warcraft 3 TFT + ROC, warcraft III,

Replaysowa strzałka Polskie Centrum Replayów - top
Replay Tygodnia / Best Replay
Nie ma żadnych replayów spełniających te wymogi.
Forum -> Kategoria: Inne -> Podkategoria: Offtopic
Temat:

LoL - pomoc/temat ogolny

[1-25] [26-50] [51-75] [76-82] -» Nawigacja po temacie.
angel
poziom: 10

[08:57:30, Tuesday 14. February 2012]
Mam taki maly problem z lolem. Za pierwszym razem gdy wlaczam gre i probuje sie zalogowac pojawia mi sie okno, ze nie mozna polaczyc sie z serwerem. za drugim razem gdy probuje wlaczyc gre pojawia sie tylko startowe logo i dalszy proces uruchomienia gry staje w miejscu. Sprawdzalam status serwera i jest wlaczony wiec powinnam sie bez problemu polaczyc. Mialam tez tak wczoraj, ze dopiero po kilku restartow komputera udalo mi sie polaczyc. Wie ktos moze w czym tkwi problem?
iBu
poziom solo na BN: 11
max poziom na BN: 17

[10:36:40, Tuesday 14. February 2012]
Would You fuck me? I'd fuck me. I'd fuck me hard.
BLIZZARD
poziom solo na BN: 0
poziom: 99

GG: 4701731
[12:43:10, Tuesday 14. February 2012]
nie rozumiem fenomenu lola. ogladalem pare "pro" meczy i zaden nie zmienil mojej opinii ze to jest taki wstep do doty dla malych dzieci - jak dorosna to zaczna w dote cisnac ;o nawet herosi w tej grze to trolowi czempioni z doty :o nie ma denajow a najgorsza jest chyba taka przeslodzona grafika z mega wielkim fov'em
primum non nocere
iBu
poziom solo na BN: 11
max poziom na BN: 17

[14:27:47, Tuesday 14. February 2012]
Would You fuck me? I'd fuck me. I'd fuck me hard.
BLIZZARD

[15:13:40, Tuesday 14. February 2012]
troche moze i sie czepiam, ale nie jest tak ? :d
primum non nocere
c9^FrashQ
poziom solo na BN: 14
poziom: 11

GG: 2970548
[16:10:54, Tuesday 14. February 2012]
c9 for life, homie !
BLIZZARD

[17:09:43, Tuesday 14. February 2012]
ale postaci sa platne si ?
primum non nocere
c9^FrashQ
poziom solo na BN: 14

GG: 2970548
[17:48:00, Tuesday 14. February 2012]
Teoretycznie nie - mozesz kupic postaci za IP, ktore dostajesz za rozegrane gry. Kwestia tego, ze musisz zagrac przynajmniej nascie, a na najdrozszych bohaterow dziesiat gier za jednego, wiec jest tez opcja zakupu za zwykla kase.

No i jest darmowa pula bohaterow zmieniana co tydzien, wiec nie jest tak ze musisz katowac 2-3 bohaterow zanim zakupisz wiecej.

// zedytowany przez c9^FrashQ dnia 2012-02-14 17:48:41
c9 for life, homie !
BLIZZARD

[18:51:43, Tuesday 14. February 2012]
przynajmniej tyle dobrego ;p
primum non nocere
pyton
poziom: 12

[20:22:56, Tuesday 14. February 2012]
BLIZZARD

[21:53:11, Tuesday 14. February 2012]
@pyton - dota stworzyla wielka mode na gry tego typu, wiec mozna porownywac ja do lola, hona, supermnc, i innych. Chodzi o wyznacznik jakosci kopii, nie wszystkich gier, bo jesli mialbym ja porownywac do wszystkich gier w ktore gralem to wypadnie dosc blado. Nie zmienia to faktu ze jest dosc wciagajaca przez element rywalizacji, a nie jest fpsem, ani tpp. Nie wiem czemu wspomniales minecrafta, ale to tez jest swego rodzaju fenomen jak zrobic gre o niczym i zarobic na tym :)
Wracajac -> dota imo jest naprawde na higher lvl w porownaniu do takich lolow i zaczynajac zabawe w tej kategorii gier mozna sobie pocisnac w lola czy hona, a potem majac podstawy zagrac w dote :]
Juz nawet nie mowie o w3, bo wiadomo ze grafika dosc stara (9 lat omg), ale jest beta doty2 ktora wyeliminowala aspekt slabego wygladu doty.
primum non nocere
Vallgaav

