warcraft 3 TFT + ROC, warcraft III,

Replaysowa strzałka Polskie Centrum Replayów - top
Replay Tygodnia / Best Replay
komentarze: 4 ściągnięć: 138
OrcFeckImDrunk Undeadk(0.0)L HumanuA.Chao7ic Undeaddj.SlavKo) UndeadiLikePiZZa NightElfSayToMeGoZu
zamknij
zamknij
Forum -> Kategoria: Inne -> Podkategoria: Offtopic
Temat:

Gra na gitarze ;)

[1-25] [26-50] [51-75] [76-85] -» Nawigacja po temacie.
Fëanor
poziom: 10

GG: 6310256
[19:45:51, Saturday 05. July 2008]
Witam,
wakacje wszędzie pusto, nie ma co robić etc.

Od zawsze chciałem się nauczyć grać na gitarze i znalazłem taką oto aukcję www.alleg(...)na_.html

sam się domyślam, że to może być wielkie G ,a nie gitara. Dlatego pytanie dla osób orientujących się, czy w ogóle opłaca się kupować instrument z tej aukcji ??
Dodam, że nigdy jeszcze nie grałem na gitarze i po prostu chciałem sobie popróbować przez wakacje :)
4 8 15 16 23 42 > YOU
Grymek/Gnom
poziom: 11

GG: 2205468
[19:52:29, Saturday 05. July 2008]
jak zamierzasz grac na gitarze wiecej niz rok to raczej nie, zmienisz struny na lepsze i po gitarce.
POLAND[PL]_is_back
poziom solo na BN:
poziom: 5

GG: 6484355
[19:56:27, Saturday 05. July 2008]
Może idź do muzycznego i ci doradza jaką, potem idziesz do domku z nazwą owej gitary która ci doradzili wpisujesz w opcji szukaj strony internetowej allegro i masz za 1/2 ceny :P

PrOsTe ?
emdece

GG: 5711579
[20:08:36, Saturday 05. July 2008]
z 500zl minimum na porzadny instrument :d a nie 50zl lol :d drewno z ktorego zrobili ta gitare jeszzce mc temu mialo liscie ^^
care&whine :D
Paz
poziom: 12

GG: 6968896
[20:12:41, Saturday 05. July 2008]
Jakoś instrumentu będzie słaba patrząc na cenę, ale kup, w końcu chcesz tylko popróbować. jak się nie spodoba to odstawisz "gitarke", a jak się spodoba to kupisz lepszą. Spojrz na to z tej strony że gdybyś wydał jak pisze pan wyżej 500 zł na instrument, a później by się okazało, że to Ci nie leży to byś musiał się paprać ze sprzedawaniem, żeby nie być w plecy, a tak możesz komuś zrobić prezent podarowując kumplowi taki skromny tani prezent, w końcu to tylko 34 zł.
ToyBoy

GG: 1492846
[20:16:31, Saturday 05. July 2008]
moze ktos ze znajomych ma gitare, popytaj sie, nie koniecznie musisz kupic, mozesz porzyczyc
A.n.g.e.l
poziom solo na BN: 0

GG: 6472672
[20:18:53, Saturday 05. July 2008]
Paz dobrze mówi, rok temu miałem to samo co Ty, lecz ja szeroko rozwijam to zainteresowanie. Powiem Ci tak, rok temu też kupiłem gitarę podobną do twojej ( 100 zl i teraz ma ona nie wiele wspólnego z graniem ( słaba jakoś ), lecz jeśli Ci szybko przejdzie to nie ma sensu wydawać ani grosza więcej jak 150 zł ( czy nawet te 34 chociaż ta cena mnie przeraża ). Gitara tego typu zaraz Ci się rozwali, poza tym to tylko kawałek sklejki ( uwierz mi drewnem tego za ciula nie nazwiesz :D ). Także jeśli to eksperyment to spróbuj, jeśli chcesz dłużej grać to proponuje poszukać coś droższego ( tylko na Boga nie kupuj klasyka za 500 zł bo CI taki nie potrzebny :p ) ... tyle ode mnie.
Bn/ konto A.n.g.e.l nie jest juz moje /
AmarU
poziom solo na BN: 18
poziom: 8

[20:27:29, Saturday 05. July 2008]
A.n.g.e.l - A jeżeli nie wie czy chce na niej do konca grać :D ? Poza tym jeżeli chcesz juz coś kupywac, nie warto oszczędzać, ponieważ więcej czasu stracisz na strojeniu gitary niż na graniu. Uwierz - to zniechęca :]
Powoli dochodzę do siebie -.- Żyje się dalej! Od 19.05.09 inactive na scenie!
TheGodfather
poziom solo na BN: 3
max poziom na BN: 14

