warcraft 3 TFT + ROC, warcraft III,

Replaysowa strzałka Polskie Centrum Replayów - top
Replay Tygodnia / Best Replay
Nie ma żadnych replayów spełniających te wymogi.
Forum -> Kategoria: Inne -> Podkategoria: Hydepark
Temat:

Gra to narkotyk - Zwierzenia Marka

[1-25] [26-50] [51-75] [76-100] [101-125] [126-148] -» Nawigacja po temacie.
GeX
poziom: 7

[01:09:06, Thursday 29. May 2008]
MightyJah
poziom: 5

[01:18:04, Thursday 29. May 2008]
Co do tej formuly 1 widzialem kiedys taki fajny wywiad z Schumacherem gdzie mowi, ze wiele razy jezdzil na jednym torze aby nauczyc sie go na pamiec... Po prostu wtedy jest jak robot zaprogramowany idealnie tak, zeby z optymalna predkoscia wejsc w zakret. Wie tez dokladnie kiedy bedzie musial przyspieszyc, kiedy zwolnic - podczas wyscigu nie ma w tym ani troche myslenia niestety - jazda staje sie forma sekwencji wyuczonych odruchow.

Oczywiscie, gdy bierze sie udzial w wyscigu sa tez inni zawodnicy, ale te sytuacje tez sa do opracowania jezdzac z kolega na jazdach treningowych. Zdarzaja sie jednak niestandardowe akcje - spali sie silnik albo bedziesz mial inny defekt samochodu. Wtedy wyjscie z takiej sytuacji zalezy w 10% od umiejetnosci a w 90% od szczescia.

Natomiast np. zawodnik wypadajacy z toru to po prostu gosc ktory mial zly timing, nie wpasowal sie idealnie w sekwencje czynnosci ktore mial wykonac, spoznil sie ulamek sekundy ale takie detale decyduja o wszystkim...

Podsumowujac F1 to wyscig wymagajacy wielkiego skupienia, jednak jezdzi sie wedlug okreslonego schematu i nie wymaga sie od umyslu rajdowca kreatywnosci czy bog wie jakiego wysilku intelektualnego. Chodzi tu glownie o minimalizacje bledow i odchylen od schematu.

//Taki maly offtop ale i tak juz nikt nie dyskutuje w sumie o problemie z 1szego postu.

// zedytowany przez MightyJah dnia 2008-05-29 01:30:56
szpila
poziom: 5

GG: 4304356
[08:42:43, Thursday 29. May 2008]
Remki
poziom solo na BN: 0
poziom: 9

GG: 8490883
[08:58:55, Thursday 29. May 2008]
LMRS^Pix
poziom: 12

[10:01:49, Thursday 29. May 2008]
Mr.YungChinRan
poziom: 10

GG: 3038128
[11:02:11, Thursday 29. May 2008]
Piszę poprawnie po polsku.
Remki

[11:56:40, Thursday 29. May 2008]
pyton

[12:00:41, Thursday 29. May 2008]
qba
poziom solo na BN: 20

GG: 3590658
[13:00:15, Thursday 29. May 2008]
Slackware user:)
Mr.YungChinRan

[14:39:37, Thursday 29. May 2008]
LMRS^Pix

[15:06:01, Thursday 29. May 2008]
Daddy

GG: 4689651
[15:38:38, Thursday 29. May 2008]
<mniam>
Remki

[17:40:43, Thursday 29. May 2008]
D_e.

[18:02:31, Thursday 29. May 2008]
abuga abuga
konto Info

[22:27:00, Thursday 29. May 2008]
Inactive
LMRS]Blby
poziom: 6

[23:33:39, Thursday 29. May 2008]
MAREK KOCHAM CIE!! JESTES MOIM BOGIEM!
logi

[00:53:49, Friday 30. May 2008]
Mam wakacje po maturze i jak widac nudzi mi sie ;) Bo doczytalem wszystkie posty dokonca :P. I teraz czas na moje zdanie ;).

