|
|
[23:00:24, Saturday 12. April 2008]
nie do konca nosisz na rekach ale organizm jest przyzwyczajony do pewnych obciazen :] to mialem na mysli zeby trening przynosil efekty musisz miec z 10kg na hantlu w gore swietnie wyrabia rece moim zdaniem :]
pompki/drazek sa dobre ale nie daja az takich efektow moim zdaniem care&whine :D
|
|
|
[23:01:22, Saturday 12. April 2008]
#LMRS^Pix
ja niemowie zeby walczyl przecik kolesiom walczacym 2 katygorie wagowe wyzej :) a co do walki z cieniem z obciazeniem to jesli wezmiesz stosunkowo maly ciezar ( zazwyczaj jest to od 1.5kg - 3k to stawy maja stosunkowo mala szanse na wieksze obciazenie) a wiekszych ciezarow nieoplaca sie brac ze wzgledu na zmiejszenie szybkosci i opadanie rak w dol prowadzace do zlego nawyku!ja sam przed walka robilem pary minutowa walke z cieniem z obciazeniem gdyz po zalozeniu rekawic po zakonczeniu ostatniej serii rece byly jakby lzejsze przez pewien okres czasu a co za tym idzie wieksza szybkosc)
#jarekFTW
bokserzy byli z takim starzem ( roznica byla z tego co wiem +- 2 miesiace treningowe roznicy) wiadomo jednak ze zawodnik muay thai powinien miec taki sam nacisk na rece jak i nogi ale zawodnicy muay thai maja wiecej technik do wyboru a bokser tylko rece wiec w tym jest pies pogrzebany :D |
|
|
[23:03:08, Saturday 12. April 2008]
Polecam Ci muay-thai.
Masa na treningach nie odgrywa zbyt duzego znaczenia, sam mam nieszczegolne wymiary (65kg/173cm) i spokojnie dawalem sobie rade. Warto jednak zebys przytyl pare kilo ze wzgledu dosyc znikoma sile Twojego ciosu.
Mialem przyjemnosc trenowac rozne sztuki walki i tajski jest zdecydowanie najlepszy.
Jesli lekarz zakazal Ci chodzic na silke to nie wiem czy muay-thai bedzie dobre dla Ciebie. Nie da sie ukryc ze to ostry zapie****. :/ Bieganie, silka, plywanie, moim zdaniem, jest zdecydowanie mniej meczac niz trening muay-thai...
#szulo agree. Skora grupka zawodnikow k-1 wywodzi sie z muay thai i juz wazy ponad 100 kg :P Ale to specyfika organizacji mysle ;)
---- Poprawiono: 2008-04-12 23:03:37 ----
Polecam Ci muay-thai.
Masa na treningach nie odgrywa zbyt duzego znaczenia, sam mam nieszczegolne wymiary (65kg/173cm) i spokojnie dawalem sobie rade. Warto jednak zebys przytyl pare kilo ze wzgledu dosyc znikoma sile Twojego ciosu.
Mialem przyjemnosc trenowac rozne sztuki walki i tajski jest zdecydowanie najlepszy.
Jesli lekarz zakazal Ci chodzic na silke to nie wiem czy muay-thai bedzie dobre dla Ciebie. Nie da sie ukryc ze to ostry zapie****. :/ Bieganie, silka, plywanie, moim zdaniem, jest zdecydowanie mniej meczac niz trening muay-thai...
#szulo agree. Skora grupka zawodnikow k-1 wywodzi sie z muay thai i juz wazy ponad 100 kg :P Ale to specyfika organizacji mysle ;) |
|
|
[23:04:03, Saturday 12. April 2008]
maut tai tylko muisisz dobrze nogami pachac :) przytyj do 75 kg bedzie gicior
yoo Skill mada faka men ! :D
|
|
|
[23:04:29, Saturday 12. April 2008]
|
|
|
[23:05:07, Saturday 12. April 2008]
fakt bede musial luknac co i jak w poznaniu jest i sie wybrac na pare treningow
wiem ze w przypadku zaczepki rozsadniejszym wyjscie jest nie bicie sie i ze czesto to kilka osob co nie zmienia faktu ze w przypadku 1n1 masz jakies doswiadczenie etc :]
wydaje mi sie ze cos szybkiego i raczej uderzanego walka w zwarciu srednio mi sie 'podoba' chociaz przejde sie po treningach kilku roznych zeby zobaczyc jak dany styl wyglada w praktyce i jak wyglada trening
mam 19lat care&whine :D
|
|
|
[23:06:59, Saturday 12. April 2008]
|
|
|
[23:09:53, Saturday 12. April 2008]
#emdece
Jak napisalem wyzej ciezar 10kg to zdecydowanie za duzo! tez na poczatku jak polatalem w necie i poczytalem oczywiscie byly takie porady ale teraz wiem ze pisali to ludzie majacy mala wiedze na ten temat. dobrze sa pompki takie ze po ruchu w gore wybijasz sie mocniej w powietrze i klaszczesz rekami i wracasz do poprzedniej pozycji (niewiem czy jasno to opisalem ale mam nadzieje ze rozumiecie) takie pompki podnasza szybkosc ciosu a co za tym idzie sile.
