warcraft 3 TFT + ROC, warcraft III,

Replaysowa strzałka Polskie Centrum Replayów - top
Replay Tygodnia / Best Replay
komentarze: 4 ściągnięć: 138
OrcFeckImDrunk Undeadk(0.0)L HumanuA.Chao7ic Undeaddj.SlavKo) UndeadiLikePiZZa NightElfSayToMeGoZu
zamknij
zamknij
Forum -> Kategoria: Inne -> Podkategoria: Offtopic
Temat:

Fallout 1 postać

[1-17] -» Nawigacja po temacie.
Paz
poziom: 12

GG: 6968896
[19:12:44, Sunday 14. March 2010]
Hej, zapewne jest tu pełno fanów serii Fallout'a. No więc mam parę pytań. Jakiś czas temu zabrałem się za pierwszą część, gra mi w miarę leżała, więc złapałem jakiś poradnik, żeby wiedzieć jaką postać zrobić. Miałem jakiś tam fajny szczegółowy poradnik jak przejść grę z całymi opisami, robieniem postaci etc, ale na jednym forum jakiś koleś napisał ciekawą postać jaką używał, napisał jednak trochę nieczytelnie ten post + tylko wspominał o postaci i nie robił jej szczegółowych statystyk. No i tu moje pytanie, czy ktoś pomoże mi dokończyć tą postać i wyjaśnić parę rzeczy, których z postu nie zrozumiałem?
Post wklejam tutaj:
"Trzy razy przeszedłem F1 i dwa razy F2 zawsze wybierałem per9(+1 za zdoln.), szczescie na 8, zrecznosc na 8. Później jeszcze tylko tagi more criticals, better criticals, strzelec wyborowy. Co z tego że moja postac mogła nosić mało sprzętu(co straciło na znaczeniu przy pancerzu wspomaganym), że strzelałem raz na turę i byle radiacja mogła mnie usmiercić skoro co strzał dostawałem informacje typu:
"przeciwnik został trafiny w oczy za xxx [podstaw coś dużego] punktów, oślepł/ma wstrzas mózgu/stracił przytomnosc/urwało mu kończyne czy inne ciekawostki";"
Nie rozumiem paru rzeczy tutaj. W percepcji gość wspomina o +1 do zdolności, jednak nie wiem o jaką zdolność mu chodzi i czy jest to zdolność wybierana na tworzeniu postaci, czy miał na myśli coś co zdobywamy potem? W tagach mówi o "more criticals, better criticals", to daje dwa tagi które dają możliwość powiększenia krytycznych uderzeń, jednak z tego co widzę u siebie, tagi nie mogą podwyższyć krytycznych uderzeń, poza finezją, ale jest to cecha, więc o jakich tagach mowa? Druga sprawa - oczywiście wywnioskowałem, że jedną z cech ma być finezja bo podnosi ona krytyki o 10%, ale jaką mogła by być druga? Trzecia sprawa - jak obniżyć pozostałe zdolności? zaniżyć inteligencję która jednak jest ważna, bo daje pkt zdolności co poziom, czy zaniżyć charyzmę, wytrzymałość lub siłę(na pewno kilka trzeba zaniżyć mocno, więc które?)
Z góry mówię, że taką postacią chcę grać, więc zbędne komentarze będą usuwane.

Ostatecznie, skoro już tworzę temat o Falloucie możecie tu pisać o swoich postaciach, ogólnie o grze i innej jej częściach etc

// zedytowany przez Paz dnia 2010-03-14 19:14:07
sH.?!?!?!?XD
poziom solo na BN: 0

GG: 7448985
[19:21:36, Sunday 14. March 2010]
hej, ja nie trawiłem pierwszej części, bo była ograniczona czasowo... ahh ale dwójkę przeszedłem 4 razy ;d najlepiej jest dać tą zdolność co Ci podnosi wszystkie skille o 1.
Natomiast jeżeli chodzi o S.P.E.C.I.A.L to ja brałem ok 6,7 siły - potem pancerz podnosi. Percepcja 5-6 - gdy grałem na Big Guns, a gdy grałem na Gauss Riflea to ok 8. Endurance - 4 ;p Charyzma - 7-8 gdy grałem na gadanie, 4-5 gdy na rozpierdalanie. Inteligencja 7-8. Agility 7-8. luck 5-6. ;)

Pozdro ;) Najlepiej iść od razu(tak, od razu po wyjsciu z wioski) do bazy Navarro i wziąć pancerz wspomagany (wczesniej musisz z San Francisco dowiedzieć się gdzie ona jest). Pewnie Ciebie złapią parę razy ochroniarze, ale po 10 load gejmie będziesz miał na pierwszym lvlu pancerz ;D
michaeljaiwhite.mybrute.com
Paz

[19:29:05, Sunday 14. March 2010]
a gdzie jest baza Navarro? I w końcu mam najpierw się dowiedzieć gdzie jest pancerz czy od razu iść do bazy? ;]