GG: 7238026
[20:32:08, Saturday 05. July 2008]
Hmmm... Ja na Twoim miejscu kupiłbym to "G". Nawet za tą cenę będzie wydawać jakieś dźwięki, a jeśli chcesz to robić tylko po to żeby sobie "pograć" to to jest coś idealnego dla Ciebie. Wydasz 500 zł na gitare.. nie spodoba Ci się i 5 stów w plecy. Kupisz za 40 zł.. pograsz.. nie spodoba Ci się to powiesisz sobie na ścianie i będzie ładnie wyglądać xD Jak Ci się spodoba i będziesz chciał w to iść to kupisz droższą. To tak jakby człowiek który nigdy nie grał w żadną grę kupił razera, klawe za 200 zł, słuchawki za 200 zł, a po miesiącu doszedł do wniosku że to nie dla niego...

"drewno z ktorego zrobili ta gitare jeszzce mc temu mialo liscie ^^" > me hahahahahah
kurwa ? nie wiem co to jest kurwa... bardzo lubię to słowo
Expert

GG: 610714
[20:35:33, Saturday 05. July 2008]
jestem w podobnej sytaucji. opłaca się zaczynać samemu grać czy prosić o pomoc znajomych grających (zaznaczam ci znajomi co grają są takimi kolegami na cze xD)? prosze o rade
Everything changes
Sw.Edward

GG: 5324636
[20:42:19, Saturday 05. July 2008]
kup coś z tej marki! XD
pl.wikipedia.org/wiki/Defil
www.myspace.com/kefirkebabkepusta
LubiszToSuko
max poziom na BN: 19
poziom: 12

GG: 7878400
[20:43:06, Saturday 05. July 2008]
najpierw uczysz sie akordoów , pozniej piosenek np kolonijnych krote bazuja na akordach , pozniej przechodzisz na wyzszy szczebel , dobrze by bylo znac nuty. Na necie jest pelno piosenek z akordami do utworów , ale jezeli myslisz ze nauczysz sie grac w miesiac czy 2 to jestes w bledzie : ]
(-.-)

[20:50:59, Saturday 05. July 2008]
Powiem tak. Ja bym tego shitu nie kupował, bo ani nie będzie stroić, ani w 1/100 ładnie brzmieć, więc tylko się zniechęcisz do grania jak już...

"Mogą one posiadać wady takie jak: lekko krzywy gryf , źle nabity próg, odprysk itp.Gitary nie są selekcjonowane"

Daruj sobie chłopie szkoda 50zł naprawdę... najlepiej by było abyś pożyczył od kogoś gitarę i zobaczył czy to Cię kręci, a ostrzegam, że nauka gry na gitarze to ciężka praca :) Godziny ćwiczeń zanim coś płynnie zagrasz i potrzeba dużego samozaparcia, ale satysfakcja jest nie ukrywam bardzo duża nawet z prostych kawałków. Jak nie możesz pożyczyć od nikogo gitary to nie wiem od biedy kup coś na allegro za min. 150zł (prawdopodobnie 2 miechy wytrzyma i w miarę będzie stroić). Ogólnie na allegro gitar się nie kupuje ponieważ gitara gitarze nie równa nawet ten sam model w tym samym sklepie może brzmieć super i beznadziejnie, najlepiej iść do sklepu i samemu ograć gitarę. To tak w skrócie...

// zedytowany przez Znawca dnia 2008-07-05 21:10:17
Nie gram w to już ;]
A.n.g.e.l

GG: 6472672
[20:56:44, Saturday 05. July 2008]
Amaru - No właśnie to jest ryzyko ;d Trzeba spróbować :]
A że strojenie zniechęca to wiem z doświadczenia :D Lecz o trzymaniu stroju decydują poszczególne elementy, także nie koniecznie gitara za 300 jest zła a ta za 900 jest super, giga ( dźwięk pomijam ). Liczy się to co można ze sprzętu wydobyć ew troszkę go s tuningować :D
Lamers]misiek = Dzisiaj nuty mu potrzebne jak kotu buda, akordy niech wyćwiczy ( z 2 miesiące mu to zajmie, aż będzie płynnie przechodził ). Potem ściąga sobie tabulatury i odtwarza elektronicznie :] i ma i zapis nutowy, który jest btw zbędny, jak i same chwyty + podkład ( perkusja itd itd [ co jest bardzo istotne czasem ] ). Jak się weźmie za granie na serio to wtedy go nuty zaczną interesować :]
Expert = na początek podstawy sam dasz spokojnie rade. Potem jak będzie trudniej to już możesz poprosić o jakieś ćwiczenia, wyjaśnienia itd.
Bn/ konto A.n.g.e.l nie jest juz moje /
(-.-)

