|
|
[09:41:22, Tuesday 11. March 2008]
niemiecki to do dupy jezyk .Niby mozna sie wykuc tych regulek ale ile ich jest? rodzajniki okreslone, nieokreslone kazdy sie odmienia , rekcja czasownikow , szyk zadania po wiel dass i duzo innych trudniejszych bzdet xd ić jórz z tont!
|
|
|
[10:07:21, Tuesday 11. March 2008]
|
|
|
[12:34:37, Tuesday 11. March 2008]
|
|
|
[12:54:28, Tuesday 11. March 2008]
|
|
|
[13:09:35, Tuesday 11. March 2008]
2 jezyk bedziesz mial od podstaw a na maturze wybierasz JEDEN |
|
|
[14:01:45, Tuesday 11. March 2008]
Ty(L)kO Legia Ukochana Legia Dziś Warszawa Czeka Na Zwycięstwo Twe...
|
|
|
[14:30:31, Tuesday 11. March 2008]
|
|
|
[14:44:25, Tuesday 11. March 2008]
Devlet-i Ebed-müddet
|
|
|
[15:08:47, Tuesday 11. March 2008]
|
|
|
[15:28:12, Tuesday 11. March 2008]
Jezyki obce sa jednymi z najwazniejszych przedmiotow w LO, wiec radze sie pouczyc a nie na miernych leciec... |
|
|
[16:03:50, Tuesday 11. March 2008]
"Jam jest Krzysztof Kononowicz, który wyprowadzi policje na ulice, bo od tego sa
|
|
|
[16:04:41, Tuesday 11. March 2008]
You're about two seconds from wearing that smile around your ass...
|
|
|
[16:09:58, Tuesday 11. March 2008]
|
|
|
[18:59:22, Tuesday 11. March 2008]
to moze ja cos powiem o mojej sQl i niemieckim.. w gim chodzilem do klasy pseudo-informatycznej :> jeden jezyk obcy ang i 1 godzina wiecej infy w calym 3letnim programie.. poszedlem do LO i tez mialem testy ale TYLKO na jezyk ang :> dostalem sie do grupy rozszerzonej na luzie i ogolnie jest ok bo lubie ang i calkiem latwo mi sie uczy tego jezyka :) no ale musze tez ogarniac niemiecki.. w 1st klasie mialem taka nauczycielke ktorej wiecej nie bylo niz byla :D:D nawet szalona troche byla bo chciala mi stawiac 3 na koniec roku jak cos tam odpowiem (a ja nie wiedzialem jak sie odmienia czasownik byc XD) .. jako ze czesc klasy to glupie germance whinowali ostro i od 2nd klasy (teraz) mam nowa nauczycielke.. ofc bardzo dobrze uczy niemca etc ale z 1st klasy totalnie nic nie umiem, a ona powiedziala na poczatku zdanie "ja nie bede z wami nic nadrabiala, uczymy sie normalnie jakbyscie mieli cala 1 klase przerobina" gg wp.. teraz co druga lekcje powtarza ze cos bylo w 1st klasie i mamy sobie zajrzec i zlukac :O ogolnie zal.. czyli w sumie ucze sie normalnie 1 rok niemca i w sumie nie wiem czy jest sens cokolwiek sie nauczyc.. ang mam 8 rok i nie narzekam, bo podstawy mialem wczesniej no i teraz sobie radze, ale z niemieckim mam w sumie problem :> chcialbym cos powiedziec po niemiecku ofc ale bez slowek to sobie mozna ssac.. gramatyka z niemca jest 10x latwiejsza od ang, czasy to takie sa banalne ze szok.. ale jakies tam rodzajniki, przed kazdym slowem der die das... i skad ja mam wiedziec co gdzie wstawiac? XD albo jakies kropeczki nad literkami :o bez kitu to jest imba.. na spr ostatnio napisalem az 10 potraw, 10 warzyw, 10 owocow i sadzilem ze dostane 2 (byla by moja pierwsza 2 :D ) a okazuje sie ze nie stawialem tego der die das i gg wp xd albo ukladanie zdan w niemcu = masakra.. robie sobie zdanie : podmiot, orzeczenie, reszta zdania.. niby ok ale w pracy powinno sie pisac jakos inaczej ;o wtf? XD Ich bin Michal. Ich komme aus Polen :D kurwa a tam jakies przekladanie wyrazow, przestawianie, szyki po roznych slowach !!! weil + NS, etc etc.. albo co mnie rozpierdala to czasowniki :D mam fahren czasownik a z niego mozna zrobic abfahren i jeszcze + 20 innych :D a jak sie uzywa 3 formy tego czasownika z jakims dodatkiem ap, i takie rozne przedrostki to potem sie jakos zmienia w ogole ze ten przedrostek jest w srodku albo na koncu XD niemiecki > me jednym slowem :D |
|