warcraft 3 TFT + ROC, warcraft III,

Replaysowa strzałka Polskie Centrum Replayów - top
Replay Tygodnia / Best Replay
Nie ma żadnych replayów spełniających te wymogi.
zamknij
Forum -> Kategoria: Inne -> Podkategoria: Offtopic
Temat:

Kung Fu

[1-14] -» Nawigacja po temacie.
Jamakasi
poziom: 8

GG: 5444632
[18:14:46, Monday 16. January 2012]
Mam do was pytanie odnośnie Sztuki walki "King fu". Otóż zaciekawił mnie ten styl, lecz jak by on sobie poradził na "ulicy".Wujek google mowi , ze to "gówno" i nie warto marnować na to czasu.A wy co o tym sadzicie ? ktos trenuje? miał stycznosc z tym ?
Ghostek
poziom solo na BN: 0
poziom: 7

GG: 2749116
[19:03:46, Monday 16. January 2012]
A szukasz stylu który pomoże Ci na ulicy czy czegoś do zabicia czasu i do lansowania się :P?
Vanitas Vanitatum Et Omnia Vanitas
ME_PRO_U_NAP
poziom: 5

[19:20:52, Monday 16. January 2012]
Każda sztuka walki jest dobra jeśli chodzi o rozwój osobowości. Trenowanie kung fu pomoże ci podbudować nie tylko siłę fizyczną i odwagę ale także podbuduje poczucie wartości, pewność siebie, etc.
Co do tego, czy się sprawdzi "na ulicy". To zależy, mistrz kung fu
z pewnością poradzi sobie z dresami, ale czy Ty? To zależy od Ciebie, ile będziesz ćwiczył, jak się przykładał, etc. Wg mnie do obrony dobre jest judo, sam trenowałem (nie przykładałem się jednak do tego) i wiem, że jak podejdzie dres czy dwóch to biada im - no, chyba, że też znają sztuki walki/obrony :)
A, jeszcze silat jest niezłe (Malezyjska sztuka walki) - ale to bardzo niebezpieczne, bałbym się tego użyć, bo bardzo łatwo można zabić.

// zedytowany przez ME_PRO_U_NAP dnia 2012-01-16 19:22:39
ylamar
max poziom na BN: 1

GG: 785677
[19:55:51, Monday 16. January 2012]
nie no kung fu jest dobre ale ono jest tak rozbudowane, jest w nim tyle technik, że zajmie Ci to minimum 3 lata żebyś to umiał wykorzystywać na ulicy. Kung fu to nie sztuka walki, ale styl życia! Muay Thai, jest bardzo dobry na ulicy, Krav Maga. No i tego na ulicy nie wykorzystasz dosłownie, ale brazylyjskie judo też jest bardzo dobre.
Ghostek

GG: 2749116
[21:47:41, Monday 16. January 2012]
Brazylijskie Dżudo (czyt. Ju jitsu) na ulicy się nie sprawdzi bo chyba dresowi na ulicy 'flying yujigatame' nie będzie zakładał
Vanitas Vanitatum Et Omnia Vanitas
Gieco
poziom solo na BN: 9
poziom: 11

GG: 6893377
[23:01:05, Monday 16. January 2012]

www.youtu(...)uCMiNYHE

Znaczna część ciosów kantem dłoni w sistiemie pochodzi z azjatyckich sztuk walki m.in wushu (kung fu). Nie powiedziałbym, że się nie sprawdzają na ulicy, bo wiekszosc z nich celuje w szyje, czego nie zobaczymy w mma czy na jakimkolwiek innym ringu, bo by się po prostu pozabijali.

Inna sprawa, że jest tam multum ciosów z "dupy" powszechnie znanych z chinese kung fu yo filmów.

Ogólna plotka w necie mówi o tym, że wushu uczy się całymi latami, aby osiągnąć zadowalający poziom. Podczas gdy np. boksu/kickboksu rzekomo już po roku można napierdalać losowych ludzi bez przygotowania z zadowalającym wynikiem.

