|
|
[15:38:18, Tuesday 19. May 2009]
życie to choroba która w 100% przypadków kończy się śmiercią
|
|
|
[15:58:41, Tuesday 19. May 2009]
nie czytalem innych postow
trenowanie samemu czegos mija sie z celem (tzn jak np pochodzisz 2 miechy czy 3 na jakas sztuke walki, a potem zaczniesz sam trenowac to mozesz poczynic postepy) ale jesli tak nie jest to bedzie trudno
wnioskuje, ze wiesz co to MMA wiec nie bede rozwijal o c b
na poczatek uloz sobie diete - jesli tego nie zrobisz, twoj trening nie bedzie przynosil efektow, tak wiec jest bezcelowe cwiczenie bez diety - zajrzyj na sfd i tam poczytaj o odzywianiu dla osob trenujacych
drugi krok to na pewno sprzet - rekawice musisz kupic, do tego szczeka na bank (to podstawy w kazdej sztuce walki) + skakanka - bardzo przydatna do rozgrzewek
trzeci krok to trening, ktory podzielony jest na kategorie: wytrzymalosc, sila, szybkosc (dynamika), technika no i jesli trzeba dochodzi problem masy ciala - nie owijajac w bawelne jesli jestes szczuply musisz przytyc (ale rozsadnie) jesli jestes gruby to intensywnym treningiem i dobra dieta zrzucisz zbedne kilo i problem z glowy (budowanie masy jest raczej ogolnie trudniejsze, ale to zalezy od kazdego idywidualnie etc)
wytrzymalosc - bieganie, skakanka etc
sila - tu moze byc silownia gdy brak ci masy, jednak! dobre jest tez cwiczenie bez obciazen czyli pompki, przysiady, podciagania, brzuszki itp
technika - wiadome
szybkosc - musisz poszukac odpowiednich cwiczen
musisz dopasowac sobie dni w jakie co cwiczysz, mozesz laczyc niektore elementy razem etc - to zalezy od ciebie w czym chcesz sie poprawic
na koniec sparingi z kolega i jest git http://wilkiwarcraft.blogspot.com/ BLOG O W3 ZAPRASZAM! :)
|
|
|
[16:07:35, Tuesday 19. May 2009]
|
|
|
[16:25:43, Tuesday 19. May 2009]
lemek1 zacznijmy od tego ze kravmaga to nie jest sztuka walki. Moge to smialo powiedziec po ok 3 latach treningu tego gowna. Smialo rowniez mozna powiedziec ze po kravmadze nie bedziesz sie umial bic, zato bedziesz doskonale potrafil zrobic krzywde przeciwnikowi. Tam 80% technik opiera sie uderzeniach w oczy , krtan, splot, korcze itp... jezeli komus sie to podoba to ok. Ale malo wspolnego ma to z biciem, szczegolnie jak kogos chcesz tylko obic a nie zrobic specjalnej krzywdy.
// zedytowany przez frag dnia 2009-05-19 17:15:58 musiałem to napisac....:>
|
|
|
[16:35:03, Tuesday 19. May 2009]
ja bym wybral TKW tak jak Ci inni radza , lemek pisze straszne glupoty trenowalem kravmage okolo 3 miesiace i to czego tam sie nauczysz mozesz wyprobowac tylko na ulicy na sparingu nigdy nie sprawdzisz co umiesz bo praktycznie wszystkie ciosy kravmagi bazuja na zadaniu przeciwnikowi jak najwiekszej krzywdy / Candy So get away away away! Ten towers are up and there is no way. For you to win!
|
|
|
[17:51:06, Tuesday 19. May 2009]
Ja nie banuje, ja zabijam xd
|
|
|
[17:57:57, Tuesday 19. May 2009]
PREZES TY GANGSTERZE XDDD :D:D:D TKD dobra rzecz ! po 1 kopie misiek z dzielni lezy z wybita szczena :OO
kravmaga - na ulice? chyba jak sie bronisz to chodzi o to zeby jak najszybciej "wylaczyc" goscia.... wiec jest ok ! robienie krzywdy pasuje na ulice.
jesli chchesz porzadnie komus nakopac to kickboxing albo jakies muay thai ;s ostatecznie boks xd
|
|
|
[18:19:22, Tuesday 19. May 2009]
Ja nie banuje, ja zabijam xd
|
|
|
[18:36:33, Tuesday 19. May 2009]
nie ma pewnosci na tym swiecie jest tylko szansa UD ACC "ROSEMARY"
|
|
|
[18:48:10, Tuesday 19. May 2009]
#up na kravmadze ucza obezwaldniac typa z nozem wiec np :D troche duzy ten mix dales :D nie wyrobilbys kondycyjnie cwiczac tyle technik xD xd
|
|
|
[18:51:48, Tuesday 19. May 2009]
|
|
|
[20:00:27, Tuesday 19. May 2009]
|
|
|
[20:25:12, Tuesday 19. May 2009]
xd
|
|
|
[21:15:22, Tuesday 19. May 2009]
born to back owned xd skonczyles juz marzyc ? / Candy
// zedytowany przez FranCesc dnia 2009-05-19 22:05:27 So get away away away! Ten towers are up and there is no way. For you to win!
