|
|
[16:37:55, Tuesday 20. February 2007]
jestem za i odrazu zglaszam sie na administratora :D. Potrafie html/css/troche php
programowac tez troszke. Nie jestes zaden pro w w3 ale znam juz gre .
gg: 2205468
// zedytowany przez grymek dnia 2007-02-20 19:41:04 |
|
|
[17:05:59, Tuesday 20. February 2007]
jestem za, zaloz moze jeszcze topic na nw bo scena jest rozbita mniej wiecej miedzy te portale |
|
|
[19:11:11, Tuesday 20. February 2007]
|
|
|
[19:12:42, Tuesday 20. February 2007]
a grales kiedys w ESL, albo w CB ? tzw punky E L O :). |
|
|
[19:39:49, Tuesday 20. February 2007]
wlasnie z drugiej strony byla by to liga kto jest w danym czasie najlepszy itd. Wiadomo kto ma najwiecej win ten jest gosu itd. |
|
|
[21:17:16, Tuesday 20. February 2007]
a mozesz sobie grac z kims ze 200 razy ale potem juz bedziesz dostawal za niego coraz miej punktow bo twoja ranga bedzie wyzsza a jak zdarzy ci sie z nim przegrac odejmie ci w C*** punktow ,
czyli nie ma sensu grac z ludzmi ktorzy maja nizsza range od ciebie
co wielokrotnie zdazalo sie na Battlenecie ;)) |
|
|
[21:18:39, Tuesday 20. February 2007]
|
|
|
[07:37:42, Wednesday 21. February 2007]
Nie ma, przynajmniej z tego co ja wiem ; d. |
|
|
[08:13:00, Wednesday 21. February 2007]
nie ma na sto procent. a po co? |
|
|
[09:58:34, Wednesday 21. February 2007]
jesli w ladderze dwoch graczy potwiedzi roznymi repami ta sama gre i kazdy twierdzi ze wygral to po czasa zalozenia gry w repie mozna latwo sprawdzic kiedy byly tozegrany te gry oraz czy przypadkiem ktorys z nich nie wgral drugi raz tego samego repa (potwierdzal juz jakas grze w ladderze wczensiej tym repem).
|
|
|
[10:07:12, Wednesday 21. February 2007]
|
|
|
[10:16:21, Wednesday 21. February 2007]
Pomysl bardzo oryginalne, jednakze sa pewne niedogodnienia, nad ktorymi moim zdaniem nalezy popracowac.
Kazdy kto gral na kurniku(ja akruat gralem w szachy) wie, ze jesli posiada sie pewny ranking, to tak jak ktos wymienil wczesniej po grze z osoba, ktora ma mniej punktow traci sie wiecej, analogiczne z graczem, ktory ma wieksza ilosc punktow traci sie mniej.
Jednak w3 to calkiem inna gra i moim zdaniem, jezeli graja dwie osoby, z ktorych jedna jest znacznie lepsza, to slabszy gracz nie ma zadnych praktycznie szans na wygrana, czyli mozna zdobywac ranking grajac tak w kolko.
Nastepny aspekt to to, ze mozna latwo nabijac konto, grajac z kolega, ktory bedzie oddawal darmowe punkty. Mysle, ze nalezy powolac ludzi, ktorzy beda sie zamojwac takimi przypadkami, zwracajac uwage na czas repow oraz od czasu do czasu na ich przebieg.
Podsumowujac, moim zdaniem nalezy wprowadzic ograniczenie, na gre z przeciwnikiem, ktory moze miec maksymalnie XXX mniej punktow od nas. |
|
|
[14:21:40, Wednesday 21. February 2007]
|
|
|
[14:42:58, Wednesday 21. February 2007]
system naliczenia punktow jest dobry i nie bede go zmieniac. jesli ktos woli grac 20 gier wygrywajac po 5 punktow za gre zamiast jednej z kims w swojej randze i wygrac od razu to 100 to juz jesg sprawa. choc jesli raz przegra to straci cala mase puntkow. robiac tak daleko nie zajdzie i na bank przegonia go osoby grajace w rywalami w swoich rangach. w praktyce szuka sie kogos do gry +-2 rangi od siebie.
oczywiscie bedzie zespol adminow ktorzy beda pilnowali aby nie bylo freewinow (czyli kiedy jeden gracz oddaje wygrana drugiemu bez gry). poniewazkazda gre trzeba potwierdzac replayem to wykrycie tego jest stosunkowo latwe, a kary (punktowe) bardzo wysokie. czesto jedni gracze przegladaja profile innych zglaszaja takie rzeczy. prosze mi wierzyc ze to nie jest problem :)
mysle ze jesli wstepne testy wypada pomyslnie to ladder powinien ruszyc nie dalej niz za 2 tygodnie. |
|
|
[15:07:22, Wednesday 21. February 2007]
moim zdaniem jesli ten ladder nie jest na jakies nagrody to nikomu by sie nie chcialo fatygowac , zeby grac 20 gier z jakimis slabszymi graczami , zeby uzyskac wyzysz rank tylko wlasnie zmierzyc z kims na poziomie. Co do tego ze jesli ktos jest lepszy to zawsze wygrywa jest smieszne , ja znam ludzi z ktorrmi na 10 gier wygrywam 4 przegrywam 6 i wtedy wiem ze sa lepsi , mimo ze mozliwe jest ze wygram jakies pojedyncze bo3. O ale ze mnie szmata tratatata
|
|
|
[16:00:23, Wednesday 21. February 2007]
|
|
|
[16:18:27, Wednesday 21. February 2007]
admini nie ogladaja wszystkich gier. jesli jeden gracz zglosil wygrana a drugi przegrana i wygrany wgral poprawnego replaya to nie ma po co ogladac takiej gry. problem jest kiedy oboje graczy zglosili wygrana albo jeden wygrana a drugi uwaza ze nalezy przerwac gre. w takiej sytuacji admin oglada repa.
nie dlugo planuje dodac kontrole aby tym samym replayem mozna bylo tylko jedna gre potwiredzic. bo teraz jak ktos probuje wymusic wina wgrywajac jeszcze raz tego samego repa to zajmuje sporo czasu aby do wysledzic. |
|
|
[16:34:10, Wednesday 21. February 2007]
w edytorach jest napisane kto win wiec nawet ine trzeba ogladac. |