warcraft 3 TFT + ROC, warcraft III,

Replaysowa strzałka Polskie Centrum Replayów - top
Replay Tygodnia / Best Replay
Nie ma żadnych replayów spełniających te wymogi.
Forum -> Kategoria: Problemy techniczne, kwestie sprzętowe -> Podkategoria: Sprzęt
Temat:

przegrzewajacy sie laptop

[1-13] -» Nawigacja po temacie.
Shvk
poziom: 7

[20:08:37, Tuesday 14. June 2011]
Witam, mam nastepujacy problem: podczas grania w nowsze gry (chociaz niekoniecznie, po prostu takie z lepsza grafika nawet wow na full detalach) moj laptop nagrzewa sie i samoistnie wylacza. Przy takim wiedzminie 2 nastepuje to doslownie po paru minutach. Zaznaczam ze komputera nie klade na zadnych kocach, lozkach itp i w miare dbam o niego. Probowalem nawet lekko przeczyscic wentylator (w zakresie takim na jaki moge sobie pozwolic by nie utracic gwarancji) lecz mimo tego problem wystepuje.

Niby moge oddac go na gwarancje, ale po pierwsze mam teraz sesje i laptop jest mi na prawde potrzebny, po drugie nie chce ryzykowac straty wszystkich danych (gdyby wpadli na genialny pomysl formatu) no i wreszcie za pare miesiacy konczy mi sie gwaracja i co wtedy?

komputer juz raz byl oddany do serwisu z tego samego powodu pare miesiecy temu i do teraz bylo ok (wymienili bodajze wiatrak,przy okazji przyznaje sie bez bicia ze eksploatuje laptopa w duzym stopniu, gry z dobra grafika itp,)

I teraz mam pytanie: co moge zrobic? moge cos poprawic bez koniecznosci oddania do serwisu? jesli nie da sie nic zrobic teraz kiedy nie mam pelnego dostepu do podzespolow i musze oddac to co mam zrobic jesli w przyszlosci ten problem sie powtorzy?

laptop to lenovo g550, procesor inter core 2 duo 2x2.2ghz, 3 gb ramu i karta geforce 210m
BLIZZARD
poziom solo na BN: 0
poziom: 99

GG: 4701731
[20:45:16, Tuesday 14. June 2011]
Na poczatek proponuje przedmuchac mu wszystkie otwory powietrzem w spreju :]
primum non nocere
Santi
poziom solo na BN: 3
poziom: 12

GG: 8382989
[20:54:34, Tuesday 14. June 2011]
mojemu samsungowi jak mial 85 stopni temp wedlug roznych wskaznikow a momentami nawet lekko wiecej zbawieniem okazalo sie odlaczenie go od pradu i przejechanie wszelkich mozliwych otworow odkurzaczem ofc tak z wyczuciem temperatura teraz utrzymuje sie przy maksymalnym uzyciu w okolicach 60 stopni czasem skoczy do 65 generalnie poprawe widac
Guns n roses i wszystko jasne
Shvk

[21:14:42, Tuesday 14. June 2011]
co za "otwory" macie na mysli? chodzi o te miejsca gdzie nastepuje wymiana powietrza z wewnatrz laptopa z otoczeniem?
Santi

[21:19:25, Tuesday 14. June 2011]
u mnie po prostu wszystkie jakie sa pod spodem lapka mam kratke od pamieci wywiew z lewej strony nawet glosniczki sobie odkurzylem i klawe czyli all co sie dalo ;p
Shvk

[21:28:39, Tuesday 14. June 2011]
sprobuje tak zrobic. a jest sens kupowac podkladke chlodzaca? chcialbym jeszcze wytrzymac ze 3 miesiace bez serwisowania a potem oddac pod koniec gwarancji.
Santi

[22:10:34, Tuesday 14. June 2011]
ja mam podstawke chlodzaca i w moim przypadku akurat nie dala kompletni nic nawet o 1 stopien sie temperatura dzieki niej nie poprawila moze za gruby plastik jest albo chuj wie co w lapku
BLIZZARD

[23:02:52, Tuesday 14. June 2011]
tu szybciej chodzi o to santi, zeby tobie sie nie grzaly nogi :P
primum non nocere
FGw3.ForsaKen

GG: 4869430
[11:59:59, Wednesday 15. June 2011]
Santi

[13:54:31, Wednesday 15. June 2011]
Blizzard laptak na biureczku stoi ; p
Shvk

[13:17:32, Thursday 16. June 2011]
BLIZZARD

[14:36:00, Thursday 16. June 2011]
Polecam!
primum non nocere
Shvk

[18:01:29, Thursday 16. June 2011]
bardziej chodzilo mi o model, ale w sumie to juz nieaktualne
[1-13] -» Nawigacja po temacie.

Dodawanie posta
Nie jesteś zalogowany. Zarejestruj się, a później zaloguj aby dodać wiadomość!

Więcej?

Chcesz znaleźć informacje na konkretny temat? Przejrzyj hasła, których najczęściej dotyczą dodane ostatnio nowości! WC3L, TURNIEJ, WCG, NETWARS, LCW, WORLD CYBER GAMES, TERROR, DOTA, GRUBBY, MYM, PALADYN, WYWIAD, REPPACK, WARCRAFT, BLIZZARD, MOON, PORADNIK, POL-TEAM, BIOT, POLSKA, ESL, KONKURS, LIGA, WORLD ELITE, FUZJA, NGL-ONE, ENC, NGL, TOD, TDEL, SPQR, SLH, MOUZ, PGS, TOUR, GFO, WILQ, BRONZE, KODE5, WILDA, PATCH, TEAM FIGHTING, LADDER, REPREZENTACJA, SILVER, HEADSHOT, EXTREME MASTERS, HEYAH, FLY100%, VOODOO, LYN, KUJA, BIOHAZARD-TEAM, BVG, WICKED, ESWC, ALMOST, TH000, ACIS, KWAKI, CYKLOP, SHOW, KLIMO, REPLAYPACK, INCUP, CLAN BASE, HOORAI, SASE, ELIMINACJE, FINAłY, FNATIC, POLTEAM, SHOWMATCH, WCG 2006, IEST, SRS, FINAł, CYBERSPORT, WE.EU, PLD, SKY, PRAE, REMIND, JAGR, CASIN, LAN, REPLAYS.PL, CHALLENGE, ANIMATOR, 2007, BATTLENET, CARMAC, HAPPY, NATIONS, STARCRAFT, PEDAL, KONKURSIWO, W3ARENA

Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone,
kopiowanie tylko za zgodą właściciela.
2003/2007 by: CyklOP, Muzami, Julas [ Mapa Strony ]
Replayów w bazie: 19538 Kont użytkowników: 11444

Pomysł, oskryptowanie, administracja: CyklOP [jak kupić zagraniczne akcje] [Jak wypełnić W-8BEN] [Jak tanio wymienić walutę] [deutschtests]
Design: Muzami, art w topie strony nadesłał Z4buZa
Skrypt obsługujacy replaye: Juliusz 'Julas' Gonera [ Replay Parser ]
Wykonano w czasie 0.007997989654541 sekund