|
|
[13:53:25, Friday 27. February 2009]
So get away away away! Ten towers are up and there is no way. For you to win!
|
|
|
[17:51:38, Friday 27. February 2009]
francesc ma racje :P
pozatym egzaminatorzy sie zmieniaja wiec
trudno mowic ze w jakiejsc miejscowosci jest x% oblanych :P
widocznie tylu tam jezdzic nie umie :P
odi et amo
|
|
|
[17:58:46, Friday 27. February 2009]
Takie sa fakty. |
|
|
[18:15:31, Friday 27. February 2009]
|
|
|
[18:35:58, Friday 27. February 2009]
Prawda jest taka ze nie ma idealnego kierowcy..niestety :( |
|
|
[20:04:59, Friday 27. February 2009]
|
|
|
[21:03:04, Friday 27. February 2009]
rzecz wzgledna ...
sa tacy ktorzy "umia" jezdzic praktycznie odrazu jak siada za kolko ... inni przez cale zycie nie moga sie tego nauczyc ...
zreszta zeby zdac egzamin nie trzeba byc jakims dobrym kierowca, znac znaki, przepisy i tyle. na placu macie do zrobienia luk i ruszanie z awaryjnego, tam naprawde nie ma na czym oblac, a na miescie tez ciezko mi sobie wyobrazic egzaminatora ktory "specjalnie" oblewa, bo teraz w kazdym samochodzie egzaminacyjnym sa kamery i jesli czegos zle nie zrobisz to trudno mu niezaliczyc ci egzaminu.
co do tematu ze oblewaja bo maja z tego korzysci finansowe ...
eh, ludzie ... oni tam tylko pracuja, nie dostaja zadnego dodatkowego wynagrodzenia od tego czy dany delikwent podejdzie do egzaminu raz czy dziesiec ... ale moga miec pozniej wyrzuty sumienia za przepuszczenie kogos kto swoja jazda moze powodowac zagrozenie na drodze :P
mowimy ofc o kat. B
BrZ. sa "idealni" kierowcy, do jazdy po ulicy nie trzeba miec zadnych specjalnych umiejetnosci, tylko glowe na karku z ktorej sie korzysta a nie wciska pedal do "dechy" nie umiejac nad autem zapanowac ... odi et amo
|
|
|
[21:13:07, Friday 27. February 2009]
tez jestem opini ze ktos moze miec atrybuty do jazdy samochodem, przychodzi mu to latwiej, szybciej. bez problemow, a sa tacy co moga jezdzic 10 lat i jezdza jak poczatkujacy LOLIPOP XD
|
|
|
[21:19:14, Friday 27. February 2009]
Zgadzam sie, np moj kumpel mi dzis mowil ze jezdzil po Opolu z kolesianka co miala miec dzis wlasnie egzamin (12) a nie ogarniala biegow...:)
Nadal jestem za teza ze nie ma kierowcow idealnych, nawet przy mniejszych predkosciach moze zdarzyc sie wypadek. |
|
|
[21:33:34, Friday 27. February 2009]
gieromaniak.pl
|
|
|
[22:48:36, Friday 27. February 2009]
bezpieczenstwa nie gwarantuje nic ... ale twoje umiejetnosci moga znacznie zredukowac szanse na wypadek ...
wiedza o tym jak auto zachowa w danej sytuacji oraz intuicyjne nim kierowanie nieraz w ulamkach sekund moga cie uratowac od wypaku, niezaleznie od tego czy na droge wbiegl ci dzieciak, czy z przeciwnej strony jakis wariat pruje na ciebie :P
na drodze musisz niestety spodziewac sie wszystkiego i caly czas byc na wszystko przygotowany. Moze to brzmi troche paranoidalnie ... lecz coz ^^
samochod to maszyna do zabijania ... odi et amo
|
|
|
[23:50:11, Friday 27. February 2009]
www.maxior.pl/film/103862/Niewiele_brakowalo
Koles wykazal sie skillem -.- chociaz zaskoczony jestem zachowaniem auta w tej sytuacji, dlaczego nadrzucilo ? przeciez audi nie ma napedu na tylne kola....? |
|
|
[00:30:04, Saturday 28. February 2009]
no nie ma ...
nadrzucic moglo z wielu powodow ...
