazwy dnia 2010-03-10 15:36:36
WunderWaffel

[23:06:30, Tuesday 09. March 2010]
@up
A co do tego ma kurna religia? Co ma piernik do wiatraka? Jak gdzieś coś nie jest napisane to tego nie ma? Pierdzieli mnie to czy jest UFO czy nie, ale włączanie to tak perfidnie złego przykładu jest chyba sferą . . .nie wiem. . .braku argumentów. . .
Cyber

[08:22:46, Wednesday 10. March 2010]
Wg mnie obca cywilizacja na pewno gdzieś istnieje, może nie w naszej galaktyce ani w sąsiednich ale na pewno gdzieś istnieje... tylko po prostu jest za daleko by się z nami skontaktować, takie moje zdanie ;) Wyobraźcie sobie że nawet mieliby coś co lata z prędkością światła, to zajęłoby to im... około 100 miliardów lat...(nawet jeśli by wylecieli krótko po narodzinach wszechświata, to i tak jeszcze by musieli trochę przelecieć bo wszechświat istnieje około 13 miliardów lat z tego co wiem) życie na ziemi przestanie prawdopodobnie istnieć za kilkaset/tysięcy lat a w najlepszym przypadku za miliard, gdy życie na ziemi przestanie być możliwe ze względu na słońce które będzie wchodzić w nową fazę (tzw wyjdzie z ciągu głównego i będzie się zamieniać w czerwonego olbrzyma) więc po prostu obca cywilizacja istnieje na 100%, ale wątpię żebyśmy byli w stanie się z nimi skontaktować i vice versa. Żeby powstało życie na planecie musi zajść bardzo wiele czynników, to nie jest coś takiego jak 1 szansa na tysiąc planet, tylko jedna szansa na kwadryliony planet... gdyby ziemia się oddaliła od słońca nawet o 1 milion km (w kosmosie tyle co na ziemi milimetr) przestało by istnieć życie, albo jeśli słońce byłoby odrobinę mniejsze/większe.... już nie mówię o braku księżyca czy innych planet naszego układu słonecznego które m.i.n służą jako tarcza ochronna przed różnymi obiektami, gdyby ziemia była ostatnią planetą od słońca życie by na niej nigdy nie istniało, a jeśli już to bardzo krótko.

// zedytowany przez Cyber dnia 2010-03-10 08:43:55
Nie kradnij, państwo nie lubi konkurencji.
FistaH

[09:34:18, Wednesday 10. March 2010]
@up.
ja myślę jednak że kontakt obcymi cywilizacjami jest możliwy, również podróże na tak wielkie odległości. Niecałe 400 lat temu ludzie wierzyli że ziemia jest płaska i stoi na słoniach, które z kolei stoją na żółwiu... (to było też oficjalne stanowisko kościoła), a ludzie za podważanie tej wiedzy trafiali na szafot.
Wyobraźcie sobie jak mogłaby wyglądać nauka za następne 400 lat. Prawdopodobnie dowiedzielibyśmy się o istnieniu praw natury, które obecnie nie mieszczą nam się w głowach, bo wyobraźnia człowieka to tylko wyobraźnia łowcy-zbieracza, przystosowana do pozyskiwania pożywienia.
radziollo
poziom solo na BN: 20

GG: 5902703
[11:35:31, Wednesday 10. March 2010]
zgadzam sie z fistahem. nie mozna wykluczyc ewentualnego spotkania z obcymi tylko dlatego, ze sa za daleko. mamy jeszcze wiele do odkrycia w zakresie fizyki, a szczegolnie czasu. Dajecie wiare, ze ludzkosc nie potrafi znalezc dowodu na to, ze podroze w czasie sa niemozliwe? oczywiscie podroze w czasie kojarza sie wrecz smiesznie, ale one nie musza tak wygladac jak w filmach sf. Najciekawsze jest to, ze my JUZ potrafimy zlamac bariere czasu ale jak do tej pory jedynie wykorzystujac czynnik predkosci. Ja wierze, ze kiedys wpadniemy na inny czynnik implikujacy przekroczenie czasu. Wiec w tym temacie- rzece postaralem sie wam wyjasnic dlaczego nie mozna wykluczyc ew. kontaktu obcych sobie cywilizacji tylko ze wzgledu na niebagatelna odleglosc dzielaca nasze planety- matki. A czy w CALYM wszechswiecie moze sie znajdowac planeta, na ktorej warunki do powstania zycia byly podobne jak na Ziemi? Mysle ze to pytanie jest pytaniem retorycznym jesli tylko ktos nie cierpi na niedobor wyobrazni. A kwestia UFO? Nie mam zielonego pojecia czy to prawda czy mistyfikacja. Uwazam, ze nie jest niemozliwe, ale czy akurat teraz, w takich okolicznosciach itp. itd. i nie przeceniajac zdolnosci czlowieka do "wyprodukowania" czegos w glowach mas? Nie wiem, ale niemozliwym to nie jest ;)
WilliaM

[12:10:28, Wednesday 10. March 2010]
#Florek_Saska
pooglądaj trochę discovery to się dowiesz, że wszechświat można porównać do balona, który cały czas się rozszerza pod wpływem wdmuchiwanego powietrza, tylko pytanie czy wszechświat ma koniec tak jak balonik i wybuchnie ^^

Btw. jeśli o obcych mowa pamiętacie facetów w czerni i motyw z szafką? :D
[1-25] [26-48] -» Nawigacja po temacie.

Dodawanie posta
Nie jesteś zalogowany. Zarejestruj się, a później zaloguj aby dodać wiadomość!

Więcej?

Chcesz znaleźć informacje na konkretny temat? Przejrzyj hasła, których najczęściej dotyczą dodane ostatnio nowości! WC3L, NETWARS, WCG, LCW, TURNIEJ, WORLD CYBER GAMES, MYM, DOTA, TERROR, REPPACK, GRUBBY, WYWIAD, PALADYN, PORADNIK, BIOT, POL-TEAM, MOON, KONKURS, BLIZZARD, WORLD ELITE, FUZJA, ESL, NGL-ONE, ENC, NGL, TDEL, SPQR, MOUZ, PGS, BRONZE, KODE5, WILDA, TEAM FIGHTING, LADDER, REPREZENTACJA, SILVER, EXTREME MASTERS, HEYAH, FLY100%, TOD, WARCRAFT, SLH, KUJA, BIOHAZARD-TEAM, BVG, WICKED, ESWC, ALMOST, ACIS, CYKLOP, REPLAYPACK, INCUP, CLAN BASE, PATCH, HOORAI, SASE, ELIMINACJE, FINAłY, FNATIC, WCG 2006, IEST, SRS, FINAł, CYBERSPORT, WE.EU, PLD, SKY, VOODOO, PRAE, JAGR, LAN, REPLAYS.PL, CHALLENGE, ANIMATOR, 2007, CARMAC, LIGA, NATIONS, GFO, PEDAL, KONKURSIWO

Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone,
kopiowanie tylko za zgodą właściciela.
2003/2007 by: CyklOP, Muzami, Julas [ Mapa Strony ]
Replayów w bazie: 14599 Kont użytkowników: 10355

Pomysł, oskryptowanie, administracja: CyklOP [salon kosmetyczny wrocław] [gosu] [biotechnologia]
Design: Muzami, art w topie strony nadesłał Z4buZa
Skrypt obsługujacy replaye: Juliusz 'Julas' Gonera [ Replay Parser ]
Wykonano w czasie 0.16730594635 sekund