|
|
[20:51:14, Friday 23. May 2008]
A co za roznica jaki sobie zawod zrobicie?:D..Chyba nie mcie zamiaru pracowac w cale zycie w jednym zawodzie?:X Zrobcie sobie cokolwiek byle byl ten inzynier przed nazwiskiem...A praca? hmm ja tam nie moge caly czas tego samego robic dlatego co rok dwa zupenie zmieniam zawod i otoczenie w jakim pracuje...dla mnie to jest podstawa zeby nie zryc sobie beretu :D Firmy i tak zanim zaczniesz pracowac musza cie przeszkolic w tym co masz robic...ja narazie wole infestowac w szkolenia, kursy itp np prawko (a,b,c) , widlaki,dzwigi...masa tego jest ...jak nie wiesz w jaki zawod inwestowac to mozna wlasnie tak... a z zawodem wyuczonym celujesz w to co bedzie w przyszlosci zapotrzebowanie na rynku pracy , wazne obserwowac region w jakim sie bedzie chcialo pracowac w przyszlosci .wiaodmo tam gdzie mieszkasz tam pracujesz:D a moze na odwrot?:ASASD troche z tym odlecialem ;X wiec wracajac....
owy operator zurawia na jakies budowie w dobrej firmie to lekko 6-7pln na leb (no ale taki kurs tez drogi jest:D), ja masz papier na widlaki to masz te 2-2.5na lape na jakims magazynie(pl , ldz),...pozatym robota to tylko 8h i nara:D nie mogl bym tez bys jakims dwu-etatowcem aka lekarz(24/h na dobe w robocie),sluzby mundurowe czy prawnicy itp... boze nie nawidze pracowac XDDDDDDDDDDD
// zedytowany przez frag dnia 2008-05-23 20:45:13 musiałem to napisac....:>
|
|
|
[21:02:05, Friday 23. May 2008]
|
|
|
[21:14:39, Friday 23. May 2008]
|
|
|
[22:08:37, Friday 23. May 2008]
up moj kolega ma 2 cos i jezdzi na takim wozku , ofc sam wykladal kase na ten papier , pracuje w auchanie ^^
sry w liroy merlin
// zedytowany przez LAMERS]misiek dnia 2008-05-23 21:53:08 |
|
|
[22:20:27, Friday 23. May 2008]
ja od 12 roku ucze sie programowania i dotad mam checi na zostanie informatykiem w przyszlosci
jak nie masz co wybrac to idz na matematyke a reszte samemu sie douczysz |
|
|
[22:29:32, Friday 23. May 2008]
|
|
|
[22:52:29, Friday 23. May 2008]
|
|
|
[22:52:51, Friday 23. May 2008]
|
|
|
[22:53:20, Friday 23. May 2008]
|
|
|
[22:58:37, Friday 23. May 2008]
#neoleszcz
Mysle o politechnice i informatyce, w zwiazku z tym mam pytania.. Jak wygladala Twoja nauka informatyki w lo? Co potrafiles po lo? Czy pozadna nauka infy zaczela sie dopiero na studiach?
No i myslalem tez o politechnice gdanskiej, wiec napisz cos o niej, jesli mozesz;) jak Ci sie podoba? |
|
|
[23:01:45, Friday 23. May 2008]
KUPIĘ PIRACKIE FILMY I MUZYKĘ, TELEFON KONTAKTOWY: 997
|
|
|
[23:49:17, Friday 23. May 2008]
@vtr u mnie informa jak i fizyka stala na nedznym poziomie, jezeli chcesz isc na informatyke to najlepiej we wrzesniu poswiec pare dni na c lub c++. U mnie bylo tak na pierwsyzm semestrze ze wykladowcy cwiczeniowcy laboranci xd wychodza z zalozenia ze potrafimy programowac w jakims stopniu i nie omawiaja podstaw tylko przechodza do konkretow :P jezyka programowania sam bedziesz musial sie uczyc z malutka pomoca wykladow. W drugim semestrze mam juz 8 jezykow programowania XD i nie wyrabiam powoli xd,
poczatek dla tych co nie potrafia wogole programowac lub tez nie znaja chociazzby htmla (tak jak ja XD) moze byc deczko trudny, ale wszystko mozna nadrobic imo :Pjak chcesz jakies pedeegy pisz na maila neoleszcz_(at)_gmail.com
|
|
|
[09:18:19, Saturday 24. May 2008]
|
|
|
[11:27:05, Saturday 24. May 2008]
musisz sobie zadac jedno wazne ale to zajebiscie wazne pytanie: co chcesz w zyciu robic? a potem zacznij to robic;d a tak na serio to nie polecam isc do liceum. sam wlasnie w tym roku skonczylem i zaluje. lepiej isc do technikum, bo po technikum niedosc ze masz mature to i jeszcze zawod (co prawda zeby zdac egzamin zawodowy trzeba miec 75% ale naprawde warto). Po liceum masz tylko w zasadzie jedna droge wyboru - isc na studia. a po technikum mozesz albo isc do konkretnej pracy (w zasadzie takiej jakiej lubisz jesli masz juz ten konkretny zawod po technikum) i studiowac zaocznie, lub nie pracowac a studiowac normalnie tak jak po liceum na jakiejs politechnice itp. moim zdaniem po technikum jest sie bardziej wszechstronnym i jest wiecej mozliwosci wyboru. |
|
|
[11:54:53, Saturday 24. May 2008]
|
|
|
[11:56:58, Saturday 24. May 2008]
ok, dzieki, neoleszcz :) u mnie jest podobnie fizyka i informatyka - po prostu szkoda gadac..
#Pix
a Ty moglbys tez cos napisac o Twoich studiach? jaka prace po tym mozna miec? pisales, ze jestes na jakims transporcie na pw, tak? |
|
|
[14:10:13, Saturday 24. May 2008]
|