|
|
[08:57:30, Tuesday 14. February 2012]
Mam taki maly problem z lolem. Za pierwszym razem gdy wlaczam gre i probuje sie zalogowac pojawia mi sie okno, ze nie mozna polaczyc sie z serwerem. za drugim razem gdy probuje wlaczyc gre pojawia sie tylko startowe logo i dalszy proces uruchomienia gry staje w miejscu. Sprawdzalam status serwera i jest wlaczony wiec powinnam sie bez problemu polaczyc. Mialam tez tak wczoraj, ze dopiero po kilku restartow komputera udalo mi sie polaczyc. Wie ktos moze w czym tkwi problem? |
|
|
[10:36:40, Tuesday 14. February 2012]
Would You fuck me? I'd fuck me. I'd fuck me hard.
|
|
|
[12:43:10, Tuesday 14. February 2012]
nie rozumiem fenomenu lola. ogladalem pare "pro" meczy i zaden nie zmienil mojej opinii ze to jest taki wstep do doty dla malych dzieci - jak dorosna to zaczna w dote cisnac ;o nawet herosi w tej grze to trolowi czempioni z doty :o nie ma denajow a najgorsza jest chyba taka przeslodzona grafika z mega wielkim fov'em primum non nocere
|
|
|
[14:27:47, Tuesday 14. February 2012]
Would You fuck me? I'd fuck me. I'd fuck me hard.
|
|
|
[15:13:40, Tuesday 14. February 2012]
troche moze i sie czepiam, ale nie jest tak ? :d primum non nocere
|
|
|
[16:10:54, Tuesday 14. February 2012]
c9 for life, homie !
|
|
|
[17:09:43, Tuesday 14. February 2012]
ale postaci sa platne si ? primum non nocere
|
|
|
[17:48:00, Tuesday 14. February 2012]
Teoretycznie nie - mozesz kupic postaci za IP, ktore dostajesz za rozegrane gry. Kwestia tego, ze musisz zagrac przynajmniej nascie, a na najdrozszych bohaterow dziesiat gier za jednego, wiec jest tez opcja zakupu za zwykla kase.
No i jest darmowa pula bohaterow zmieniana co tydzien, wiec nie jest tak ze musisz katowac 2-3 bohaterow zanim zakupisz wiecej.
// zedytowany przez c9^FrashQ dnia 2012-02-14 17:48:41 c9 for life, homie !
|
|
|
[18:51:43, Tuesday 14. February 2012]
przynajmniej tyle dobrego ;p primum non nocere
|
|
|
[20:22:56, Tuesday 14. February 2012]
|
|
|
[21:53:11, Tuesday 14. February 2012]
@pyton - dota stworzyla wielka mode na gry tego typu, wiec mozna porownywac ja do lola, hona, supermnc, i innych. Chodzi o wyznacznik jakosci kopii, nie wszystkich gier, bo jesli mialbym ja porownywac do wszystkich gier w ktore gralem to wypadnie dosc blado. Nie zmienia to faktu ze jest dosc wciagajaca przez element rywalizacji, a nie jest fpsem, ani tpp. Nie wiem czemu wspomniales minecrafta, ale to tez jest swego rodzaju fenomen jak zrobic gre o niczym i zarobic na tym :)
Wracajac -> dota imo jest naprawde na higher lvl w porownaniu do takich lolow i zaczynajac zabawe w tej kategorii gier mozna sobie pocisnac w lola czy hona, a potem majac podstawy zagrac w dote :]
Juz nawet nie mowie o w3, bo wiadomo ze grafika dosc stara (9 lat omg), ale jest beta doty2 ktora wyeliminowala aspekt slabego wygladu doty. primum non nocere
|
|
|
[21:58:11, Tuesday 14. February 2012]
|
|
|
[22:17:44, Tuesday 14. February 2012]
sadze ze w dote2 nie grali ;d
a na lola sie przerzucili bo ma nowsza grafike ;d primum non nocere
|
|
|
[22:36:57, Tuesday 14. February 2012]
|
|
|
[23:36:20, Tuesday 14. February 2012]
|
|
|
[00:09:55, Wednesday 15. February 2012]
dobra dobra. nie chcialam tu flamu jakiegos robic po prostu mialam problem. juz sobie poradzilam trzeba bylo cerfyfikacje i takie tam duperele zmienic w explorerze i zaporze systemu. jakby ktos mial podobny problem to /w me - pomoge ;p gram bo nie ma w co a znajomi z pracy graja ;) CLOSE THIS :D
// zedytowany przez angel dnia 2012-02-15 00:10:25
// zedytowany przez angel dnia 2012-02-15 00:10:38 |
|
|
[00:20:23, Wednesday 15. February 2012]
wlasnie w tym rzecz jest, ze dota jest znacznie trudniejsza - tutaj musisz ciagle gankowac hard carry bo inaczej sie sfarmi i zacznie sie przechylac szala zwyciestwa na druga strone. Mozesz miec 1-10 ale jak pocisniesz towery to i tak win. Tyle ze wtedy nie bedziesz mial zadnego itemu, bo cala kase stracisz i bedziesz musial polegac na kolegach z zespolu.