[21:58:11, Tuesday 14. February 2012]
BLIZZARD

[22:17:44, Tuesday 14. February 2012]
sadze ze w dote2 nie grali ;d
a na lola sie przerzucili bo ma nowsza grafike ;d
primum non nocere
pyton

[22:36:57, Tuesday 14. February 2012]
ChaoS
poziom: 7

GG: 5978301
[23:36:20, Tuesday 14. February 2012]
angel

[00:09:55, Wednesday 15. February 2012]
dobra dobra. nie chcialam tu flamu jakiegos robic po prostu mialam problem. juz sobie poradzilam trzeba bylo cerfyfikacje i takie tam duperele zmienic w explorerze i zaporze systemu. jakby ktos mial podobny problem to /w me - pomoge ;p gram bo nie ma w co a znajomi z pracy graja ;) CLOSE THIS :D

// zedytowany przez angel dnia 2012-02-15 00:10:25

// zedytowany przez angel dnia 2012-02-15 00:10:38
BLIZZARD

[00:20:23, Wednesday 15. February 2012]
wlasnie w tym rzecz jest, ze dota jest znacznie trudniejsza - tutaj musisz ciagle gankowac hard carry bo inaczej sie sfarmi i zacznie sie przechylac szala zwyciestwa na druga strone. Mozesz miec 1-10 ale jak pocisniesz towery to i tak win. Tyle ze wtedy nie bedziesz mial zadnego itemu, bo cala kase stracisz i bedziesz musial polegac na kolegach z zespolu.
gralem ostatnio rundke z kumplami i grajac bounty hunterem w pewnym momencie zlozylem sobie dwa rapiery - no coz niby instant win, ale mnie zgankowali, zabrali rapiery i juz nie bylo tak przyjemnie. Zlozylem co prawda trzeci i wygralismy, ale emocje byly ;P

W docie tez jest motyw, ze jeden przegrany team fight moze doprowadzic do przegranej, zwlaszcza w mid/late kiedy respawny masz w granicach 40-50sekund :p
Wlasnie w lolu mi brakuje takiego czynnika ryzyka zwiazanego ze smiercia, feedowaniem i gankami. Zginales - no coz, trudno, wyjdziesz z respa i kupisz sobie i tak te itemy na ktore zbierales, dolaczysz do team fightu na spokojnie i mozecie pocisnac, a w docie - straciles kase, straciles czas, tower pushniety i gg :P jeden blad moze kosztowac gre, wiec trzeba caly czas na wysokich obrotach leciec. No nic, kazdy gra w to co lubi, po prostu zastanawialem sie czemu ludzie graja w takie "kopie" jesli znaja oryginal.

@pyton - a nie wytlumaczyles jeszcze czemu doty nie trawisz.
Jesli chodzi o minecrafta to musze sie po czesci zgodzic, ze to beznadziejna gra, bo tak naprawde to jest gra o niczym. Jedyna pozytywna rzecz ktora z tego mozna wyciagnac to jak naprawde potrafisz budowac z "klockow" i grasz na jakims serwerze gdzie mozesz to sobie w spokoju robic bez grindowania i innych pierdol. mozesz tez kombinowac z jakimis tam zapadniami itd - to tez moze byc ciekawe, ale kazdy inny aspekt jak te creepery i ogolny brak celu w tym co robisz nie przypadl mi do gustu.
Co do czasu rozgrywki w dote -> 30-40 minut moze sie wydawac dlugim czasem, ale wezmy fpsy -> tf2 -> 30 minut mapa, bf3 -> +/- 30 minut mapa, w3 -> 30-40 minut w 2v2 to norma, a w 4v4 to juz w ogole ;d w solo owszem mozna pocisnac i w 5 minut ale tez bywaja gry po 30 minut i nikt nie narzeka ze dlugie :)
primum non nocere
vader

