warcraft 3 TFT + ROC, warcraft III,

Replaysowa strzałka Polskie Centrum Replayów - top
Replay Tygodnia / Best Replay
Nie ma żadnych replayów spełniających te wymogi.
Forum -> Kategoria: Inne -> Podkategoria: Hydepark
Temat:

Ideologia

[1-19] -» Nawigacja po temacie.
Dox
poziom solo na BN: 0
poziom: 11

GG: 8962785
[23:22:01, Monday 24. December 2007]
siedze juz po wieczerzy znudzony i wpadlem na pomysl ze dawno jakis ciekawy hydeparkowy temacik nie wital na forum.
temat mi wpadl po mojej dyskusji z kumplem jakis czas temu. ozmawiajac o ustrojach jakie byly a jaki nam bedzie probowac zapewnic kochany donald sedno sprawy zeszlo jakos na podloze ideologiczne. okazalo sie ze jakze bardzo sie roznimy.
on jest typowym liberalista. chwali czlowieka jako jednostke, te slynne haslo "dobro jednostki gwarantem dobra ogolu". ja natomiast promuje hasla komunistyczne, ze dobro liczy sie na przykladzie mas, bez zbednego rozdrabniania.
troche tez mowilismy o innych uznaniach ale jak nie ma sprzeczki to nie ma rozmowy ;p

a jakim tropem wy podazacie? jakie ideologie darzycie aprobta?

// zedytowany przez Dox dnia 2007-12-25 00:17:08
Dooko
poziom solo na BN: 18

[23:42:40, Monday 24. December 2007]
Zdecydowanie liberalizm, jestem przeciwny wszelkiego rodzaju zasilkom, zapomogom dla bezrobotnych.Pieniadze te lepiej przeznaczyc na szkolenia,aby taki czlowiek mogl rozpoczac wlasny biznes a nie siedziec na "garnuszku" panstwa
Dox

[23:48:17, Monday 24. December 2007]
bardziej mi chodzilo o czesc idealogiczna a nie gospodarcza ale po dluzszym zastanowieniu to podobna kwestia

@neddy oO 'O' powiadasz, ok przepraszam, poprawisz nazwe topicu?

// zedytowany przez Dox dnia 2007-12-24 23:50:32
yyy
poziom: 6

[23:48:23, Monday 24. December 2007]
Neddy
poziom solo na BN: 7

GG: 2896540
[23:49:01, Monday 24. December 2007]
xxx.adik
poziom: 7

GG: 1310559
[23:50:32, Monday 24. December 2007]
uwazam tak samo jak onlyday ale wedlug mnie w pewnych kwestiach wolnosc "liberalizm" nie ejst zbyt dobry. Np to co widzimy przy budowie autostrad/zapor na rzekach gdzie ludzie nie chca sie na to zgodzic mimo ze otrzymuja godziwe wynagrodzenie.. I w ten sposob ograniczaja rozwoj calego kraju...
kilster
poziom solo na BN: 11
poziom: 9

GG: 8861610
[23:50:51, Monday 24. December 2007]
#2xup
Osoby bezrobotne zwykle sa temu same winny . Nie uczyly sie , przepily to co mialy , czyli jednym slowem przemarnowaly szanse . Mogly tez sobie zwyczajnie nie poradzic w zyciu . Bezrobotnych , ktorzy nie maja pracy z powodow niezaleznych od siebie moim zdaniem jest niewielu .

// zedytowany przez kilster dnia 2007-12-24 23:51:20
wH
poziom: 12

[23:54:03, Monday 24. December 2007]
skate or die
Dooko

[23:56:18, Monday 24. December 2007]
#yyy nikomu nie jest dobrze, jak jest bezrobotnym(no chyba ze ma kilka zer na koncie) Jestem liberalista,ale uwazam ze nie ma idealnej ideaologii, kazda ma w sobie cos pozytywnego i negatywnego.Nazley znalezc zloty srodek =] (mam nadzieje ze uda sie to rzadowi PO)
kilster

[00:06:22, Tuesday 25. December 2007]
Ja ze swojej strony uwazam ,ze nigdy nie bedzie sie zylo duzo lepiej . Czy za ( dla przykladu ) rzadow PiS zylo sie lepiej , czy gorzej , zalezy od mediow , jak one to przedstawia . Tak wiec jesli media przedstawia rzady danej partii jako katastrofe ( jak bylo w przypadku PiS ) to takie bedzie zdanie ogolu . Ale odbiegam od tematu . Stworzenie idealnego panstwa jest moim zdaniem niemozliwe . Kazde zreszta panstwo w jakims stopniu ogranicza wolnosc obywatela , wiaze go jakimis prawami . Z drugiej strony swawola tez jest rzecza niedobra . Dlatego tez nie wierze w zadne ideologie .
Dox

[00:13:43, Tuesday 25. December 2007]
@kilster
tu sie zgodze, pospolity polak jest ofiara mediow.
jednak a propo idealnego panstwa. to zalezy od ludnosci. w polsce jest jak jest z kradziezami itp wiec partie prawicowe maja wieksze poparcie. jest jeden ustroj ktory, jestem prawie pewny, stworzylby (prawie) idealne panstwo - anarchia. skrajna anarchia, obejmujaca zniesienie pieniadza, postulujaca 'wymiane pracy'. kazdy jednak wie ze nie raz wprowadzano sa w zycie i zawsze powstawal totalitaryzm pod rzadami silniejszych. to jest jednak efekt glupoty ludzkiej. tak jak bilbia mowila o raju, doskonalosci poczatkowej, a nastepnie stoczeniu sie na padol ziemski - to ilustruje zmiane 'jakosci' czlowieka na przestrzeni wiekow. dzisiejszy czlowiek jest glupi, za bardzo zapatrzony w siebie (a raczej inaczej niz powinien) oraz zle tlumaczy sobie slowo 'wolnosc' uznajac to po prostu ze moge robic to co chce.
kilster