// zedytowany przez Paz dnia 2010-03-14 19:31:19
Ziouo
poziom solo na BN: 15
poziom: 5

GG: 5705295
[20:18:21, Sunday 14. March 2010]
Ta, najpierw po power armora do Navarro a potem do NCR po bozara i jesteśmy imba :D

@up : póki się nie dowiesz gdzie jest baza nie będzie ci się na mapie pokazywać
sH.?!?!?!?XD

[20:30:30, Sunday 14. March 2010]
Baza Navarro jest po lewej stroni mapy, nad zatoką okalającą San Francisco, ale najpierw musisz się w San Francisco dowiedzieć gdzie ona jest :p Tam znajdziesz najlepszy pancerz w grze ;) A w NCR jest Bozar - taka giwera (big gun) która potrafi przy criticu zadać do 1000 obrażeń. Mój rekord to 3 alieny na raz :D
W ogóle Sulik w pancerzu wspomaganym i z młotem wspomaganym + ja w pancerzu wspomaganym rozjebaliśmy całą Enklawę pod koniec gry, bo nie wiedziałem jak dostać klucz od prezydenta, więc go zajebałem :D:D
Grymek/Gnom
poziom: 11

GG: 2205468
[21:48:50, Sunday 14. March 2010]
no nie pamiętam jak już to szło.
jak z bratem grałem w f2 to robiłem postać z mało str i sporo inteligencji i charmy. Było dużo do celności. Postać się opierała głównie na kombinowaniu z przedmiotami, czestymi loadami, sporo gadania. granie na poczatku lekkimi broniami az nie znajdziesz jakiegps plasma gun. i rzeczywiscie spory dmg malo hp i czeste loady i save.
przechodzenie ostatniego bossa na same cirty i loady :]
Phelot

[23:41:12, Sunday 14. March 2010]
Navarro jest w F2 mośki a nie w F1!!!

Paz odezwij sie do mnie jesli chodzi o Fallouty, gg 7313969, to Ci pare rzeczy wtyluamcze - F1 i F2 przeszedlem po parenscie razy (w f2 glownie, teraz tak sie sklada ze ponownie przechodze f2, do tego tez gram w fallout tactics). Nie slucha porad tych na gorze bo sa to juz porady - wiesz wszytko o grze i to wykorzystujesz, co zabija przyjemnosc z gry jesli grasz w nia pierwszy raz.

// zedytowany przez Phelot dnia 2010-03-14 23:42:52
IN TECHNO VIKING WE BELIVE!!!!
Jamakasi
poziom: 7

GG: 5444632
[08:45:22, Monday 15. March 2010]
1/ navaro jest w f2 i nie jest tam najlepszy pancerz w grze tak zwana czarna zbroja , w grze jest dostepna ulepszona czarna zbroja 2 ( o 5 armora wiecej) navaro jest ukryte ( nie wykryjesz go na poczatku) trzeba pogadac w san francisko najpierw ;p

2/ chcesz miec max pk akcji ?? pakuj 10 pk w agility
wedlug mnie szczescie jest nie potrzebne ::P
Tanis
poziom solo na BN: 20
poziom: 8

GG: 2683244
[08:54:08, Monday 15. March 2010]
P0r baza Nevarro w F1 xddd

Co do buildu postaci... Zależy czym chcesz grać Small guny, Big guny lub wszelkiego rodzaju plazmy itp(bronie energetyczne). Oczywiście możesz się posługiwać 2 rodzajami broni perfekcyjnie ale ja polecam 1 rodzaj... bo nie tylko strzelanie jest ważne w grze ^_^
A co do tego co mówiłeś to miało nazwę "TK" czy jakoś tak to był build na obrażenia krytyczne najlepiej się sprawdza przy small gunach ;p Powiedz jaką konkretnie chcesz build to może pomogę chociaż nie grałem dawno w F1 (F1 przelazłem 2x, a F2 4x) ^^ Najlepiej zwróć się do Phelota bo z tego co widzę to jest z tych wszystkich powyżej najlepiej ogarnięty i gra obecnie też w Fallouta, a conajważniejsze nie myli F1 i F2...
Imo nie czytaj żadnych poradników i solucji do gry zepsujesz sobie zabawę :)
LMRS^Pix

[10:09:34, Monday 15. March 2010]
W San Francisco jest zabugowany level check który miał Cię nie puścić do Navarro przed poziomem postaci bodajże 12 lub coś około.

To co 99% graczy robi to durny exploit, który sprawia, że gra traci cały urok (Przechodzenie Den w advanced power armor i z pulse rifle w łapie -> -_-)

Możecie od razu dać sobie 999HP i 99 level, taki sam sens.

Natomiast co do FO1, gra jest raczej prosta, banalna wręcz (jak każdy FO;)), więc co byś nie wybrał, nie będzie żadnego problemu.