[20:57:36, Saturday 05. July 2008]
A tak wogóle to spytaj może na profesjonalnym forum gitarowym a nie tutaj, gdzie każdy się czai co by następnego posta nabić i jest fachowcem od wszystkiego, chociaż z tematem nie miał nigdy do czynienia...
Nie gram w to już ;]
Grymek/Gnom

[21:30:29, Saturday 05. July 2008]
no ja kilka lata gram na gitarce i ani jednego chwytu na gitare nie znam a umiem prawie całe across the stars jonhego williamsa ( mały sukces :p )
lepiej kup cos za 70-100 zl bo nieraz struna moze ci z czegos takiego w lep strzelic i masz opuchliznena caly rok.
Brat opowiadal ze cos ze struna jego kumpela miala to potem chodzila z paskiem na twarzy :/
(-.-)

[21:38:04, Saturday 05. July 2008]
Jak grasz kilka lat i ani jednego chwytu nie umiesz to gratuluje :)
Nie gram w to już ;]
Komar

[21:48:26, Saturday 05. July 2008]
Jak inni doradzaja, kup ten shit, jak sie spodoba kup porzadny sprzet, teraz mala rada na poczatek, sciagnij sobie program AP TUNER <- bardzo pomocny program na poczatku, do strojenia instrumentu;
Ktos wspomnial, ze nie mozna sie nauczyc grac w miesiac, prawda ze wymiatac jakich skomplikowanych solowek to nie, ale jesli chodzi o przygrywanie np. przy ognisku to jest sie jak najbardziej w stanie nauczyc kilku akordow w miesiac;
Ja zaczynalem gre na 40-letnim zlomie po wujku i na poczatku wiele mi to nie robilo

Do pana ponizej ;d
Napewno ten instrument z allegro jest lepszy od 40letniego zlomu, ktory wbrew pozorom dalo sie nastroic i jakos gral, musze cie zapewnic ze tuner byl bardzo pomocny

// zedytowany przez Komar dnia 2008-07-05 22:08:19
(-.-)

[21:50:20, Saturday 05. July 2008]
Po co mu tuner jak i tak tego shitu nie nastroi?
Nie gram w to już ;]
Grymek/Gnom

[23:08:11, Saturday 05. July 2008]
@up ja tez mam shit tyle ze 16 letni i jakos stroje
InkanuS
poziom solo na BN: 2
max poziom na BN: 19

GG: 7606293
[00:00:14, Sunday 06. July 2008]
gram 6 lat na gitarze i mówię: NIE kupować gitar na aukcjach. Idź do sklepu muzycznego w swoim mieście, pograj na różnych gitarach i wybierz tę, która najlepiej Ci lezy w dłoni. Dla początkującego powinna starczyć gitara do 300 zł.
http://www.last.fm/user/Inkanus/
BobHunter
poziom: 8

GG: 2842983
[00:30:24, Sunday 06. July 2008]
Grając na gitarze za 50zł tylko się zniechęcisz. Naprawdę zupełnie inaczej gra się na gitarze chociażby za 500zł, inaczej brzmi inaczej leży w dłoni. Najlepiej byś zrobił pożyczając od jakiegoś kumpla gitarę i po 2 tygodniach stwierdził czy ci się to podoba - jeśli tak to idź do muzycznego i kup coś za 500zł.
IRC is just a multiplayer notepad.
Dusk
poziom solo na BN: 11
max poziom na BN: 17

GG: 9437594
[00:41:27, Sunday 06. July 2008]
Ja gram na gitarze "profesjonalnie" od 10 lat i radzę ci, nie kupuj tego instrumentu. Nie będzie stroił na bank, a przez to zamiast słuch rozwinąć, to sobie go zniszczysz. Radzę pójść do dobrego sklepu muzycznego, kupić w komisie jakąś porządną Admirę, tuner, najlepiej taki z czujnikiem przyczepianym do główki gitary (kosztuje ok.30-40zł bodajże) i go. A przed zakupami proponuje na tydzień pożyczyć gitare od kogoś i spróbować czy cie to kręci :) pozdro
emdece