[00:18:14, Tuesday 25. December 2007]
#up
Anarchia bylaby dobra jedynie pod wzgledem wolnosci czlowieka ( oczywiscie wolnosci , a nie swawoli co czesto jest mylone ) . Jednak anarchia jest ustrojem , ktory nie ma szans na utrzymanie sie . Ludzie lacza sie w grupy itp itd. Napisze wiecej jak z pasterki wroce. Pozdrawiam
LongTimeAgo

[00:21:52, Tuesday 25. December 2007]
teez zdecydowanie liberalzim ;) jutro jak cos pomysle to napisze xD
Dox

[00:27:51, Tuesday 25. December 2007]
to, czy anarchia ma szanse sie utrzymac to tylko domysly i po ktorej ich stronie stoisz. zdecydowanie wierze w mozliwosc stworzenia kraju bez wladz zorganizowanych. jednak potrzeba do tego zaangazowania i zgody calego kraju bo inaczej to sie samo wykluczy.
tak, grupy. zwiazki zainteresowan predzej czy pozniej beda stwarzaly konflikty. z nich oczywiscie powstaja 'wojny' i dominacje silniejszych. ALE niewerbalne konflikty to cecha ludzi nie potrafiacych zaradzic slowami i dojsc do porozumienia (ktore jest zawsze). sprawa lezy w ludziach
Neddy

[00:44:28, Tuesday 25. December 2007]
MakaO
max poziom na BN: 18

[01:04:02, Tuesday 25. December 2007]
I po makale
Dox

[01:05:27, Tuesday 25. December 2007]
@neddy

masz calkowita racje. instytucje prywatne na dzis odnosza wieksze sukcesy. jednak powodem glownym jest to, ze nie dzialaja na rynku monopolistycznie. walcza o klientow podnoszac jakos swiadczonych uslug. w tym czasie panstwowe instytucje stoja w miejscu nie muszac trudzic sie o postep bo i tak kliencie beda.

nie trudno to jednak zmienic. panswtowe instytucje maja ta zalete ze daja pewna pewnosc sprawowanych uslug. uwazam ze gdyby sprywatyzowac sluzbe zdrowia to przyczynilo by sie to rozwojowi korupcji. "a wiesz, zonka zlamala reke, wepchnij ja gdzies piotrek ok?" a w tym czasie sekretarka dostaje telefon i mowi w recepcji ze niestety nie mamy na oddziale miejsc, prosze poszukac w innym szpitalu.
to tylko moje zdanie ale ja lubie jak cos jest pewne a naie odnajduje tego w placowkach sprywatyzowanych.
Neddy

[01:26:43, Tuesday 25. December 2007]
pyton

[20:42:26, Wednesday 26. December 2007]
[1-19] -» Nawigacja po temacie.

Dodawanie posta
Nie jesteś zalogowany. Zarejestruj się, a później zaloguj aby dodać wiadomość!

Więcej?

Chcesz znaleźć informacje na konkretny temat? Przejrzyj hasła, których najczęściej dotyczą dodane ostatnio nowości! WC3L, TURNIEJ, WCG, NETWARS, LCW, WORLD CYBER GAMES, TERROR, DOTA, GRUBBY, MYM, PALADYN, WYWIAD, REPPACK, WARCRAFT, BLIZZARD, MOON, PORADNIK, POL-TEAM, BIOT, POLSKA, ESL, KONKURS, LIGA, WORLD ELITE, FUZJA, NGL-ONE, ENC, NGL, TOD, TDEL, SPQR, SLH, MOUZ, PGS, TOUR, GFO, WILQ, BRONZE, KODE5, WILDA, PATCH, TEAM FIGHTING, LADDER, REPREZENTACJA, SILVER, HEADSHOT, EXTREME MASTERS, HEYAH, FLY100%, VOODOO, LYN, KUJA, BIOHAZARD-TEAM, BVG, WICKED, ESWC, ALMOST, TH000, ACIS, KWAKI, CYKLOP, SHOW, KLIMO, REPLAYPACK, INCUP, CLAN BASE, HOORAI, SASE, ELIMINACJE, FINAłY, FNATIC, POLTEAM, SHOWMATCH, WCG 2006, IEST, SRS, FINAł, CYBERSPORT, WE.EU, PLD, SKY, PRAE, REMIND, JAGR, CASIN, LAN, REPLAYS.PL, CHALLENGE, ANIMATOR, 2007, BATTLENET, CARMAC, HAPPY, NATIONS, STARCRAFT, PEDAL, KONKURSIWO, W3ARENA

Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone,
kopiowanie tylko za zgodą właściciela.
2003/2007 by: CyklOP, Muzami, Julas [ Mapa Strony ]
Replayów w bazie: 19538 Kont użytkowników: 11444

Pomysł, oskryptowanie, administracja: CyklOP [jak kupić zagraniczne akcje] [Jak wypełnić W-8BEN] [Jak tanio wymienić walutę] [deutschtests]
Design: Muzami, art w topie strony nadesłał Z4buZa
Skrypt obsługujacy replaye: Juliusz 'Julas' Gonera [ Replay Parser ]
Wykonano w czasie 0.0088560581207275 sekund