|
|
[20:27:11, Monday 24. May 2010]
http://www.gicolek.cba.pl/wordpress - mój blog o grach komputerowych i grafice.
|
|
|
[20:28:24, Monday 24. May 2010]
Ty lepiej pOjdz po slownik. |
|
|
[21:01:02, Monday 24. May 2010]
#sh wiesz wiecej bo co? obejrzales filmik na toutube i juz wszystko wiesz? dlatego potem taki jak ty mowi o pudzian najsilniejszy na swiecie jest wielki wygra z tym mniejszym slabszym mistzrem swiata w zapasach czy w judo lub bjj itp nie?
ile mam ci powtarzac ze mma to bardzo duzoz zapasow? zapasy+dziwgnie+uderzenia tym jest mma. Wiele szybciej nauczysz sie wykonywac prawidlowo dzwigni czy nauczyc sie uderzen niz ogolnej mechaniki walki w zwarciu. Nawet patzrac na tych najlepszych jak walcza to widze 100 mozliwosciz ich pozycji na powalenie czy wykonanie chwutu ale oni tego nie wiedza bo wiekszosc ogarnia tylko trcohe walke w zwarciu glownie tam ancisk na walke w dosiadzie kopniecia uderzenie dzwignie natomiast jaksi powalen ze stojki to oni za wiele nie maja.
taki budzian gdyby mial jako taka technike w zapasach to by tego silve 10 x powalil w tych 2 pierwszysch minutach a moze i skonczyl pzrez duszenie ale on sie gubi ma tyle mozliwosci a pcha sie wsiatke z nim i nic nie umie zorbic.
Wy tego nie widzicie ale ja widze w kazdej pozycji w kontakcie sposobnosc na sprowadzenie rzuc czy powalenie. ofc nie umiem jak oni dziwgni i ogolni sie tak dobrze bic wiec cos za cos. |
|
|
[21:20:50, Monday 24. May 2010]
|
|
|
[00:59:02, Tuesday 25. May 2010]
#sh powalenia rzuty maja ogromne zastosowanie i dzieki nim mozna wygrac juz nie wspomn eo duszeniu, ktore dobrze zalozysz i masz winz kazdym. Same powalenie na ziemie czy rzut daja juz pkt i maja znaczenie gdy by walka nie skonczyla sie ko lub poddaniem.
Nie wiem czy zauwazyles ale kazdy w mma dazy do powalenia. pudzian widzial wlasnie tylkow tym szanse i widac bylo ze chcial go powalic is konczyc w minutre czy 2 bo potem nie ma szans |
|
|
[10:50:59, Tuesday 25. May 2010]
|
|
|
[11:05:51, Tuesday 25. May 2010]
A moze zeby juz nie robic nowego tematu, co sadzicie o walce Sosnowskiego z Kliczka?? Podobno ciezko sie przygotowywal, ja tam lekka nadzieje mam co do niego =) |
|
|
[11:12:31, Tuesday 25. May 2010]
xd
|
|
|
[11:15:59, Tuesday 25. May 2010]
Nie przesadzaj Albert ciezko trenowal do tej walki, mysle ze albo potrwa 10 rund i Albert nie da rady albo przegra z witalijem na punkty. Moim zdaniem nokaut Kilczki to raczej nie mozliwe |
|
|
[11:39:32, Tuesday 25. May 2010]
Nie kradnij, państwo nie lubi konkurencji.
|
|
|
[11:46:27, Tuesday 25. May 2010]
|
|
|
[11:58:00, Tuesday 25. May 2010]
|
|
|
[17:56:32, Tuesday 25. May 2010]
Życie depcze wyobraźnie...
|
|
|
[18:40:09, Tuesday 25. May 2010]
|
|
|
[19:29:45, Tuesday 25. May 2010]
|
|
|
[20:32:59, Tuesday 25. May 2010]
#sh w zapasach nie ma duszenia tego od tylu z rekoma na biodrach ale to jezeli juz mas zumeic to pzrede wszystkim z zapasow bo licza sie zapasy by sobie go ustawic wtakiej pozycji by zlapac za szyje bo to jzu formalnosc samod uszenie. Natomiast tajk zwana gilotyna jest stosowana w zapasach ale z reka i sluzy dow ykonywania chwytow a wiec zrobic to za sama reke to to samo coz reka a nawet wiele prostrze i tez jezlei juz masz do niej dojsc to tylko pzrede wszystkim z umiejetnosciamiz apasniczymi.
