warcraft 3 TFT + ROC, warcraft III,

Replaysowa strzałka Polskie Centrum Replayów - top
Replay Tygodnia / Best Replay
Nie ma żadnych replayów spełniających te wymogi.
Forum -> Kategoria: Inne -> Podkategoria: Hydepark
Temat:

Czy Traktat Reformujący jest potrzebny Polsce?

[1-25] [26-50] [51-75] [76-100] [101-108] -» Nawigacja po temacie.
MaxioR_pol
poziom solo na BN: 0
poziom: 7

GG: 12879663
[12:25:14, Sunday 16. March 2008]
Witam, ostatnio stalo sie glosno o traktatacie wiec polecam te 2 filmiki wszystkim pelnoletnim:
pl.yo(...)jUj-fKpY
pl.yo(...)=related
kilster
poziom solo na BN: 11
poziom: 9

GG: 8861610
[12:57:32, Sunday 16. March 2008]
Traktat lizbonski owszem sprawi , ze Polska zostanie wojewodztwem unijnym . Ja sie na to calkowicie zgadzam , jestem wrecz zachwycony z tego powodu . Polsce nie jest ten traktat potrzebny , ale jest on potrzebny Polakom .
MaxioR_pol

[13:26:33, Sunday 16. March 2008]
Potrzebny do czego?
Do tego bysmy realizowali interesy Niemieckie Francuskie?
Przeciez ten system glosowania i ten szeroko pojety kolejny etap reformy UE bedzie nas do tego sprowadzal?
Problem polega na tym,ze UE to gigantyczna machina biurokratyczna ktorej rozwoj gospodarczy bedzie znikomy(patrz rozwoj w starych krajach unijnych).
kilster

[13:41:19, Sunday 16. March 2008]
Nie chodzi mi o interesy Niemcow , Francuzow , czy Wlochow . Nie obchodza mnie rowniez interesy Polski . Wynika to z faktu ze nie jestem patriota . Mowiac o tym ,iz traktat jest Polakom potrzebny mialem na mysli cos innego . Wierze , ze wielu obywatelom tego kraju zyloby sie znacznie lepiej w Unii Europejskiej ( jako panstwie ) niz w zasciankowej , nacionalistycznej Polsce . A co do interesow Niemcow i Francuzow . Mysle ze idea Unii ma na celu rowniez i zminimalizowanie roznic miedzy nacjami . Nie chcialbym tego projektu idealizowac , ale w przyszlosci byc moze interesy wyzej wymienionych krajow beda takie same jak i interesy Polski . Byc moze nawet przesadzam w enuzjazmie .
Felek
poziom solo na BN: 6
poziom: 3

GG: 9753526
[13:46:52, Sunday 16. March 2008]
Jestem zdecydowanie przeciwko!! Jak mamy byc suwerennym krajem to sorry ale ni ch*ja!!
GL&HF
MaxioR_pol

[13:53:59, Sunday 16. March 2008]
Problem wlasnie w tym,ze polakom sie nie bedzie zylo sie lepiej w socjalistycznym panstwie pod nazwa UE.
Jesli nie obchodza interesy Polski to nie interesuja cie interesy Polakow.
kilster

[14:04:39, Sunday 16. March 2008]
Zdaje sie ze mnie nie zrozumiales . Nie obchodzi mnie los Krzysztofa z Poznania , czy inengo anonimowego dla mnie czlowieka . Mowiac o interesach Polakow mialem raczej na mysli interes moich bliskich no i oczywiscie moj wlasny . Nie jest tajemnica ,ze na zachodzie zyje sie troche ( znacznie ) lepiej .
Osobiscie musze wyznac , iz bycie Polakiem napawa mnie wrecz wstydem . Czemu ? Za dlugo by sie tu rozpisywac , a poza tym nie jest to wspolniniowe z tematem . Tak wiec wracajac do glownego watku : wole byc obywatelem EUROPY , niz kraiku niewiele w swiecie znaczacego ,gdzie wladze zdobywaja partie popierane przez fanatykow religijnych ( chyba wiadomo o kim mowie , dodam tez ze jestem wierzacym chrzescijaninem ) .Innymi slowy byciem obywatelem Unii Europejskiej moglbym sie poszczycic . A z czego mam byc dumny w Polsce ? Z bitwy pod Grunwaldem ? Nie chcialbym tu ugoloniac , zapewne nacja nasza tez ma zalety , ale wydaje mi sie ze wad jest jednak wiecej ( jak na przyklad przekonanie o wlasnej wyzszosci )
LONELY AND LOST
poziom: 8

