warcraft 3 TFT + ROC, warcraft III,

Replaysowa strzałka Polskie Centrum Replayów - top
Replay Tygodnia / Best Replay
Nie ma żadnych replayów spełniających te wymogi.
Forum -> Kategoria: Problemy techniczne, kwestie sprzętowe -> Podkategoria: Windows
Temat:

Problem z kompem !

[1-21] -» Nawigacja po temacie.
NoName~
poziom: 10

GG: 7901900
[16:12:37, Tuesday 07. October 2008]
Peon
poziom solo na BN: 2
poziom: 3

[18:59:51, Tuesday 07. October 2008]
kiepsko opisujesz swoj problem ... a co mowi np menedzer urzadzen co do sterownikow? najprawdopodobniej zlapales jakiegos syfa i jesli na sile chcesz ten system utrzymac to skombinuj porzadnego anty vira, tylko ze Windowsy maja to do siebie ze po takich infekcjach raczej slabo nadaja sie do uzycia... po prostu zbyt duzy burdel sie robi w srodku.
Proponowalbym ci raczej zaopatrzec sie w XP a najlepiej w Linuxa takiego jak Ubuntu jesli nie masz o tym pojecia... na tym drugim przynajmniej system moze ci chodzic latami, nie ma wirusow itd... imo Vista to straszny niedopracowany jeszcze shit

P.S znajdziesz tu pare programow ktore moga ci pomoc
forum(...)804.html

// zedytowany przez Peon dnia 2008-10-07 19:33:57
Hala
poziom solo na BN: 0
poziom: 11

GG: 2345285
[19:05:17, Tuesday 07. October 2008]
gieromaniak.pl
NoName~

[20:16:42, Tuesday 07. October 2008]
Peon

[21:19:01, Tuesday 07. October 2008]
Prezesozord
poziom: 12

[21:25:10, Tuesday 07. October 2008]
Ja nie banuje, ja zabijam xd
pyton

[21:33:14, Tuesday 07. October 2008]
NoName~

[15:01:41, Wednesday 08. October 2008]
A gdzie jest ta specjalna partycja ?!
pyton

[18:04:29, Wednesday 08. October 2008]
NoName~

[21:43:10, Wednesday 08. October 2008]
Peon

[16:56:03, Thursday 09. October 2008]
pyton

[17:14:57, Thursday 09. October 2008]
Peon

[20:42:56, Thursday 09. October 2008]
tzn tak jak mowilem tych wirusow na linuxa jest malo wg mnie z dwoch powodow
1. (wg mnie wazniejszy i tak jak ty mowisz) jest malo uzytkownikow linuksa
2. hakerzy sami korzystaja z reguly z linuksa robiac rozne rzeczy wiec nie oplaca sie im samemu sobie wirusowac systemu z ktorego korzystaja

co do tych zabezpieczen jezeli mozliwosc umieszczania tam wirusow wygasla to znajac zycie oni i tak wymysla cos innego i to sie tak bedzie ciagnac w nieskonczonosc, nie ma rzeczy nie do zlamania/zrobienia w kompach. To jest zwykly wyscig hakerzy cos wymysla a producenci zalataja.
Jesli chodzi o Viste .. jak dla mnie Linux nawet sam w sobie jest bezpieczniejszy i wg mnie trudniej napisac na niego typowego wirusa z racji istnienia uzytkownika root ktory jako jedyny moze zmieniac pliki wszedzie a nie tylko w /home jak reszta wiec do poki wirus nie dostanie hasla roota nie moze sie rozpakowac nigdzie indziej poza folderem domowym.. oczywiscie jak wyzej napisalem nie ma zabezpieczen nie do zlamania jest tylko trudniej. natomiast na Windowsie XP generalnie kazdy moze zrobic wszystko wszedzie na Viscie z kolei sa pierwsze imitacje roota, szkoda ze nieskuteczne :P

nie przekonam sie na pewno do Windowsa a szczegolnie do Visty nie tylko ze wzgledu na zabezpieczenia ale tez jako system, czuje sie na nim strasznie uwiazany, system jest niestabilny i wolny w przeciwienstwie do linuska na ktorym oprocz tego ma sie o wiele wiele wieksze mozliwosci i dotyczy to wszystkiego. Na pewno dobrze wiesz ze duzo serwerow czy niektore superkomputery stoja np na Debianie bo sa szybkie stabilne i bezpieczne
pyton