gumy raczej nie zlapal skoro ruszyl dalej, wiec prawdopodobnie wjechal na cos sliskiego, chociaz i tak wydaje sie dziwne zeby przy napedzie na przednia oske nadrzucilo mu tyl tak bardzo ...
ja tam wole naped na tylnia ^^ poslizgac sie zima ladnie mozna bez palenia gum i przy okazji nauczyc sie wchodzic w kontrolowane poslizgi i jak na wyzej zaprezentowanym filmie uczyc sie panowac nad autem w sytucjach extremalnych ^^ odi et amo
|
|
|
[03:40:46, Saturday 28. February 2009]
MI sie zdaje ze to audi z napedem na obie osie, bo z tego co sie orientuje to audi nie ma zadnego modelu z napedem na tylne kola. Gdyby ten samochod mial naped na przednia os to raz ze raczej tak by nim nie rzucilo, a dwa gdyby nim rzucilo w taki sposob to nic by nie zrobil na odpuszczonym gazie. So get away away away! Ten towers are up and there is no way. For you to win!
|
|
|
[09:42:59, Saturday 28. February 2009]
|
|
|
[10:15:04, Saturday 28. February 2009]
www.youtube.com/watch?v=tciLgHnXsXg ^^ Devlet-i Ebed-müddet
|
|
|
[10:48:18, Saturday 28. February 2009]
To ze zarzucilo mu tyl (tzw. nadsterownosc) wcale nie swiadczy o napedzie. Wiadomo ze najbardziej nadsterownymi autami sa te z napedem na tyl (bo gdy dodasz za duzo gazu (auto "wchodzi" na wyzsze obroty), tylne kola kreca sie za szybko i tak traca przyczepnosc), natomiast przednionapedowki lubia wpadac w podsterownosc (nie musze chyba tlumaczyc?). Natomiast nie jest to regula, bo wszystko zalezy od wywazenia samochodu i rozlozenia jego masy... Bardzo wiele tu wlasnie od tego zalezy, a nie tylko od rodzaju napedu |
|
|
[10:59:09, Saturday 28. February 2009]
|
|
|
[11:28:23, Saturday 28. February 2009]
Pojebany ten instruktor oO Ciekawe czy sam w ogole umie jezdzic... |
|
|
[21:33:59, Saturday 28. February 2009]
You're about two seconds from wearing that smile around your ass...
|
|
|
[21:50:23, Saturday 28. February 2009]
el_kewlo ... zalezy zalezy ...
fakt ze na wszystkim mozesz sie slizgac, ale wsiadz w merca z napedem na tylkia oske, a wsiadz w audice z napedem na przednia lub renowke z napedem 4x4 ^^
jest roznica ... nawet na lodzie i to spora ;) odi et amo
|
|
|
[21:54:06, Saturday 28. February 2009]
@ eL_Kewlo - Popieram, a nawet pojde dalej, tzn. np na lodzie zadnym RWDkiem z momentem wyzszym niz 100 nie posmigasz, bo bedzie Cie obracac... Ale fakt ze na sniegu wszystkim da rade sobie "bokami polatac"... Ja np fiatem uno z silinikiem 1.0 (45 KM, 48 NM) sobie cos tam probuje... Wyzej podciagnialem reczny i jazda :)) Jeszcze z przodu w miare dobre zimowki z bierznikiem, a z tylu lyse opony (we wszystkich FWD) :)) Wtedy nawet recznego nie potrzeba ;P
---- Poprawiono: 2009-02-28 21:55:07 ----
@hayde6 - A przepraszam co ma marka samochodu do tego jak jezdzi? |
|
|
[21:59:51, Saturday 28. February 2009]
You're about two seconds from wearing that smile around your ass...
|
|
|
[13:12:23, Sunday 01. March 2009]
ten 1 filmik to audi i najprawdopodobniej z przednim napedem xD
podobna kiedys mialem sytuacje xD ale nie udalo mi sie wyjsc z tego xD i nic sie nei stalo na szczescie xD
a ten 2 filmi z nauka jazdy to sciema pod kamere robili ci goscie ;) Życie to nie bajka wiec drapie sie po jajkach.
|
|
|
[16:24:40, Sunday 01. March 2009]
|