// zedytowany przez LMRS^Pix dnia 2010-03-15 10:10:07
Ziouo

[16:58:00, Monday 15. March 2010]
Nikt nie myli F1 z F2, jeśli takie z was ynteligentne chopaki to sobie zobaczcie ostatnie zdanie w 1 poście.
sH.?!?!?!?XD

[13:29:00, Tuesday 16. March 2010]
nie no, jak czytam wasze posty to się utwierdzam tylko w przekonaniu, że polacy czytać ze zrozumieniem nie potrafią ;)
@Ziouo ale oni tego nie ogarnęli ;)
Phelot

[18:29:36, Tuesday 16. March 2010]
Paz sie pytal o F1, wiec po co piszesz ze wolisz F2 i piszesz jak sie ja przechodzi? Poza tym to nie podchodzi dla mnie pod dyskusje o tych grach - piszesz ze idziesz od razu do Navarro i bierzesz zbroje, ustawiasz tak a tak postac i ok co z tego??:D Gdzie tu jest poczatek dyskusji o ktorej mowi ostatnie zdanie 1 postu badz pomoc dla Paza w F1? Post z dupy ;]
IN TECHNO VIKING WE BELIVE!!!!
Ziouo

[19:06:21, Tuesday 16. March 2010]
A w którym konkretnie miejscu ostatnie zdanie 1 postu mówi o jakiejkolwiek dyskusji ?
Paz

[14:08:06, Wednesday 17. March 2010]
Phelotowi raczej chodziło o to, że głównie wspominam o F1 i sH tak z niczego mówił co mam zrobić i dało się zrozumieć, że to F1, bo nie wspomina, że chodzi mu o F2 + kiedy spytałem gdzie navarro, mimo iż wiedział że nie gram w F2 powiedział, gdzie mam iść. Jedni nie zrozumieli drugich, czaisz?
blablablabla

[14:32:40, Wednesday 17. March 2010]
Pamiętam że brało się sporo percepcji tak by potem dobić sobie chyba 2 punkty (a może jeden) w trakcie gry przez jakąś tam operacje i chyba książkę + talent który zmniejsza koszt ataków ale nie możesz celować, dzięki temu postać mogła strzelić dwa razy trybem Burst, wciągu jednej rundy. Naprawdę mocny efekt to dawało.
Paz

[15:04:30, Wednesday 17. March 2010]
2 percepcji można zdobyć, a co do zdolności odbierającej możliwość celowania to w przypadku mojej postaci nieskuteczne. Daje -1 puktów akcji za strzelenie co umożliwia strzelenia dwa razy na turę, ale wolę z dwudziestu metrów raz strzelić w oczy i zablokować przeciwnika na kilka tur.
Wczoraj mi komp siadł i muszę grać od nowa na innym. Powiem, że gierka świetna, już tylko czekam aż przejdę i zaczynam dwójkę a potem trójkę. :)

// zedytowany przez Paz dnia 2010-03-17 15:06:07
[1-17] -» Nawigacja po temacie.

Dodawanie posta
Nie jesteś zalogowany. Zarejestruj się, a później zaloguj aby dodać wiadomość!

Więcej?

Chcesz znaleźć informacje na konkretny temat? Przejrzyj hasła, których najczęściej dotyczą dodane ostatnio nowości! WC3L, NETWARS, WCG, LCW, TURNIEJ, WORLD CYBER GAMES, MYM, DOTA, TERROR, REPPACK, GRUBBY, WYWIAD, PALADYN, PORADNIK, BIOT, POL-TEAM, MOON, KONKURS, BLIZZARD, WORLD ELITE, FUZJA, ESL, NGL-ONE, ENC, NGL, TDEL, SPQR, MOUZ, PGS, BRONZE, KODE5, WILDA, TEAM FIGHTING, LADDER, REPREZENTACJA, SILVER, EXTREME MASTERS, HEYAH, FLY100%, TOD, WARCRAFT, SLH, KUJA, BIOHAZARD-TEAM, BVG, WICKED, ESWC, ALMOST, ACIS, CYKLOP, REPLAYPACK, INCUP, CLAN BASE, PATCH, HOORAI, SASE, ELIMINACJE, FINAłY, FNATIC, WCG 2006, IEST, SRS, FINAł, CYBERSPORT, WE.EU, PLD, SKY, VOODOO, PRAE, JAGR, LAN, REPLAYS.PL, CHALLENGE, ANIMATOR, 2007, CARMAC, LIGA, NATIONS, GFO, PEDAL, KONKURSIWO

Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone,
kopiowanie tylko za zgodą właściciela.
2003/2007 by: CyklOP, Muzami, Julas [ Mapa Strony ]
Replayów w bazie: 14599 Kont użytkowników: 10355

Pomysł, oskryptowanie, administracja: CyklOP [salon kosmetyczny wrocław] [gosu] [biotechnologia]
Design: Muzami, art w topie strony nadesłał Z4buZa
Skrypt obsługujacy replaye: Juliusz 'Julas' Gonera [ Replay Parser ]
Wykonano w czasie 0.120027065277 sekund