GG: 8515513
[14:29:19, Sunday 16. March 2008]
PUNK 77, OI!, Psychobilly, SKA, HardCore - www.ulicznik.net - najlepsza e-Stacja
wAYD?
poziom: 10

[14:33:15, Sunday 16. March 2008]
@ klister
Piszesz z UK czy z Chicago? Czy skad? I wogole dlaczego uzwaysz tak wstydliwego jezyka?
Przekonanie o wlasnej wyzszosci? Moze mniej przebywaj ze skinami na osiedlu. Poza nimi wiekszosc ludzi jakich znam ocenia obektywnie nasz kraj.
Twoja dalsza argumentacja jest smieszna. Zapoznalbys sie ze scena zagraniczna zamiast wielbic ja nie znajac. Jak myslisz dlaczego Francja jest taka laicka? Czy to nie lobby Grand Orient de France? Oczywiscie, ze tak. W kazdym kraju(!) partie polityczne sa popierane przez ruchy, z ktorymi ich interesy sa zgodne. A taka Europa wspaniala?
Mao powiedzial cytujac z pamieci zapytany o Europe:
' Sprawy tego przyladka nie maja dzis juz wiekszego znaczenia '
I przejrzyj na oczy. Co ci da obywatelstwo Unii Europejskiej. Jedyne korzysci jakie mozemy czerpac to gospodarcze z wolnego przeplywu ludzi towarow.
Mozesz moze szerzej wyjasnic co takiego wspanialego da ci Europa sama w sobie? I zastanowil bys sie nad wlasnymi argumentami. Dlaczego na tzw. Zachodzie zyje sie lepiej? Ech... tak wogole przy takiej postawie polecam www.easyjet.com 200 pln i twoje problemy znikna...

Co do filmiku. Kojeny raz Janusz Korwin Mikke dopuszczony do debaty telewizyjnej miazdzy przeciwnikow argumentami. Ile % wypowiedzi jego przeciwnika to bylo 'YYYY ale YYYY' ? Smiech na sali. Zreszta klamie jak z nut. Traktat Lizbonski nie jest Konstytucja UE? No prosze. Manuel Baroso (chyba maoista z mlodosci - wtf?) przyznal jak i wielu politykow z Brukseli, ze to 95% tekst tzw. Konstytucji UE. Musieli zmienic nazwe bo dokument poprzedni odrzucily Francja i Holandia.
Zreszta oszukuje sie ludzi, ze zdecydowali w 2004 roku o tym. Nie Polacy decydowali o Wspolnocie Europejskiej - organizacji miedzynarodowej, a nie jak jest napisane w art. 42 traktatu o Panstwie UE!
Temu idiocie z ktorym rozmawia JKM musiala redaktorka sondazami (jakze prawdomownymi!) pomagac. Normalnie n/c

Ide dokonczyc ogladac filmik, bo to musialem napisac w przywplywie emocji.

@up
Zgadam sie, ale gwoli scislosci -prywatyzacja przeprowadzana nieprawidlowo tj. bez licytacji itp. , a dla kolegow partyjnych.

// zedytowany przez wAYD? dnia 2008-03-16 14:42:34
kilster

[14:43:24, Sunday 16. March 2008]
#up
Nie probuje sie z Toba nawet sprzeczac o moje cechy charakteru . Masz bowiem duzo racji . Chcialbym wtracic tylko kilka uwag .
Otoz mowiac ze Polska jest krajem zasciankowym i nacjonalistycznym nie moge jej obrazac , poniewaz mam racje .
Dla mnie nie ma znaczenia , w ktorym kraju bede bogatszy . Wolalbym zyc w slumsowej Unii , niz bogatej Polsce ( jesliby tak sie zlozylo ) . Przekonania Polakow i ich idee sa tak odmienne od moich , ze ( co sam doskonale widzisz ) nie czuje zwiazku z tym narodem . Egoista nie jestem , ale o swoje interesy dbam i zamierzam dbac dalej . Co do" doceniania ojczyzny i narodu " to jest to temat na zupelnie inna dyskusje .
Chcialbym jeszcze dodac jedno . Uwazam ze wszyscy ludzie sa rowni , a wiec nie identyfikuje sie z Polakami myslacymi ze sa Narodem Wybranym , maryjnym ludem itp . Nie popieram rowniez unijnego socializmu , ale sadze , ze aby go zmienic to trzeba przede wszystkim z ta Unia sie polaczyc .
#up
Pytasz co mi da takiego wspanialego Europa ? Otoz da mi swiadomosc ze uczestnicze w budowie panstwa , ktore nie bedzie mialo w zalozeniach podzialu na nacje .