Tak w ogole walczylem juz z amatorem mma a dokladnie juitsu czy jak sie to pisze.
Trenuje od 4 lat tam sobie odnosi jakeis regionalne sukcesy mniejsze czy wieksze wiadomo ze to amator i nie mozna mwoic o niczym szcegolnym lecz te 4 lata treningu to jzu dosc duzo jak na amatora.
To umial cos tamw parterze jakeis techniki choc jak rpobowal mi cos robic to nie dawal rady gdyz wyciagalem silowo reke z uchwytu. wazyl cos kolo 85 kg wiec wiele mniej odemnie wiele slabszy fizycznie ale to bardziej za sprawa tego co trenujemy niz masy. Wykonywalem na nim chwyty co sobiew danejc hwili mysmyslilemw glowie czy widzialem gdzies na jakism filmiku i lepiej mi to wychodzilo niz jemu. Nie wspomne o 0 pojeciu o obaleniach poporiostu nie byl wstanie w jakikolwiek sposob mnie obalic a ja to robilem bez problemu.
ogolnie wyszlo na to, ze umiejac same zapasy umiesz wiele wiele wiecej niz ktos kto trenuje amatorsko te mma 4 lata.
Oczywiscie nie uderzalismy sie piesciami bo to by sie zle dla niego skonczylo a jedynie walczylismy robilsimy dziwgnie uchwyty itp.
Zeby w tym bcy dobrym musis trenowac to latami i jak widzc bylo tutaj na moim przykladzie koels co zaczyna bawic sie w mma nie majac wczesniej stycznosci z zadnym sportem w walce w zwarciu nawet po 4 latach nie mial z awiele poejcia o tym. Umial dziwgnie jakeis chwyty ale nie mialo to zastosowania ze man w walce gdyz wszystko co probowal robic z gory czulem.
// zedytowany przez AESIR_Avatar dnia 2010-05-25 20:41:13 |
|
|
[22:20:09, Tuesday 25. May 2010]
|
|
|
[22:40:27, Tuesday 25. May 2010]
wy tak pieprzycie glupoty. SILA MUSI BYC ! a co da technika bez sily? wystarczy 1 trafienie i jest koniec ^)^ w 90% mistrzami w open sa faceci w wadze ciezkiej ktorzy maja sile i dobre uderzenie.
a tak swoja droga RICKSON GRACIE >ALL jest byl i bedzie najlepszym fighterem swiata nawet fedor nie poradzilby sobie z nim ^)^ fakt faktem jest juz stary a fedor mlody i do walki nigdy nie dojdzie
---- Poprawiono: 2010-05-25 22:42:14 ----
co do pudziana 0 ciosow z piesci 0 kopniec na tolow i twarz. smieszne kopniecia jak na najmana zal ^)^ mysle ze duszeniem zalatwil by go |
|
|
[23:11:54, Tuesday 25. May 2010]
|
|
|
[23:44:40, Tuesday 25. May 2010]
|
|
|
[00:31:57, Wednesday 26. May 2010]
#misq on trenowal wlasnie to bjj mma czyli normalnie walak w parterze uderzenia dzwignie i 4 lata to trenowal nadal trenuje. a nie judo... startowalw zawodach mma ale jaksi regionalnych wiec zaden super poziom.
i nie mam w meiscie nic poza zapasami. Raz bylem w innym meiscie gdzie sobie te zamatorsko trenowali te bjj ale to tez nie jakis ogolnopolski poziom tylko regionalny.
Glwonie mi chodzilo o to, ze jak ktos nigdy nie trenowal nic i zaczyna z mma to nawet po 4 latach treningu nie am jakeigos wysokiego poziomu. Natomiast ktos co trenowal zawodowo jaksi sport walki to bardzo szybko ogarnie mma.
boks to gowno w mma wielkei gowno... masz najmana w mma... nie wiem czy jakeigos nawet sredneigo zawodnika w mma znajdziesz co byl bokserem. |
|
|
[10:59:10, Wednesday 26. May 2010]
|
|
|
[11:19:20, Wednesday 26. May 2010]
|
|
|
[11:37:03, Wednesday 26. May 2010]
|
|
|
[12:28:47, Wednesday 26. May 2010]
|