|
|
[21:42:15, Friday 07. September 2007]
http://www.proplay.ru/images/users/gallery/1571/142603_m.jpg
|
|
|
[21:44:19, Friday 07. September 2007]
Zrobia nowe wybory, byc moze wygra inna partia a i tak beda mowic ze zle :P |
|
|
[21:49:44, Friday 07. September 2007]
taka nasza mentalnosc, a poza tym na pewno znow 1 partia nie bedzie mogla samodzielnie rzadzic i znow jakas koalicja i znow klotnie i to samo :> |
|
|
[21:53:19, Friday 07. September 2007]
Devlet-i Ebed-müddet
|
|
|
[23:35:09, Friday 07. September 2007]
|
|
|
[23:42:19, Friday 07. September 2007]
Haft- zgadzam sie z Toba... wiekszosc osob z ktorymi rozmawiam mowi ze nie bedzie glosowac bo polska polityka to jesden wielki burdel... ale gdy zadam np pytanie o to czego dokonal lub nie dokonal PIS lub o program PO to milcza... i czesto w odpowiedzi slysze ze nie wazne kto wygra, i tak nadal bedzie do d.py.
Sam PIS, jesliby wygral, jest za slaby na samodzielne rzadzenie...Bardziej pasowalaby mi schemat PO w koalicji z LIDem a PIS w opozycji.
a tak na marginesie to mysle ze kiedy bedziemy glosowac, to powinnismy robic min z mysla o tym zeby w sejmie nie pojawily sie wiecej twarze Leppera oraz Giertycha.. dlatego, wg wlasnych pogladow glosujmy na PIS, PO lub Lid.... i nara Endriu ;] <nara endriu=polowa sukcesu> nuke rlz ;)
|
|
|
[00:41:42, Saturday 08. September 2007]
Osobiscie bede glosowal na PO a najbardziej odpowiadala by mi ich koalicja z LiD'em i nie dlatego ze popieram ich program polityczny ale na zasadzie wybierania mniejszego zla :] pozdro dla ludzi ktorzy interesuja sie losami kraju i staraja sie zmienic je na lepsze. Fightin for CSG / Ac for rep.pl & now for hsradio.pl too
|
|
|
[00:52:35, Saturday 08. September 2007]
|
|
|
[01:05:52, Saturday 08. September 2007]
hehehe
jak na razie na lid widze, ze nikt sie nie pokusi glosowac. Moze to i dobrze, bo partia ktora jest zarejestrowana jako lid nie jest ta partia ktora wystepuje(wystepowala) w sejmie ^^ why ? bo "mlodziezowkom giertycha" zachcialo sie zrobic psikus i uprzedzili slamazarnych poslow i zarejestrowali sobie partie :))))))))))
Co do koalicji po-lid - bylbym za, bo lepsze to niz znowu bracia k*wa k*wa.
Chociaz jak slyszalem dzis po "debacie" to wszyscy po sobie jechali rowno. pis po PO i LiD, Po po pisie itd. Wiec ciekawe jakby potem wygladala polityka w wykonaniu pisu po przegranych wyborach ;d Zastanawiam sie jakby to wytrzymali ci dwaj co ukradli ksiezyc :) Analitycy dochodzili dzis do wnioskow, ze gdyby po, lid itd. wstrzymali sie jeszcze troche z rozwiazywaniem sejmu, to pis w koncu by sie wypalil i przegralby wybory z kretesem, a tak to nie wiadomo komu przypadnie dopchac sie do koryta.
Wracajac do tematu rozmowy: Ja raczej zaglosuje na PO, ew. LiD. Wole miec Donalda w wiekszosci niz kaczorka w koalicji. primum non nocere
|
|
|
[09:02:18, Saturday 08. September 2007]
"Jam jest Krzysztof Kononowicz, który wyprowadzi policje na ulice, bo od tego sa
|
|
|
[09:39:54, Saturday 08. September 2007]
szczerze to ja chyba rowniez zaglosuje na PO, jednak jeszcze sie zastanawiam- zobaczymy kampanie wyborcze.. ale wydaje mi sie ze mimo wszystko PIS znow wygra, a to ze wzgledu na to, iz sa oni partia bardziej przywiazujaca wage do spraw spcjalnych i spolecznych<a gospodarka slabo..> (w przeciwienstwie do PO, ktore ma doskonaly program gospodarczy..) czyli teoretycznie bardziej trafiaja do ludzi z malym i srednim przychodem,ktorych jest wiecej... trzymaja sie jeszcze z Rydzykiem- a jak on powie w radyjku "glosujemy na PIS" to kazdy fanatyk zaglosuje na PIS- to moze im zapewnic wygrana.
...zreszta zobaczcie najnowsze sondaze....