Nie wiem, nie znam tego z autopsji, nic nie trenuje, ale już sama boczna postawa w wushu wydaję się znacznie bardziej skomplikowana do opanowania od tych "zwykłych".

www.youtu(...)GADoxzZs

Plebiarnia z pol-1 do budy proszę.
Prezesozord
poziom: 12

[01:04:26, Tuesday 17. January 2012]
Wszystkie typowo wschodnie sztuki walki średnio sprawdzają się na ulicy. Generalnie kung fu, karate, taekwondo etc. to bardziej cała filozofia życia niż sztuka walki. Napewno lepiej uczyć się tego niż niczego, ale jakby nie patrzeć są to stare i nie do końca ulepszane techniki. Jak dla mnie najlepsza na ulicy jest samoobrona bazowana na krav madze(albo innych technikach wojskowych), gdzie bazuje się na psychologii, wykorzystywaniu otoczenia i prostej skutecznej technice.
W wypadku przykładowego kung fu, po za samą wiedzą, potrzeba być konkretnie rozciągniętym i mieć niezłe predyspozycje fizyczne(najlepiej długie kończyny i wąski tors).
Ja nie banuje, ja zabijam xd
LEJW

[10:25:13, Tuesday 17. January 2012]
strach trolowac, tylu tu karatekuff ;I
Flash
poziom: 1

GG: 3473443
[01:04:25, Wednesday 18. January 2012]
jak chcesz szybko i sprawnie sobie radzic na 'ulicy' to boks zacznij trenowac
Jamakasi

[13:31:43, Thursday 19. January 2012]
A krav maga ?
NeM3ZiS

GG: 10453318
[17:47:25, Thursday 19. January 2012]
Tak btw, jak interesujesz się kung-fu, to polecam film Yip Man 1 i 2 część, o ile jeszcze nie oglądałeś;) - jeden z lepszych filmów, jakie widziałem, muszę przyznać wciągający:)

// zedytowany przez NeM3ZiS dnia 2012-01-19 17:48:20
Jamakasi

[22:55:52, Friday 20. January 2012]
film 10/10
LMRS^Pix

[19:35:52, Tuesday 24. January 2012]
Trzeba być dzieckiem żeby "pod ulicę" ćwiczyć

tyle w temacie
pyton

[21:39:40, Tuesday 24. January 2012]
Na ulicy często się zdarza, że przeciwnik posiada metalowy pręt. Dlatego polecam dużo ćwiczyć potężne kopnięcia:
www.youtu(...)_WbKzE3A
[1-14] -» Nawigacja po temacie.

Dodawanie posta
Nie jesteś zalogowany. Zarejestruj się, a później zaloguj aby dodać wiadomość!

Więcej?

Chcesz znaleźć informacje na konkretny temat? Przejrzyj hasła, których najczęściej dotyczą dodane ostatnio nowości! WC3L, WCG, NETWARS, LCW, TURNIEJ, WORLD CYBER GAMES, DOTA, TERROR, MYM, WYWIAD, PALADYN, REPPACK, GRUBBY, PORADNIK, BLIZZARD, BIOT, ESL, POL-TEAM, MOON, KONKURS, LIGA, WORLD ELITE, FUZJA, NGL-ONE, ENC, NGL, TDEL, SPQR, SLH, MOUZ, PGS, GFO, BRONZE, KODE5, WILDA, TEAM FIGHTING, LADDER, REPREZENTACJA, SILVER, HEADSHOT, EXTREME MASTERS, HEYAH, FLY100%, TOD, VOODOO, WARCRAFT, KUJA, BIOHAZARD-TEAM, BVG, WICKED, ESWC, ALMOST, ACIS, CYKLOP, WILQ, REPLAYPACK, INCUP, CLAN BASE, PATCH, HOORAI, SASE, ELIMINACJE, FINAłY, FNATIC, WCG 2006, IEST, SRS, FINAł, CYBERSPORT, WE.EU, PLD, SKY, PRAE, JAGR, LAN, REPLAYS.PL, CHALLENGE, ANIMATOR, 2007, CARMAC, NATIONS, STARCRAFT, PEDAL, KONKURSIWO

Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone,
kopiowanie tylko za zgodą właściciela.
2003/2007 by: CyklOP, Muzami, Julas [ Mapa Strony ]
Replayów w bazie: 18103 Kont użytkowników: 11138

Pomysł, oskryptowanie, administracja: CyklOP [salon kosmetyczny wrocław] [Englisch für Kinder] [angielski dla dzieci] [deutschtests]
Design: Muzami, art w topie strony nadesłał Z4buZa
Skrypt obsługujacy replaye: Juliusz 'Julas' Gonera [ Replay Parser ]
Wykonano w czasie 0.141798019409 sekund