gralem ostatnio rundke z kumplami i grajac bounty hunterem w pewnym momencie zlozylem sobie dwa rapiery - no coz niby instant win, ale mnie zgankowali, zabrali rapiery i juz nie bylo tak przyjemnie. Zlozylem co prawda trzeci i wygralismy, ale emocje byly ;P
W docie tez jest motyw, ze jeden przegrany team fight moze doprowadzic do przegranej, zwlaszcza w mid/late kiedy respawny masz w granicach 40-50sekund :p
Wlasnie w lolu mi brakuje takiego czynnika ryzyka zwiazanego ze smiercia, feedowaniem i gankami. Zginales - no coz, trudno, wyjdziesz z respa i kupisz sobie i tak te itemy na ktore zbierales, dolaczysz do team fightu na spokojnie i mozecie pocisnac, a w docie - straciles kase, straciles czas, tower pushniety i gg :P jeden blad moze kosztowac gre, wiec trzeba caly czas na wysokich obrotach leciec. No nic, kazdy gra w to co lubi, po prostu zastanawialem sie czemu ludzie graja w takie "kopie" jesli znaja oryginal.
@pyton - a nie wytlumaczyles jeszcze czemu doty nie trawisz.
Jesli chodzi o minecrafta to musze sie po czesci zgodzic, ze to beznadziejna gra, bo tak naprawde to jest gra o niczym. Jedyna pozytywna rzecz ktora z tego mozna wyciagnac to jak naprawde potrafisz budowac z "klockow" i grasz na jakims serwerze gdzie mozesz to sobie w spokoju robic bez grindowania i innych pierdol. mozesz tez kombinowac z jakimis tam zapadniami itd - to tez moze byc ciekawe, ale kazdy inny aspekt jak te creepery i ogolny brak celu w tym co robisz nie przypadl mi do gustu.
Co do czasu rozgrywki w dote -> 30-40 minut moze sie wydawac dlugim czasem, ale wezmy fpsy -> tf2 -> 30 minut mapa, bf3 -> +/- 30 minut mapa, w3 -> 30-40 minut w 2v2 to norma, a w 4v4 to juz w ogole ;d w solo owszem mozna pocisnac i w 5 minut ale tez bywaja gry po 30 minut i nikt nie narzeka ze dlugie :) primum non nocere
|
|
|
[03:42:06, Wednesday 15. February 2012]
LMRS foreva
|
|
|
[10:01:30, Wednesday 15. February 2012]
no jak na razie to widze ze to taka sama gra tylko bez paru rzeczy xd
w docie tez sa counter picki - > na niewidzialnych sie bierze tych co daja wizje, albo kupuje sie wardy itd, na strendze sie bierze strendze itd :P
w docie teoretycznie tez mozna sobie farmic na linii caly czas, a tower dive tez sie zdarza i to w sumie nic strasznego.