Najpierw moja opinia co do zaliczenia gier komputerowych do sportow. Moim zdaniem gry komputerowe to sport wlasnie podobny do szachow nie wymagajacy zbytnich umiejetnosci fizycznych :). I dlatego gry komputerowe powinny zostac dodane do listy sportow i tak sie stanie za kilka-kilkanascie-kilkadziesiat lat czy tego chcecie czy nie ;). Ja sam rowniez szachow jako sport jako taki nie uwazam tak samo z samym gamingiem co nie zmienia faktu ze wprowadzenie gier komputerowych do zbioru sportow przyniesie graczom wiele korzysci ;). A ze szachy sa sportem to i gry komputerowe moga byc :) i spelaniaja warunki definicji przytoczonej przez phelota a nawet przez pana profesora yunga.

Teraz druga sprawa tak panie profesorze Yung 15 godzin gry na komputerze na wysokim poziomie zmeczy Cie i to bardzo ;) przekonaj sie jezeli nie wierzysz :P. Nie tak jak zwykly sport ale zmeczy Cie fizycznie i psychicznie. Co do myslenia :) chciales przykladu prosze Cie bardzo, jeden z wielu ktore akruat mi przyszly do glowy ;):
Grasz udem na huma ktory ma expa z 8 towerami i 2 towerami w mainie. Ty masz troche silniejsza armie i kilka desow ktore zniszcza towery i tu i tu :) narazajac sie na mniejsze straty w mainie ... musisz zastanowic sie czy mozliwosc dokupowania itemow i przyzwania milicji jest wiekszym plusem dla huma czy tez same 8 towerow daje mu wieksza przewage ? Wszystko zalezy od herosow ... i nie jest to schemat ;) to jest myslenie na biezaco bez schematow.

Fakt nie jest to myslenie na poziomie szachow, bo tam mozesz zaplanowac troche bardziej na przod ... w warcrafcie tez ale w troche mniejszym stopniu. Ale z drugiej strony szachy to 0 wysilku fizycznego ... a uwierz ze granie na poziomie ~200-250 apm jest troche meczace.

A i zgadzam sie z Fraganem ze jakby mi syn powiedzial ze idzie pouprawiac sport po czym usiadl na kompa to bym go wysmial. Ale to samo bym zrobil gdyby powiedzial ze idzie grac w szachy... albo pojezdzic samochodem...

A co do odnoszenia sie do tradycji greckiej ze tam byl tylko wysilek fizyczny... phi czasy sie zmieniaja ... dla takiego wielkiego umyslu XXI wieku powinno byc to oczywiste ...

---- Poprawiono: 2008-05-30 00:53:52 ----

Mam wakacje po maturze i jak widac nudzi mi sie ;) Bo doczytalem wszystkie posty dokonca :P. I teraz czas na moje zdanie ;).

Najpierw moja opinia co do zaliczenia gier komputerowych do sportow. Moim zdaniem gry komputerowe to sport wlasnie podobny do szachow nie wymagajacy zbytnich umiejetnosci fizycznych :). I dlatego gry komputerowe powinny zostac dodane do listy sportow i tak sie stanie za kilka-kilkanascie-kilkadziesiat lat czy tego chcecie czy nie ;). Ja sam rowniez szachow jako sport jako taki nie uwazam tak samo z samym gamingiem co nie zmienia faktu ze wprowadzenie gier komputerowych do zbioru sportow przyniesie graczom wiele korzysci ;). A ze szachy sa sportem to i gry komputerowe moga byc :) i spelaniaja warunki definicji przytoczonej przez phelota a nawet przez pana profesora yunga.

Teraz druga sprawa tak panie profesorze Yung 15 godzin gry na komputerze na wysokim poziomie zmeczy Cie i to bardzo ;) przekonaj sie jezeli nie wierzysz :P. Nie tak jak zwykly sport ale zmeczy Cie fizycznie i psychicznie. Co do myslenia :) chciales przykladu prosze Cie bardzo, jeden z wielu ktore akruat mi przyszly do glowy ;):
Grasz udem na huma ktory ma expa z 8 towerami i 2 towerami w mainie. Ty masz troche silniejsza armie i kilka desow ktore zniszcza towery i tu i tu :) narazajac sie na mniejsze straty w mainie ... musisz zastanowic sie czy mozliwosc dokupowania itemow i przyzwania milicji jest wiekszym plusem dla huma czy tez same 8 towerow daje mu wieksza przewage ? Wszystko zalezy od herosow ... i nie jest to schemat ;) to jest myslenie na biezaco bez schematow.