[03:42:06, Wednesday 15. February 2012]
LMRS foreva
BLIZZARD

[10:01:30, Wednesday 15. February 2012]
no jak na razie to widze ze to taka sama gra tylko bez paru rzeczy xd

w docie tez sa counter picki - > na niewidzialnych sie bierze tych co daja wizje, albo kupuje sie wardy itd, na strendze sie bierze strendze itd :P
w docie teoretycznie tez mozna sobie farmic na linii caly czas, a tower dive tez sie zdarza i to w sumie nic strasznego.
w docie tylko kilka skilli ma zakres obrazen od-do, a z raczki to masz jeden okreslony dmg ;d tylko to ile go zadasz zalezy od armora przeciwnika :P
W sumie moja wiedza o lolu wynika z obejrzanych tych paru meczy i niewiele wiecej wiem o tym, bo sam nie gralem, wiec sie dowiaduje chociaz tak, ale zauwazylem tez jedna dosc dziwna rzecz -> ta gra jest straszna graficznie z jednego powodu - mega wielkie odleglosci od ancienta do pierwszego towera i wiecej czasu zajmuje przejscie do towera niz przez resszte mapy -> miniaturowe ikonki, wielka mapa, gigantyczne opisy skilli -> straszna niekonsekwencja z rozmiarami. creepy sa albo malutenkie albo gigantyczne
primum non nocere
Elkh

[10:03:04, Wednesday 15. February 2012]
Devlet-i Ebed-müddet
vader

[10:13:16, Wednesday 15. February 2012]
LMRS foreva
BLIZZARD

[10:28:45, Wednesday 15. February 2012]
primum non nocere
pyton

[10:53:35, Wednesday 15. February 2012]
BLIZZARD

[11:50:45, Wednesday 15. February 2012]
@pyton, nie wiem czy wiesz, ale koncepcja doty jest od 2003 roku, zaraz jak tylko pojawialy sie pierwsze customy. Mialem jeszcze niedawno na dysku jedna z pierwszych wersji tego, gdzie nie skladalo sie itemow, mapa byla 3x mniejsza ale tez chodzilo o zniszczenie towerow i ancienta na koncu. Na tyle sie to spodobalo, ze ludzie zaczeli to rozwijac az powstala dota :P
Nie przecze ze sporo jest zapozyczone z innych aosow, ale koncept byl w poczatkach w3.
Druga sprawa - tak naprawde to kazda gra sprowadza sie do zapamietania kombinacji klawiszy, poznania mapy, etc.
w nfsie trzeba znac mape na pamiec, w csie to samo, w zrecznosciowkach trzeba miec szybkie palce ;d

Nie uwazam ze jak ktos gra w dote to jest super pro skillowy czy cos. Nie moge porownywac doty do zupelnie innych gier, ale skillowo dota w porownaniu do lola to niebo a ziemia ;)

a mapa w tf2 trwa 30 minut i jesli chcesz grac "rankingowo" to grasz calosc ;d a jak dla funu to grasz dla funu. w dote tez mozesz dla funu grac i nikt ci nie bedzie plakal ze leavujesz ;d w docie 2 dostaniesz abandona liczonego do statow juz co prawda, ale mozesz zrobic customa i tez pograsz 10 minut i wyjdziesz.
Co do akcji w docie - nie moge sie zgodzic z toba, jesli spojrzymy na gry "bardziej pro". Tam od 1 sekundy mozesz miec akcje i czasem nim sie gra dobrze zacznie masz 10 killi, ale w takim casualowym to coz - ktos nie umie grac to bedzie sie obijal o bandy w nfsie, w csie zginie po sekundzie, a w docie bedzie stal na lejnie i czekal az go ktos zgankuje ;)
Moja najdluzsza gra w docie -> godzina 17 minut i to tylko dlatego ze sie cofnelismy spod ancienta zeby sobie pozbierac kase na smieszne itemy, inaczej skonczyloby sie po 40.