w docie tylko kilka skilli ma zakres obrazen od-do, a z raczki to masz jeden okreslony dmg ;d tylko to ile go zadasz zalezy od armora przeciwnika :P
W sumie moja wiedza o lolu wynika z obejrzanych tych paru meczy i niewiele wiecej wiem o tym, bo sam nie gralem, wiec sie dowiaduje chociaz tak, ale zauwazylem tez jedna dosc dziwna rzecz -> ta gra jest straszna graficznie z jednego powodu - mega wielkie odleglosci od ancienta do pierwszego towera i wiecej czasu zajmuje przejscie do towera niz przez resszte mapy -> miniaturowe ikonki, wielka mapa, gigantyczne opisy skilli -> straszna niekonsekwencja z rozmiarami. creepy sa albo malutenkie albo gigantyczne primum non nocere
|
|
|
[10:03:04, Wednesday 15. February 2012]
Devlet-i Ebed-müddet
|
|
|
[10:13:16, Wednesday 15. February 2012]
LMRS foreva
|
|
|
[10:28:45, Wednesday 15. February 2012]
primum non nocere
|
|
|
[10:53:35, Wednesday 15. February 2012]
|
|
|
[11:50:45, Wednesday 15. February 2012]
@pyton, nie wiem czy wiesz, ale koncepcja doty jest od 2003 roku, zaraz jak tylko pojawialy sie pierwsze customy. Mialem jeszcze niedawno na dysku jedna z pierwszych wersji tego, gdzie nie skladalo sie itemow, mapa byla 3x mniejsza ale tez chodzilo o zniszczenie towerow i ancienta na koncu. Na tyle sie to spodobalo, ze ludzie zaczeli to rozwijac az powstala dota :P
Nie przecze ze sporo jest zapozyczone z innych aosow, ale koncept byl w poczatkach w3.
Druga sprawa - tak naprawde to kazda gra sprowadza sie do zapamietania kombinacji klawiszy, poznania mapy, etc.
w nfsie trzeba znac mape na pamiec, w csie to samo, w zrecznosciowkach trzeba miec szybkie palce ;d
Nie uwazam ze jak ktos gra w dote to jest super pro skillowy czy cos. Nie moge porownywac doty do zupelnie innych gier, ale skillowo dota w porownaniu do lola to niebo a ziemia ;)
a mapa w tf2 trwa 30 minut i jesli chcesz grac "rankingowo" to grasz calosc ;d a jak dla funu to grasz dla funu. w dote tez mozesz dla funu grac i nikt ci nie bedzie plakal ze leavujesz ;d w docie 2 dostaniesz abandona liczonego do statow juz co prawda, ale mozesz zrobic customa i tez pograsz 10 minut i wyjdziesz.
Co do akcji w docie - nie moge sie zgodzic z toba, jesli spojrzymy na gry "bardziej pro". Tam od 1 sekundy mozesz miec akcje i czasem nim sie gra dobrze zacznie masz 10 killi, ale w takim casualowym to coz - ktos nie umie grac to bedzie sie obijal o bandy w nfsie, w csie zginie po sekundzie, a w docie bedzie stal na lejnie i czekal az go ktos zgankuje ;)
Moja najdluzsza gra w docie -> godzina 17 minut i to tylko dlatego ze sie cofnelismy spod ancienta zeby sobie pozbierac kase na smieszne itemy, inaczej skonczyloby sie po 40.
Wydaje mi sie ze miales po prostu zle doswiadczenia z noobami w docie i dlatego hejtujesz. Ja niby staram sie zawsze spojrzec na to z ogolniejszej perspektywy i dlatego tez patrze na "progejmowe" gry, zeby zobaczyc jak mozna w to grac naprawde ;d
Ale w istocie musze sie zgodzic ze stwierdzeniem ze jest spora spolecznosc idiotow ktorzy mysla ze jak graja w dote to sa fajniejsi od tych ktorzy w dote nie graja ;D
A teraz zeby troche zmienic twoje zdanie - moze nie najlepsza gra jaka widzialem, ale dosc standardowa w "pro", chociaz akurat tutaj dosyc dluga jak na na'vi :P
www.youtu(...)g#t=399s
przewinalem ci wybieranie bohaterow tylko ;P
primum non nocere
|
|
|
[12:34:54, Wednesday 15. February 2012]
Guns n roses i wszystko jasne
|
|