GG: 5711579
[00:43:41, Sunday 06. July 2008]
kupując takie gówno tylko sie zrazisz do grania bo na tym sie grac poprostu nie da...
mialem w zyciu kontakt z roznymi gitarami, m.in. elektrykami za kilkaset zlotych (700bodajze) ktorych jakosc wykonania byla masakryczna :] popytaj znajomych czy ktos nie ma gitary ale i tak jak chcesz zaczynac to jedynym sensownym wyjsciem sa lekcje gitary bo uczac sie sam zlapiesz duzo zlych nawykow i jest potrzebny ktos kto Cie bedzie pilnowal :]
care&whine :D
BDT-Odkupiciel
poziom solo na BN: 6

GG: 4129394
[09:21:33, Sunday 06. July 2008]
Ja powiem wam tyle ja na poczoątku( wrzesien tamtego roku) dostalem zakaz na kompa i musialem cos robic porzyczylem gitare od qzyna pogralem pogralem kilka piosenek system of a down potem stwierdzilem ze to fajna sprawa (od razu mowie nie gralem akordow) no i mi sie trafila okazja na kupno dobrej gitary elektrycznej(squier strat) za 550 razem z piecem (stag-syf nie polecam) i pokrowcem gitara byla zadbana w dobrym stanie i powiem szczerze od tego momentu zaczelo sie dla mnie prawdziwe granie na powaznie mimo ze wydalem te 550 stow jestem calkowicie zadowolony z posiadanego instrumentu :D

Jezeli chodzi a sposob uczenie sie to ja gram niecaly rok i ucze sie szystkiego sam akordy mniej wiecej umiem ale nie gram z nich bo sa strasznie zmulaste :D gitare elektryczna daje sporo mozliwosci wiec gram ballady i rozne inne piosenki z ciezkimi riffami, dodam ze niby ucze sie sam ale jestem w stanie zagrac disturbed-stricken (razem z solo choc solo nie do konca :P) master of puppets(z tym pierwszym solo) no i come clarity(bez problemu :D) wiec w zaleznosci od zainteresowania .... jesli wolisz grac dobrze z akordow dobrze techenicznie i traktujesz gitare jako cos co Ci sie przyda to znajdz kogos kto bedzie Cie na niej grac uczyl tylko kogos takiego porzadnego, a jezeli tak jak ja traktujesz gitare jakos hobby to lepiej samemu po trochu ją "odkrywac" :D

Pozdro
no 1 be like me
[1-25] [26-50] [51-75] [76-85] -» Nawigacja po temacie.

Dodawanie posta
Nie jesteś zalogowany. Zarejestruj się, a później zaloguj aby dodać wiadomość!

Więcej?

Chcesz znaleźć informacje na konkretny temat? Przejrzyj hasła, których najczęściej dotyczą dodane ostatnio nowości! WC3L, NETWARS, WCG, LCW, TURNIEJ, WORLD CYBER GAMES, MYM, DOTA, TERROR, REPPACK, GRUBBY, WYWIAD, PALADYN, PORADNIK, BIOT, POL-TEAM, MOON, KONKURS, BLIZZARD, WORLD ELITE, FUZJA, ESL, NGL-ONE, ENC, NGL, TDEL, SPQR, MOUZ, PGS, BRONZE, KODE5, WILDA, TEAM FIGHTING, LADDER, REPREZENTACJA, SILVER, EXTREME MASTERS, HEYAH, FLY100%, TOD, WARCRAFT, SLH, KUJA, BIOHAZARD-TEAM, BVG, WICKED, ESWC, ALMOST, ACIS, CYKLOP, REPLAYPACK, INCUP, CLAN BASE, PATCH, HOORAI, SASE, ELIMINACJE, FINAłY, FNATIC, WCG 2006, IEST, SRS, FINAł, CYBERSPORT, WE.EU, PLD, SKY, VOODOO, PRAE, JAGR, LAN, REPLAYS.PL, CHALLENGE, ANIMATOR, 2007, CARMAC, LIGA, NATIONS, GFO, PEDAL, KONKURSIWO

Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone,
kopiowanie tylko za zgodą właściciela.
2003/2007 by: CyklOP, Muzami, Julas [ Mapa Strony ]
Replayów w bazie: 14599 Kont użytkowników: 10355

Pomysł, oskryptowanie, administracja: CyklOP [salon kosmetyczny wrocław] [gosu] [biotechnologia]
Design: Muzami, art w topie strony nadesłał Z4buZa
Skrypt obsługujacy replaye: Juliusz 'Julas' Gonera [ Replay Parser ]
Wykonano w czasie 0.175858020782 sekund