Wydaje mi sie ze miales po prostu zle doswiadczenia z noobami w docie i dlatego hejtujesz. Ja niby staram sie zawsze spojrzec na to z ogolniejszej perspektywy i dlatego tez patrze na "progejmowe" gry, zeby zobaczyc jak mozna w to grac naprawde ;d

Ale w istocie musze sie zgodzic ze stwierdzeniem ze jest spora spolecznosc idiotow ktorzy mysla ze jak graja w dote to sa fajniejsi od tych ktorzy w dote nie graja ;D

A teraz zeby troche zmienic twoje zdanie - moze nie najlepsza gra jaka widzialem, ale dosc standardowa w "pro", chociaz akurat tutaj dosyc dluga jak na na'vi :P
www.youtu(...)g#t=399s
przewinalem ci wybieranie bohaterow tylko ;P

primum non nocere
Santi
poziom solo na BN: 3

GG: 8382989
[12:34:54, Wednesday 15. February 2012]
Guns n roses i wszystko jasne
[1-25] [26-50] [51-75] [76-82] -» Nawigacja po temacie.

Dodawanie posta
Nie jesteś zalogowany. Zarejestruj się, a później zaloguj aby dodać wiadomość!

Więcej?

Chcesz znaleźć informacje na konkretny temat? Przejrzyj hasła, których najczęściej dotyczą dodane ostatnio nowości! WC3L, TURNIEJ, WCG, NETWARS, LCW, WORLD CYBER GAMES, TERROR, DOTA, GRUBBY, MYM, PALADYN, WYWIAD, REPPACK, WARCRAFT, BLIZZARD, MOON, PORADNIK, POL-TEAM, BIOT, POLSKA, ESL, KONKURS, LIGA, WORLD ELITE, FUZJA, NGL-ONE, ENC, NGL, TOD, TDEL, SPQR, SLH, MOUZ, PGS, TOUR, GFO, WILQ, BRONZE, KODE5, WILDA, PATCH, TEAM FIGHTING, LADDER, REPREZENTACJA, SILVER, HEADSHOT, EXTREME MASTERS, HEYAH, FLY100%, VOODOO, LYN, KUJA, BIOHAZARD-TEAM, BVG, WICKED, ESWC, ALMOST, TH000, ACIS, KWAKI, CYKLOP, SHOW, KLIMO, REPLAYPACK, INCUP, CLAN BASE, HOORAI, SASE, ELIMINACJE, FINAłY, FNATIC, POLTEAM, SHOWMATCH, WCG 2006, IEST, SRS, FINAł, CYBERSPORT, WE.EU, PLD, SKY, PRAE, REMIND, JAGR, CASIN, LAN, REPLAYS.PL, CHALLENGE, ANIMATOR, 2007, BATTLENET, CARMAC, HAPPY, NATIONS, STARCRAFT, PEDAL, KONKURSIWO, W3ARENA

Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone,
kopiowanie tylko za zgodą właściciela.
2003/2007 by: CyklOP, Muzami, Julas [ Mapa Strony ]
Replayów w bazie: 19538 Kont użytkowników: 11444

Pomysł, oskryptowanie, administracja: CyklOP [jak kupić zagraniczne akcje] [Jak wypełnić W-8BEN] [Jak tanio wymienić walutę] [deutschtests]
Design: Muzami, art w topie strony nadesłał Z4buZa
Skrypt obsługujacy replaye: Juliusz 'Julas' Gonera [ Replay Parser ]
Wykonano w czasie 0.010925054550171 sekund