oczywiscie zgadzam sie z tym ze jakiegos "byka" bardziej sie boi czlowiek niz takiego "szczuplego" ale znowu przytocze sytuacje z mojego zycia ( a troche przezylem bo posiadam 21 lat obecnie :D ) ze czasami kabany nacinaja sie w sesie ze mnie lekcewaza a dostanie szybkiego kopa na szyje i odrazu wymieka :) albo low kicka |
|
|
[23:10:30, Saturday 12. April 2008]
Jak Ci trener kaze napier***** w bambus poki go nie zlamiesz to oszczedz sobie ten klub :D |
|
|
[23:12:21, Saturday 12. April 2008]
|
|
|
[23:12:37, Saturday 12. April 2008]
z rozciagnieciem nog razcej problemow nie ma potrafe kopnac cos na wysokosci mojej glowy czyli w okolicach tego 180cm care&whine :D
|
|
|
[23:16:40, Saturday 12. April 2008]
#LMRS^Pix
moze to zludzenie a moze nie ale to daje troche pewnosci i wiary w siebie majac takie odczucie - a przynajmniej mi :) polowa cwiczacych ze mna na treningu tak robi wiec cos musi w tym byc :)
#LMRS^Pix
zgadzam sie pix z tymi sposobami na utwardzenie piszczeli typu kopiac w latarnie(bo i z takimi matolami sie spotkalem bo sie naczytali ze w tailandii zawodnicy kopia w drzewa :) )
a to ze jest slabo rozciagniety to tez niejest przeszkoda gdyz na kazdym treningu po rozgrzewce zawsze jest czas na rozciaganie ( z partnerem czy samemu na treningu i oczywiscie trener ci pokaze jak masz to w bezpieczny sposob robic ) |
|
|
[23:20:31, Saturday 12. April 2008]
|
|
|
[23:26:02, Saturday 12. April 2008]
apropo rozciagania ja nierobie pelnego szpagatu ani w przud ani w tyl a jednak na treningu z kolega ( ma 2m 2 cm wzrosu ) bez problemu wchodzily ciosy na glowe/szyje
#LMRS^Pix
niezgodze sie z twoim postem co do high kickow ze jak ty to napisales sa wolne i na pokaz :) a zzargumentuje to tak ze wiadomo ze po 2-3 trenignach niewyjdziesz na ulice i niezaczniesz probowac kolesi wysokimi kopnieciami :) do tego trzeba czasu zeby dojsc do odpowiedniej techniki i szybkosci.aaa i przewaznie niesygnalizuje sie high kickow bo sie przed kopnieciem robi np 2 ciosy proste. jesli sygnalizujesz to znaczy ze cos w technice masz nietak :) co do obrotowek to sie zgodze ze sa troche niebezpieczne poniewaz przez chwile stoisz do przeciwnika tylem ale przy duzej wprawie trwa to ulamek sekund :) wiec z tym to niejest problem :D
---- Poprawiono: 2008-04-12 23:28:44 ----
#LMRS^Pix
sa przyzady do rozciagania w domu (osobiscie ich nieuzywalem) ja rozciagalem sie tylko na treningach i niema takiego kopniecia zebym podzczuwal bol w kroku po kopnieciu :) |
|
|
[23:33:46, Saturday 12. April 2008]
|
|
|
[23:42:01, Saturday 12. April 2008]
#LMRS^Pix
pl.yo(...)LKaGnVrY
link to walki muay thai jest tu calkiem pokazna kolekcja ciosow i po bejrzeniu go napewno juz nienaopiszesz ze high kicki niesa efektywne(w sesie skuteczne ) wiadomo bowiem ze niekopie sie ciagle high kickami ( chodz ja je czesto stosuje) w walkach wyzeszej klasy mozna zobaczyc 2-3 na walke wiec to jest stosunkowo malo co nieznaczy ze nie sa skuteczne
|
|
|
[23:48:03, Saturday 12. April 2008]
|
|
|
[23:54:26, Saturday 12. April 2008]
|
|
|
[09:00:08, Sunday 13. April 2008]
Idz na capoeire bo to najpiekniejsza z walk.... |
|
|
[09:11:20, Sunday 13. April 2008]
|
|
|
[09:45:23, Sunday 13. April 2008]
krav mage wiekszosc ludzi odradza jako pierwszy sport walki ;) care&whine :D
|
|
|
[10:04:40, Sunday 13. April 2008]
jak masz klopoty z sercem to zapomnij o tych dyscyplinach , tam trzeba duzo ruchu , bieganie etc. jeszcze Ci serducho padnie i bedzie niedobrze |
|
|
[10:19:43, Sunday 13. April 2008]
|
|
|
[12:10:22, Sunday 13. April 2008]
WHY!?!?!?!
|
|
|
[12:41:14, Sunday 13. April 2008]