PIS- 31%, PO-25%, LiD-7,5%, Lis13%, reszta partii ponizej 5%, nizdecydowanych jest az 18%
// zedytowany przez Ladzior_pl dnia 2007-09-08 09:42:18
// zedytowany przez Ladzior_pl dnia 2007-09-08 09:44:14 nuke rlz ;)
|
|
|
[09:43:27, Saturday 08. September 2007]
Bomby na Iran już w przyszłym roku , czekam z niecierpliwością :]
|
|
|
[09:57:32, Saturday 08. September 2007]
|
|
|
[10:14:49, Saturday 08. September 2007]
Zabuzka, ale sadzisz ze rly PO (samodzielnie albo w koalicji) bedzie na pewno rzadzic lepiej ? W sumie nie ma innej alternatywy dla tej sytuacji na chwile obecna. Teraz pora "kolejnego eksperymentu" i oddanie wladzy w rece nowych, ale nic nam nie gwarantuje ze JACYKOLWIEK politycy teraz dadza nam lepszy rzadz ...
// zedytowany przez Delta.BenQ-HafT dnia 2007-09-08 10:16:00 |
|
|
[10:31:45, Saturday 08. September 2007]
|
|
|
[11:50:39, Saturday 08. September 2007]
|
|
|
[11:59:24, Saturday 08. September 2007]
@NickPedersen
Jesli oceniasz politykow po wygladzie i prezencji to bardzo mi przykro.
@up
PiS jest zle i w ogole chujnia :/ No to teraz napisz mi jak spaprana partia jest PO :) Czy moze nie chcesz wchodzic w detale? |
|
|
[13:23:04, Saturday 08. September 2007]
:)
|
|
|
[13:47:55, Saturday 08. September 2007]
|
|
|
[14:41:53, Saturday 08. September 2007]
|
|
|
[14:48:58, Saturday 08. September 2007]
@Shaker
Wybacz ale wyksztalcenie duzo nie mowi o osobie, bo polowa tych "inteligentow" po szkolach wyzszych tak naprawde mysli tylko o kasie i ma w dupie wiele spraw. Nie bronie PiS'u po prostu stwierdzam fakt. PO stawia na bogatych i wyksztalconych (nie koniecznie uczciwych) PiS stawia na ich zdaniem uczciwych ludzi. Nigdzie nie napisalem ze PO jest zjebane a PiS w porzadku, jesli ktoras z moich wypowiedzi tak odebrales to bardzo mi przykro. Odnosnie tego "zepsucia" PiS prawie nic nie zepsulo bo nie mialo wiekszosc w rzadzie. Na dobra sprawe dopeiro po tych wyborach okarze sie kto potrafi cos spaprac. Jak juz napisalem wczesniej, ci ktorzy zostana wybrani po tych wyborach beda mieli jeden z wiekszych burdeli do ogarniecia od kilku lat, sprawy korupcji, Euro i kilka innych. Jesli nie wywiarza sie z tego to bedzie tylko tyle znaczyc ze PiS mial racje, jesli jednak sie im uda (w co watpie) wtedy bedzie nieco inaczej :)
@up
Ekhm, PO ma prezencje ale poza Rokita niewielu tam mysli o Polsce tylko o tym jak sie dorobic i dostac sie do wladzy. |
|
|
[14:53:10, Saturday 08. September 2007]
Wieczny peon...
|
|
|
[14:57:26, Saturday 08. September 2007]
|
|
|
[15:14:36, Saturday 08. September 2007]
PiS zrobilo by koalicje gdyby pan Tusk nie byl tak zadufany w sobie i nie potrafil pogodzic sie z porazka.
Co do wczesniejszych wyborow, PiS chcialo sprobowac cos zrobic, mieli taka mozliwosc tylko dzieki koalicji z LPR i Samoobrona. Przepchneli co chcieli ale ze pan Lepper jak i paan Giertych zaczeli za duzo wymagac, zaczeli wyciagnac te swoje mizerne lapki po coraz wieksza wladze, zaczeli szantazowac, obrazac i wymuszac po chamsku na PiS'ie ustepstwa to J.Kaczynski zrezygnowal z takiej koalicji, a jak wiadomo mniejszosciowym rzadem do niczego sie nie dojdzie PiS poparl wniosek o wczesniejsze wybory i rozwiazanie sejmu i tak trafiamy do punktu w ktorym jestesmy.
Edit: Ale tak naprawde, to co zrobil PiS i to co prawdopodnie zrobi PO po wygranych wyborach bedzie mozna ocenic za kilka miesiecy gdyby nowy sejm zacznie pracowac.
// zedytowany przez Panda dnia 2007-09-08 15:16:30 |
|
|
[15:28:02, Saturday 08. September 2007]
ja uwazam ze PO jako opozycja strasznie sie upodlila
bede glosowal na PiS bo dobrze sie chlopaki znaja na tym co robia no i bez giertycha i leppera bedzie normalnie pozatym jeszzce donaldowi zamknol bym jape bo nic konstruktywnego nie robi dla polski a w kazdym wywiadzie jedzie na kaczorow i za to ma gruba kase. Sami przyznacie ,ze rzady nie sa zle potwierdzaja ja wszyscy ekonomowie oraz politolodzy 4w5 bardzej sie nie da :)
|