// zedytowany przez kilster dnia 2008-03-16 14:52:38
wAYD?

[15:05:11, Sunday 16. March 2008]
kilster

[15:23:58, Sunday 16. March 2008]
#up
Oczywiscie masz racje ( czesciowo na pewno ) ale sadze jednak , iz jesliby udalo sie stworzyc Unie , w ktorej nie byloby takiego podzialu , to z uplywem czasu poszedlby on w zapomnienie ( co daj Boze ) . Nie ma tez co porownywac Austro-Wegier do Unii . Co innego bowiem podporzadkowanie sobie innych narodow sila , a co innego wlaczenie innej nacji za jej wlasna zgoda . Co do anarchizmu to masz calkowita slusznosc , acz uwazam , ze mimo wszystko panstwa powinny miec jedynie minimalny wplyw na obywateli .

// zedytowany przez kilster dnia 2008-03-16 15:44:26
wAYD?

[15:46:27, Sunday 16. March 2008]
@up
Popieram znikoma ingerencje panstwa. Przciwnie niz wiekszosc euro-biurokratow btw...
Jedynym problemem jest, ze za wlasna zgoda weszlismy do Wspolnoty Europejskiej. Nie zebym byl wielkim oredownikiem demokracji, jednak kiedy ona panuje zasady musza byc. Obecnie to sejm RP decyduje czy bedziemy czlonkami Unii Europejskiej - panstwa. NB wbrew Konstytucji RP jak mi sie wydaje, gdzie Narod jest Suwerem i tylko on moze przekazac czesc suwerennosci. Tak wiec tylko i wylacznie po referendum decyzja narodu byla zgoda badz niezgoda na UE. Wiem, ze obecne sondaze, wierzyc im lub nie twierdza ze wiekszosc popiera Traktat, ale co z mniejszoscia? Czy ona bedzie zdolna wyrzec sie korzeni i narodowosci by tworzyc jeden narod europejski.? Watpie
*Nicholas*
poziom: 99

[16:07:29, Sunday 16. March 2008]
fajnie masz
Goblin-Cracow
poziom: 11

GG: 7820520
[16:15:13, Sunday 16. March 2008]
Polac Klistrowi. Agree. Precz z nacjonalizmem ! Globalizacja i ogolnoeuropejski jak i swiatowy pokoj. Moglbym sie zrzec polskiego obywatelstwa dla Europy.

// zedytowany przez Broken.Hearth dnia 2008-03-16 16:35:48
Kill All Thieves
wAYD?

[16:15:25, Sunday 16. March 2008]
@ LegendofNicho
Nie jestem kompletnie przeciwny unii gospodarczej, taka obialbym caly swiat, poza wspolna waluta. Reszta jednak jest imho zbedna, a nawet po ratyfikacji traktatu stanowi potencjalne zagrozenie, chyba ze ktos ma akurat takie poglady jak Klister. Nie neguje jednak, ale dla takich ludzi jest UE - twor obowiazujacy od 2009 roku. Bo obecnie nawet w jezykach obcych w dokumetach zapisuje sie Wspolnoty Europejskie.
Jednak mozesz sie mylic , mowiac ze 'zjadla' by nas godpodarczo. Potega gospodarcza jest wynikiem wolnosci gospodarczej,a takowej ze wzgledu na Karte Praw Podstawowych, UE nie gwarantuje. Nie posluguje sie wlasnym argumentem, ale imo slusznym, ze Niemcy po przyjeciu tej Karty maja wzrost 1%. Zakladac, ze bylibysmy poza panstwem Unia E, ale bylibysmy wolni gospodarczo, nie jak we Francji gdzie najwyzsza stawka podatkowa to 48% dla przykladu, to stalibysmy sie Tygrysem Gospodarczym wyprzedzajac UE. Oczywiscie to zalozenia teoretyczne bo na wplyw potegi gospodarczej sklada sie masa innych skladowych, takich jak prawopodobny opor UE przed rosnacym w sile sasiadem. Liechtenstein nie jest we Wspolnocie, a jedna statystyki mowia same za siebie na temat gospodarki tego panstwa. Fakt, ze nie dyktuje polityki swiatowej jest tylko wynikem, malosci terytorialnej i demograficznej - panstwo 1k razy mniejsze od Polski.

