|
|
[21:40:22, Wednesday 11. February 2009]
Powoli dochodzę do siebie -.- Żyje się dalej! Od 19.05.09 inactive na scenie!
|
|
|
[13:54:50, Thursday 12. February 2009]
gram tra bardzo czesto i sa 2 bardzo latwe metody wybronienia go orkiem obie juz wspomniane w tym temacie obie ktore bija wieze zanim te sie ulepsza
1) anulujesz koszary i stawiasz legowisko zeby mialo zasieg na towery, przy czym zrob tak zeby juz przed koncem budowy miec 3 peonow przy legowisku, wtedy 4 wskakujesz i bijesz po towerach nie chlopach maja lekki armor dostaja strasznie z legowiska i nie zdaza nawet stanac ( warto zmieniac cele mozna nawet uzyc reszty peonow do przeszkadzania chlopkom w bieganiu miedzy wiezami )
2) od razu jak zaczynaja stawiac wieze atakujesz tra wszystkimi peonami ( badz wiekszoscia ), najpierw bijesz chlopow, latwo jest ich otoczyc jak buduja wieze, po zbiciu chlopow bijesz wieze
gralem naprawde duzo trow i moge zagrac z kazdym orkiem ktory nie zastosuje zadnej z tych 2 taktyk i bedzie mial naprawde ciezko, wilki padaja z towerow jak muchy wystarczy namierzac, przed siepaczami latwo uciekac miedzy towerami jak sie dobrze postawi, w zasadzie zeby sie obronic juz w momencie jak wieze stoja to albo probowac orkowe wieze dobrze stawiac zeby bily w humanowe spoza zasiegu, albo szybsze t2 i katapulty jako ze human wiecej drewna zmarnowal ale to trzeba sie dobrze bronic i nieustannie probowac mu pomeczyc wieze, bo jak wieze bija w orka glowna i podejdzie am z blizzardami bic po chlopach co naprawiaja to moze byc ciezko, albo proba ataku, ale jedna arcane tower i zastawiona baza np na EI samym tartakiem i farma i atak nic nie da, wiec tak jak mowie moge sprobowac sie z kazdym orkiem ktory nie zastosuje zadnej z 2 wymienionych taktyk i raczej wygram
---- Poprawiono: 2009-02-12 14:08:16 ----
niby temat o orku vs tr ale pisali tu tez o elfie to napisze co wiem
po pierwsze jak chcesz walczyc aow z wiezami to jak tylko sie da to stawiaj w momencie kiedy koles jeszcze nie ma scoutow gotowych tuz obok jak najwiekszej liczby wiez, tak zeby aow mogl bic zakorzeniony, ogromna roznica przebijajacy atak vs wzmocniony/ciezki pancerz, wykorzenione aow padaja dosc szybko
jesli proba ataku to fl lub dr wydaje sie dobry, ale przy zablokowanej bazie i jednej arcane tower moze juz byc po tobie z takim hero, do obrony rzeczywiscie pl niezly z archerkami i z aow, nawet wykorzenic glowna i pomoc jak potrzeba !
a teraz cos co wydaje mi sie niezawodna obrona
gralem kiedys z typem, ktory zrobil cos takiego - build mial standard poczatek -altar, moonwell - jak zobaczyl ze mu wjezdzam z trem to od razu aow kolo wiezyczek, hero zrobil wardenke i tuz przed tym jak sie zrobil aow to wykorzenil glowna tak, ze jak aow juz mogl bic to i glowny byl przy wiezach i bil, zbil mi ostro wieze zanim sie ulepszyly ( do tego glowna niby melee a ma jakis taki spory zasieg i po chlopach troche bila ), wyskoczyla wardenka z wahlarzem nozy czy jak to sie zwie to 2 rzuty i po chlopach a bil juz po mocno zjechanych wiezach i naprawde nie wydaje mi sie zeby dalo rade tra zrobic przy takiej obronie, a strata z wykorzenienia glownego jest duzo mniejsza niz to co human traci robiac takiego tra |
|
|
[14:15:31, Thursday 12. February 2009]
No to daj znac kiedy bedziesz mogl grac, choc nie jestem orkiem, sa jeszcze ze 3 inne sposobyn na wybronienie tego shitu. So get away away away! Ten towers are up and there is no way. For you to win!
|
|
|
[15:45:29, Thursday 12. February 2009]
dzieki LostGraal[18] za ten link
tft.r(...)d=117246
ten rep jest zajebisty
FranCesc po prostu dodaj mnie do friends i napisz jak bede na bnecie
// zedytowany przez uniqueThunder dnia 2009-02-12 16:25:18 |
|