Fakt nie jest to myslenie na poziomie szachow, bo tam mozesz zaplanowac troche bardziej na przod ... w warcrafcie tez ale w troche mniejszym stopniu. Ale z drugiej strony szachy to 0 wysilku fizycznego ... a uwierz ze granie na poziomie ~200-250 apm jest troche meczace.

A i zgadzam sie z Fraganem ze jakby mi syn powiedzial ze idzie pouprawiac sport po czym usiadl na kompa to bym go wysmial. Ale to samo bym zrobil gdyby powiedzial ze idzie grac w szachy... albo pojezdzic samochodem...

A co do odnoszenia sie do tradycji greckiej ze tam byl tylko wysilek fizyczny... phi czasy sie zmieniaja ... dla takiego wielkiego umyslu XXI wieku powinno byc to oczywiste ...
Everybody.
poziom: 8

[13:28:23, Friday 30. May 2008]
logi

[14:08:52, Friday 30. May 2008]
Wielki umysl XXI wieku mam na mysli YUNGA i odnosze sie do jego profesorki wypowiedzi. A ze czasy sie zmieniaja to chyba fakt :) ze teraz sa sporty motorowe i tez nie maja nic wwspolnego z dawnymi sportami grekow
frag
poziom: 11

[16:34:51, Friday 30. May 2008]
logs nie zalamuj mnie :D chyba nie uwazasz mnie i reste tutejszej bandy za sportowcow bo gramy w gry XDDDD
musiałem to napisac....:>
logi

[16:54:00, Friday 30. May 2008]
nie nie uwazam ;) was za bandy sportowcow ;) czytanie ze zrozumieniem rox ;P
frag
poziom: 11

[17:48:04, Friday 30. May 2008]
ranisz mojego sportowego ducha TT
musiałem to napisac....:>
Mr.YungChinRan

[18:21:03, Friday 30. May 2008]
[1-25] [26-50] [51-75] [76-100] [101-125] [126-148] -» Nawigacja po temacie.

Dodawanie posta
Nie jesteś zalogowany. Zarejestruj się, a później zaloguj aby dodać wiadomość!

Więcej?

Chcesz znaleźć informacje na konkretny temat? Przejrzyj hasła, których najczęściej dotyczą dodane ostatnio nowości! WC3L, TURNIEJ, WCG, NETWARS, LCW, WORLD CYBER GAMES, TERROR, DOTA, GRUBBY, MYM, PALADYN, WYWIAD, REPPACK, WARCRAFT, BLIZZARD, MOON, PORADNIK, POL-TEAM, BIOT, POLSKA, ESL, KONKURS, LIGA, WORLD ELITE, FUZJA, NGL-ONE, ENC, NGL, TOD, TDEL, SPQR, SLH, MOUZ, PGS, TOUR, GFO, WILQ, BRONZE, KODE5, WILDA, PATCH, TEAM FIGHTING, LADDER, REPREZENTACJA, SILVER, HEADSHOT, EXTREME MASTERS, HEYAH, FLY100%, VOODOO, LYN, KUJA, BIOHAZARD-TEAM, BVG, WICKED, ESWC, ALMOST, TH000, ACIS, KWAKI, CYKLOP, SHOW, KLIMO, REPLAYPACK, INCUP, CLAN BASE, HOORAI, SASE, ELIMINACJE, FINAłY, FNATIC, POLTEAM, SHOWMATCH, WCG 2006, IEST, SRS, FINAł, CYBERSPORT, WE.EU, PLD, SKY, PRAE, REMIND, JAGR, CASIN, LAN, REPLAYS.PL, CHALLENGE, ANIMATOR, 2007, BATTLENET, CARMAC, HAPPY, NATIONS, STARCRAFT, PEDAL, KONKURSIWO, W3ARENA

Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone,
kopiowanie tylko za zgodą właściciela.
2003/2007 by: CyklOP, Muzami, Julas [ Mapa Strony ]
Replayów w bazie: 19538 Kont użytkowników: 11444

Pomysł, oskryptowanie, administracja: CyklOP [jak kupić zagraniczne akcje] [Jak wypełnić W-8BEN] [Jak tanio wymienić walutę] [deutschtests]
Design: Muzami, art w topie strony nadesłał Z4buZa
Skrypt obsługujacy replaye: Juliusz 'Julas' Gonera [ Replay Parser ]
Wykonano w czasie 0.01335620880127 sekund