warcraft 3 TFT + ROC, warcraft III,

Replaysowa strzałka Polskie Centrum Replayów - top
Replay Tygodnia / Best Replay
Nie ma żadnych replayów spełniających te wymogi.
Forum -> Kategoria: Inne -> Podkategoria: Offtopic
Temat:

Fizyka - magnetyzm

[1-4] -» Nawigacja po temacie.
LAMERS]FuR
poziom solo na BN: 0
poziom: 11

GG: 6302198
[17:58:22, Thursday 21. May 2009]
Jesli ktos moglby mi rozwiazac takie zadania bylbym wdzieczny:
1) Sila dzialajaca na przewodnik umieszczony w polu magnetycznym o indukcji 100T wynosi 10N. Oblicz wartosc natezenia pradu plynacego w tym przewodniku jesli dlugosc przewodnika wynosi 1m.
2) Pole magnetyczne wytworzone przez przewodnik prostoliniowy w odleglosci 2m od przewodnika wynosi 10T. Oblicz wartosc natezenia pradu plynacego w tym przewodniku "mi"0 = 4"PI" *10 do -7 Nm/A
10 do -7 czyli 10 do potegi -7
3) Ladunek 2 "mi"C o masie 0.1 g wpada prostopadle w pole magnetyczne o wartosci 20T z predkoscia 10 do potegi 4 m/s.
Oblicz:
a) promien okregu po ktorym sie porusza
b) czestotliwosc obrotu

To "mi" to jest to takie u z przedluzona lewa kreska jakby cos... xd

I mam jeszcze pytanie. To "mi"0, to ma jakas wartosc? Bo jak mam jakis wzor z "mi"0 to chyba jakas powinno miec, jak cos to jaka?:P Sry ze takie glupie zadania/pytania, ale za cholere tego nie moge ogarnac xD Pozdro i dzieki ;)

// zedytowany przez LAMERS]FuR dnia 2009-05-21 18:50:12
mojeid
poziom: 5

GG: 5267035
[11:04:22, Saturday 23. May 2009]
oO
LAMERS]FuR
poziom: 11

GG: 6302198
[11:49:55, Saturday 23. May 2009]
Dzieki wielkie! Ratujesz mi zycie! xD
Mam tylko 1 pytanie odnosnie zadania 2.
Podales wzor mi0 * I / 2 * pi * r
A skad masz to r? Tam nie ma podanego ;P
To nie bedzie wzor mi0 * I / l?
Gdzie "l" to jest dlugosc? Z gory dzieki ;p
mojeid
poziom: 5

GG: 5267035
[18:25:53, Saturday 23. May 2009]
oO
[1-4] -» Nawigacja po temacie.

Dodawanie posta
Nie jesteś zalogowany. Zarejestruj się, a później zaloguj aby dodać wiadomość!

Więcej?

Chcesz znaleźć informacje na konkretny temat? Przejrzyj hasła, których najczęściej dotyczą dodane ostatnio nowości! WC3L, TURNIEJ, WCG, NETWARS, LCW, WORLD CYBER GAMES, TERROR, DOTA, GRUBBY, MYM, PALADYN, WYWIAD, REPPACK, WARCRAFT, BLIZZARD, MOON, PORADNIK, POL-TEAM, BIOT, POLSKA, ESL, KONKURS, LIGA, WORLD ELITE, FUZJA, NGL-ONE, ENC, NGL, TOD, TDEL, SPQR, SLH, MOUZ, PGS, TOUR, GFO, WILQ, BRONZE, KODE5, WILDA, PATCH, TEAM FIGHTING, LADDER, REPREZENTACJA, SILVER, HEADSHOT, EXTREME MASTERS, HEYAH, FLY100%, VOODOO, LYN, KUJA, BIOHAZARD-TEAM, BVG, WICKED, ESWC, ALMOST, TH000, ACIS, KWAKI, CYKLOP, SHOW, KLIMO, REPLAYPACK, INCUP, CLAN BASE, HOORAI, SASE, ELIMINACJE, FINAłY, FNATIC, POLTEAM, SHOWMATCH, WCG 2006, IEST, SRS, FINAł, CYBERSPORT, WE.EU, PLD, SKY, PRAE, REMIND, JAGR, CASIN, LAN, REPLAYS.PL, CHALLENGE, ANIMATOR, 2007, BATTLENET, CARMAC, HAPPY, NATIONS, STARCRAFT, PEDAL, KONKURSIWO, W3ARENA

Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone,
kopiowanie tylko za zgodą właściciela.
2003/2007 by: CyklOP, Muzami, Julas [ Mapa Strony ]
Replayów w bazie: 19538 Kont użytkowników: 11444

Pomysł, oskryptowanie, administracja: CyklOP [jak kupić zagraniczne akcje] [Jak wypełnić W-8BEN] [Jak tanio wymienić walutę] [deutschtests]
Design: Muzami, art w topie strony nadesłał Z4buZa
Skrypt obsługujacy replaye: Juliusz 'Julas' Gonera [ Replay Parser ]
Wykonano w czasie 0.0074038505554199 sekund