|
|
[20:29:43, Thursday 11. October 2007]
Żal was niuby.
|
|
|
[20:30:04, Thursday 11. October 2007]
nicho, do czego to aluzja? |
|
|
[20:32:18, Thursday 11. October 2007]
|
|
|
[20:36:30, Thursday 11. October 2007]
Devlet-i Ebed-müddet
|
|
|
[20:42:08, Thursday 11. October 2007]
|
|
|
[20:47:35, Thursday 11. October 2007]
jak cie nie ciagnie to sie ciesz i nie graj :P nad czym tu wiecej myslec ?!
// zedytowany przez OZZY dnia 2007-10-11 20:49:32 |
|
|
[20:49:50, Thursday 11. October 2007]
@nerf
moze powinienes sie zastanowic, czy te twoje posty naprawde byly tak blyskotliwe jak ty o nich myslisz...
te cztery banany powinny o tym swiadczyc bardzo dobrze.
---------
jesli chodzi o postrzeganie warcrafta to powiem szczerze, ze bardzo zmienil sie moj stosunek do niego od czasu gdy zaczalem w niego grac. Poczatkowo, gdy zetknalem sie z bn chcialem miec 100% statsow i wszystkie ico. I tak gdy schodzilem na ziemie z kazda kolejna przegrana zaczalem dochodzic do wnioskow, ze w koncu to jest tylko gra i zaden lvl, ani ico nie sprawi, ze bede czul sie lepszy, bo tak moze byc w istocie, ale tylko w waskim gronie niektorych warcraftowcow. Dlatego po pewnym czasie zaczalem grac tylko for fun, skonczylem jako etatowy lamers i jestem z tego dumny :)
Niektorym osobom polecam wyluzowanie sie i zagranie sobie kilku partyjek na fejkach jakims smiesznym stratem ;)
Traktowanie gry zbyt serio nie moze wyjsc nikomu na zdrowie (zaslabniecia/smierc przez wowa ? :P) primum non nocere
|
|
|
[20:52:38, Thursday 11. October 2007]
Żal was niuby.
|
|
|
[20:58:21, Thursday 11. October 2007]
zastanawiam sie juz nad tym pytaniem juz od dluzszego czasu:
"To po jaka cholere sie tu udzielasz?" primum non nocere
|
|
|
[21:09:39, Thursday 11. October 2007]
Żal was niuby.
|
|
|
[21:18:19, Thursday 11. October 2007]
@nerf
to ze wiekszosc osob w, pozwole tak to okreslic, 'naszym' sordowisku to uznane przez ciebie dzieci to wcale nie znacyz ze to jest pajdokracja. te mniej dojrzalo osoby w praktyce zostaja tam gdzie powinny - na dnie. i mimo ze to wiekszosc to podstawe, mocna podstawe, tej naszej polskiej 'sceny' mozna raczje okreslac po tej kompetentnej czesc uzytkownikow.
wlasnia taka mamy teraz ere. dzis juz intrenetu nie reklamuje sie haslami 'dobry w pracy, skzole, na studiach' a przede wszystkim jako zrodlo orzrywki. i nie przecze ze tak jest ale wlasnie takie slogany 'zwabiaja' najmlodsze pokolenia. a potencjalny mlody uzytkownik nawet nie wie o ogolno przyjetych zasadach manier, netykiecie. wiec twojhe wymagania sa nie realne. chcesz aby mlode osoby mialy poczucie dojrzalosci 17 latka?! niech maja swoje dziecinstwo, niech wyrosna z niego naturalnie.
wg mnie przeciwnikiem tu jest sam dostawca interenetu. dzis najpopularniejszym jest neostrada. z jej winy nawet dzieci (doslownie) moga, co gorsza, chca! sie pokazac w tak popularnym srodku przekazu jakim jest interenet.
pozatym jak sam to ujeles to tylko jeden z problemow. sporo, a nie sklamalbym pewnie jakbym napisal wiekszosc, osob ogolnie przyjetych za 'dojrzalych' zachowuje sie infantylnie. w praktyce mamy ten sam problem z zachowaniem obojetnosci morlanej wobec dzieci prawdziwych co takich wlasnie osob z ktorymi nie da sie pogadac bez z nizania sie do ich poziomu kultury.
nie miej zadnych zazalen do wieku. to ze mlode osoby maja interenet to rzecz wskazana. fakt ze obchodzic sie z tym nie umieja. to wina rodzicow, zwykle nie swiadomych ze dziecko wykorzystuje te narzedzie by wyzywac sie na innych uzywajac obelg.
poza tymi osobnikami jest duzo osob ktorym interenet daje duzo pozytku a nie ywkorzystuja go do takich rzeczy. np ja. mam 14 lat. regularnie kozrystam z internetu od ponad roku. jak widzisz mam te same zdanie co ty mimo tego ze niby jestem 'dzieckiem' al eto jets kwestia wychowania i dopilnowania rodzicow. |
|
|
[21:20:57, Thursday 11. October 2007]
Devlet-i Ebed-müddet
|
|
|
[21:30:15, Thursday 11. October 2007]
|
|
|
[22:00:40, Thursday 11. October 2007]
u nas w szkole mowia ze glupia mlodzieza jak i ludzmi latwiej kierowac. Kiedys chociaz mieli ludzie wyobraznie tak dorze wyksztalcona ze klucili sie jaki aktor ma w filmie wystepowac itd. Teraz tylko efekty specjalne sie licza nie porownanie opisu ksiazki i filmu.
Wc3 wcale mnie nie ciagnie do solo dlatego wole grac rt. Graj dla ikonek jesli tak. Jesli cie nie ciagnie to zmien na strzelanke, umow sie z kumplami w kawiarence zeby pograc albo cus. Zawsze inaczej gra wyglada |
|
|
[22:23:31, Thursday 11. October 2007]
bo internet jest tani w dzisiejszych czasach. juz nie ma czegos takiego jak klimat i nie bedzie, nawet w starcrafcie 2 |
|
|
[22:28:06, Thursday 11. October 2007]
Devlet-i Ebed-müddet
|
|
|
[22:44:38, Thursday 11. October 2007]
musiałem to napisac....:>
|
|
|