[21:05:25, Thursday 09. October 2008]
Peon

[21:23:52, Thursday 09. October 2008]
gdzie tu bajki? siedze na windowsie ? rotfl .. korzystam z windowsa jak chce zagrac w gry typu crysis ktore wine nie odpali. a w gry inne poza warcraftem nie gram praktycznie w ogole. z zadnych wiekszych? mnie sie tyczy raczej ogromna mozliwosc konfigurowania systemu pod siebie tak wiec korzystam np z : apache2 w tym mam baze mysql phpmyadmin a wiec mam serwer z wlasnym adresem, to samo tyczy sie serwera FTP, z prostych terminalowych kompilatorow gcc java a nawet pascal (teraz w szkole ten ostatni potrzebuje :P) GTK+ (w tym akurat najmniej pisze ale sie ucze). Reszta jest taka sama jak pod windowsem czyli muzyka, internet wszystko dziala tak samo, tylko ze nie musze bawic sie w zadne anty viry. A wiec podsumowujac na Windowsie oczywiscie da sie osiagnac to samo co tu, tylko ze nie zmuli mi system przy starcie, wszystko chodzi zawsze tak samo szybko i ogolnie wygodniej sie pracuje, jak sie uprzesz to powiesz ze moze pracuje sie tak samo, ale moj system i tak wychodzi na plus bo nie drecze sie chociazby z wirusami czy problemami ze stabilnoscia ;)
pyton

[21:47:08, Thursday 09. October 2008]
Peon

[22:25:33, Thursday 09. October 2008]
co do pierwszego paragrafu
1. czytaj uwaznie bo powiedzialem ze to wszystko jest na windows
2. to czy stracilem czas to kwestia podejscia, ja uwazam ze wcale go nie stracilem. uwierz mi przy kombinowaniu z linuxem mozesz sie bardzo wiele nauczyc. poza tym mam idealnie pod siebie skonfigurowane srodowisko pracy nie tylko to czego uzywam a rowniez milo sie pracuje dzieki menedzerowi okien compiz-fusion ktory rowniez poza cieszeniem oka czasami ma przydatne funkcje. jak nie wiesz co to zapraszam na you tube
3. powiedzmy sobie szczerze windows sie kiedys konczy nie widzialem super chodzacego windowsa po 2 latach (ofc mowie o xp)

drugi paragraf
o tym nie slyszalem nie wiem wiec sie nie wypowiadam

trzeci paragraf
1. chodzi przedewszystkim o stabilny system nie programy (z reszta wiekszosc programow w wersji stable rzeczywiscie sa stable ....)
2. nie mam po co bajerowac pisze tylko i wylacznie swoje odczucia
3. nie sprawdzi sobie tego kazdy bo nie kazdy da rade sobie z instalacja i konfiguracja Debiana Etch ktory jest uznawany za jeden z najbardziej stabilnych systemow o ile nie najbardziej bo jezeli stabilnosc linuksa okreslasz po systemach takich jak ubuntu to zycze powodzenia

czwarty paragraf
taka ze mimo tych zabezpieczen przedostaje sie do systemowych plikow pelno scierwa w postaci wirusow, ale nie wiem czy jakby bylo tyle samo wirusow tak samo by to dzialalo z rootem byc moze tak byc moze nie

P.S szczerze mowiac nie sadze zebysmy do czegos doszli. Dyskusja zaczela sie od tego iz twierdzisz ze Vista 64 bit nie ma wirusow .. zakladajac ze to prawda i tak wiekszosc ma jeszcze 32 bit i ma kupe wirusow a ja mowie ze linuks ich nie ma i poki co lepiej jest z niego korzystac i temu nie mozesz zaprzeczyc :P tymczasem ide spac, dobranoc