// zedytowany przez wAYD? dnia 2008-03-16 16:29:56

// zedytowany przez wAYD? dnia 2008-03-16 16:31:19
MaxioR_pol

[16:43:54, Sunday 16. March 2008]
Nie jestem przeciwny UE , ale jestem przeciwny socjalizmowi dopoki nie ZREFORMUJE sie UE w kierunku liberalnym gospodarczo to nie chce byc obywatelem takiego kraju(nie mowie juz nic o moich konserwatych pogladach obyczajowych)...
Co wiecej ten traktat zmniejsza nasze wplywy w UE poprzez system podwojnej wiekszosci.
Przypomnijcie sobie szczyt UE jak Merkel byla gotowa rozpoczecie konferencji ws traktatu bez Polski, to doskonale obrazuje jak UE ma dzialac.
wAYD?

[17:16:22, Sunday 16. March 2008]
@up
Popieram! Nie dla Zwiazku Socjalistycznych 'Republik' Europejskich. Problem w tym, ze raczej socjalisci czuja sie wspaniale w Brukseli...
Sto-lat
poziom solo na BN: 10

GG: 5496695
[18:14:30, Sunday 16. March 2008]
United Forces
pyton
poziom: 12

[18:20:02, Sunday 16. March 2008]
wAYD?

[19:01:49, Sunday 16. March 2008]
pyton
poziom: 12

[19:20:37, Sunday 16. March 2008]
Kulfon94

[19:24:03, Sunday 16. March 2008]
Gumi
poziom: 5

[19:28:32, Sunday 16. March 2008]
LONELY AND LOST
poziom: 8

GG: 8515513
[19:58:05, Sunday 16. March 2008]
PUNK 77, OI!, Psychobilly, SKA, HardCore - www.ulicznik.net - najlepsza e-Stacja
[1-25] [26-50] [51-75] [76-100] [101-108] -» Nawigacja po temacie.

Dodawanie posta
Nie jesteś zalogowany. Zarejestruj się, a później zaloguj aby dodać wiadomość!

Więcej?

Chcesz znaleźć informacje na konkretny temat? Przejrzyj hasła, których najczęściej dotyczą dodane ostatnio nowości! WC3L, TURNIEJ, WCG, NETWARS, LCW, WORLD CYBER GAMES, TERROR, DOTA, GRUBBY, MYM, PALADYN, WYWIAD, REPPACK, WARCRAFT, BLIZZARD, MOON, PORADNIK, POL-TEAM, BIOT, POLSKA, ESL, KONKURS, LIGA, WORLD ELITE, FUZJA, NGL-ONE, ENC, NGL, TOD, TDEL, SPQR, SLH, MOUZ, PGS, TOUR, GFO, WILQ, BRONZE, KODE5, WILDA, PATCH, TEAM FIGHTING, LADDER, REPREZENTACJA, SILVER, HEADSHOT, EXTREME MASTERS, HEYAH, FLY100%, VOODOO, LYN, KUJA, BIOHAZARD-TEAM, BVG, WICKED, ESWC, ALMOST, TH000, ACIS, KWAKI, CYKLOP, SHOW, KLIMO, REPLAYPACK, INCUP, CLAN BASE, HOORAI, SASE, ELIMINACJE, FINAłY, FNATIC, POLTEAM, SHOWMATCH, WCG 2006, IEST, SRS, FINAł, CYBERSPORT, WE.EU, PLD, SKY, PRAE, REMIND, JAGR, CASIN, LAN, REPLAYS.PL, CHALLENGE, ANIMATOR, 2007, BATTLENET, CARMAC, HAPPY, NATIONS, STARCRAFT, PEDAL, KONKURSIWO, W3ARENA

Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone,
kopiowanie tylko za zgodą właściciela.
2003/2007 by: CyklOP, Muzami, Julas [ Mapa Strony ]
Replayów w bazie: 19538 Kont użytkowników: 11444

Pomysł, oskryptowanie, administracja: CyklOP [jak kupić zagraniczne akcje] [Jak wypełnić W-8BEN] [Jak tanio wymienić walutę] [deutschtests]
Design: Muzami, art w topie strony nadesłał Z4buZa
Skrypt obsługujacy replaye: Juliusz 'Julas' Gonera [ Replay Parser ]
Wykonano w czasie 0.022552013397217 sekund