|
|
|
[21:22:22, Tuesday 19. May 2009]
#wilq
Wiem o co chodzi z dieta i treningami, na stronie www.sfd.pl/ znalazlem swietna rozpiske treningu MMA razem z wytlumaczeniem poszczegolnych stref treningowych, oraz objasnieniem do czego ona sluzy, co do diety dalej szukam bo wiadomo ze dla kazdego jest inna, co do instruktora wlasnie dowiedzialem sie ze jest u nas jeden (moze wiecej) koles ktory podobno bardzo dobrze radzi sobie w MMA (turnieje itp.) byc moze jak razem z kolegami bardziej rozbudujemy swoja "baze" zaprosimy go zeby nam ladnie objasnil co i jak, itp.;)
Sprzet juz do nas leci wiec spoko :P
Wiele innych sprzetow na wytrzymalosc tez lezy w naszym zakresie wiec jezeli sie chce to wiem ze mozna ;] rad typu "Ucz sie uciekac nie bic" po prostu nie slucham jestem chlop 189/84 i co mam spierdalac przed jakims knypkiem? Sry nie wiem jak u was ale mnie to nie lezy w guscie ;d
TKW poki co odpada ; x |
|
|
[21:28:49, Tuesday 19. May 2009]
@born twierdzisz, ze na ulicy jebniesz kogos z buta i rozjebiesz mu czaszke ? : ) to taki jestes kurwa blade master z critical hitem !
kazda sztuka walki ma zalety i wady, a wada tkd jest to, ze na ulicy nie jestes rozciagniety i rozgrzany dobrze, do tego masz inne ubranie + inna powierchnia (zajeb kopa w zimie = przewrocisz sie) wiec takie bajerowanie to wiesz.. czysta teoria, a zero praktyki
mowisz timing, a jak dostaniesz bez orientu bombe i sie zlozysz ? (skoro rak uzywacie do obrony i glowny nacisk kladziecie na nogi, to wydaje mi sie, ze nie dostales sporo ciosow piescia na twarz? .. takze wiesz..)
dziedzina speeda i precyzji - prosze cie.. we wszystkim sa jednostki wyjatkowe i tkd nie jest jedyna dziedzina, uwierz..
ps. koles ktory trenuje muay thai w kliczu jak ci zajebie z kolana jest w stanie zlamac ci zebra i zatrzymac akcje serca - czy to oznacza, ze muay thai > tkd ? jego nogi + lokcie sa twardsze od twoich nog i co teraz?
Klimo wejdz w dzial dieta i oblicz diete dla ciebie (dzienne zapotrzebowanie kaloryczne etc) mase masz dobra do wzrostu wiec zrob zbilansowana diete i gg (na sfd znajdziesz mnostwo rad i przykladow) ale jesli chcesz to na chlopski rozum to : sniadanie/2gie sniadanie/obiad/posilek przed trenem/posilek po trenie/kolacja/na noc - rozkladasz kalorie na posilki i gites :p
// zedytowany przez VVilQ dnia 2009-05-19 22:19:16
// zedytowany przez VVilQ dnia 2009-05-19 22:22:00 http://wilkiwarcraft.blogspot.com/ BLOG O W3 ZAPRASZAM! :)
|
|
|
[22:24:49, Tuesday 19. May 2009]
|
|
|
[22:53:16, Tuesday 19. May 2009]
xd
|
|
|
[07:16:57, Wednesday 20. May 2009]
|
|
|
[08:40:57, Wednesday 20. May 2009]
o kravmadze bez przygotowania (inne sztuki walki) nie ma co myslec a i sama krav,aga jest zdecydowanie przereklamowana.
powiedz KlimO gdzie mieszkasz i znajdzie sie cos odpowiedniego.
MMA dla poczatkujacego (o treningu z kumplem zapomnij wogole) rownierz niczego cie nie na uczy bo na MMA trzeba miec przygotowanie.
Ludzie ktorzy zaczynaja trenowac MMA i sa w tym dobzi wczesniej trenowali inne sztuki bo bez tego to wiele ci to nie da. Przedewszystkim powinno sie wczesniej trenowac Muay Thai lub BJJ aby miec dobre nawyki w stujce oraz technike.
Nazstepnie Judo, wskazane Sambo dla parteru. Osoba z takim przygotoweaniem idzie na MMA bo to ma sens a inaczej nie.
Wiem co pisze bo siedze troche w tym (3 lata) wiec zastasnow sie bo samo MMA to strata czasu a nauka samemu to glupota |
|
|
[11:12:19, Wednesday 20. May 2009]
Kato feat Jon - Turn The Lights Off (Dany Coast Remix)
|
|
|
[13:11:26, Wednesday 20. May 2009]
|
|
|
[14:40:24, Wednesday 20. May 2009]
|
|
|
[14:59:13, Wednesday 20. May 2009]
|
|
|
[15:15:25, Wednesday 20. May 2009]
Wiecie, wczoraj wlasnie zaczelismy, poki co jest nas 4, caly czas latwimy sprzet, myslimy nad nowymi rozwiazaniami, szukamy nowych planow treningowych, wymyslamy sami, dodajemy rowniez wlasne rozwiazania, oraz mam w planach stworzenia wlasnej mini-silowni+brania odpowiednich odzywek na rozbudowe ciala w zdrowy nieszkodliwy sposob, teraz planujemy sie przede wszystkim dobrze bawic, o profesjonalnym podejsciu bedziemy mogli myslec moze za rok, oczywiscie ktos moze odejsc ktos dojsc, wiadomo ze ciezko bedzie przetrzymac pierwszy okres, pojawia sie kryzysy ale mysle ze z takim podejsciem damy rady przetrwac =) Za dobre rady i slowa dziekuje, oczywiscie mile widziane jeszcze inne jezeli ktos ma cos do powiedznia prosze bardzo ja wszystko czytam, za te glupoty w stylu "lepiej ucz sie szybko biegac zeby uciekac" tez dziekuje Dawno sie tak nie usmialem :DD
Pzdr ;] |
|