// zedytowany przez Peon dnia 2008-10-09 23:02:03
pyton

[08:34:30, Friday 10. October 2008]
Mandi
poziom: 1

GG: 7021547
[12:10:24, Sunday 29. March 2009]
przepraszam odkopuje topic ale nie moge swojego zalozyc bo jestem na okresie probnym a to jest bardzo wazne.
Mianowicie mam laptopa ma moze z 2 miesiace HP Pavilion dv5 i mam problem z internetem tzn z polaczeniem laptopa z siecia np w domu z livebox i to od nie dawna bo normalnie na poczatku wszystko dzialalo.. wyskakuje komunikat ze polaczylo z siecia ale pozniej jest narysowany schemat i wyglada mniej wiecej tak ; komputer ---> siec (wszystko ok)--> siec ---> internet X (przekreslone i nie dziala) mam system vista czy ktos moze wie czy jakies ustawienia mogly ulec zmianie bo ja nic nie przestawialem... prosze pomocy
POLAND[PL]
poziom: 7

[12:22:54, Sunday 29. March 2009]
Misiek jest jak Doda... 3 pierwsze tematy i każdy o nim ^^
Mandi
poziom: 1

GG: 7021547
[12:23:47, Sunday 29. March 2009]
no rozumiem ale to nie rozwiazuje mojego problemu..
[1-21] -» Nawigacja po temacie.

Dodawanie posta
Nie jesteś zalogowany. Zarejestruj się, a później zaloguj aby dodać wiadomość!

Więcej?

Chcesz znaleźć informacje na konkretny temat? Przejrzyj hasła, których najczęściej dotyczą dodane ostatnio nowości! WC3L, TURNIEJ, WCG, NETWARS, LCW, WORLD CYBER GAMES, TERROR, DOTA, GRUBBY, MYM, PALADYN, WYWIAD, REPPACK, WARCRAFT, BLIZZARD, MOON, PORADNIK, POL-TEAM, BIOT, POLSKA, ESL, KONKURS, LIGA, WORLD ELITE, FUZJA, NGL-ONE, ENC, NGL, TOD, TDEL, SPQR, SLH, MOUZ, PGS, TOUR, GFO, WILQ, BRONZE, KODE5, WILDA, PATCH, TEAM FIGHTING, LADDER, REPREZENTACJA, SILVER, HEADSHOT, EXTREME MASTERS, HEYAH, FLY100%, VOODOO, LYN, KUJA, BIOHAZARD-TEAM, BVG, WICKED, ESWC, ALMOST, TH000, ACIS, KWAKI, CYKLOP, SHOW, KLIMO, REPLAYPACK, INCUP, CLAN BASE, HOORAI, SASE, ELIMINACJE, FINAłY, FNATIC, POLTEAM, SHOWMATCH, WCG 2006, IEST, SRS, FINAł, CYBERSPORT, WE.EU, PLD, SKY, PRAE, REMIND, JAGR, CASIN, LAN, REPLAYS.PL, CHALLENGE, ANIMATOR, 2007, BATTLENET, CARMAC, HAPPY, NATIONS, STARCRAFT, PEDAL, KONKURSIWO, W3ARENA

Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone,
kopiowanie tylko za zgodą właściciela.
2003/2007 by: CyklOP, Muzami, Julas [ Mapa Strony ]
Replayów w bazie: 19538 Kont użytkowników: 11444

Pomysł, oskryptowanie, administracja: CyklOP [jak kupić zagraniczne akcje] [Jak wypełnić W-8BEN] [Jak tanio wymienić walutę] [deutschtests]
Design: Muzami, art w topie strony nadesłał Z4buZa
Skrypt obsługujacy replaye: Juliusz 'Julas' Gonera [ Replay Parser ]
Wykonano w czasie 0.0088901519775391 sekund