|
|
[20:02:07, Sunday 02. July 2006]
eh ludzie gracie w tego wara calymi dniami
i TAk z tego nic nie bedziecie miec tylko tracicie dni |
|
|
[20:15:50, Sunday 02. July 2006]
|
|
|
[20:28:29, Sunday 02. July 2006]
I po makale
|
|
|
[20:34:37, Sunday 02. July 2006]
nie zgadzam sie z Toba wiele graczy konczy z w3 ale przybywa cala masa nowych talentow.Sadze wrecz ze w3 dojrzewa i zyskuje na popularnosci z roku na rok.Objawia sie to cosraz czestszymi turniejami i wiekszym zainteresowaniem sponsorow i mediow.Mmorpg sa dla ludzi majacych mase czasu i niekoniecznie skila xDD |
|
|
[22:31:29, Sunday 02. July 2006]
|
|
|
[22:43:23, Sunday 02. July 2006]
fajnie masz
|
|
|
[04:53:06, Monday 03. July 2006]
nowi lepsi w to watpie |
|
|
[06:09:59, Monday 03. July 2006]
www.line.ovh.org
|
|
|
[08:04:18, Monday 03. July 2006]
Do tej gry trzeba sie urodzic.. |
|
|
[08:13:46, Monday 03. July 2006]
ja tylko zaluje ze teraz jak 23 lata walnely .. nie gram tyle co kiedys
praca zamiast szkoly L4 zamiast wajsow ... brakuje mi lanow z wysem itd. ostatnio coraz rzadziej mam okazje zobaczyc sie z kolegami z sceny. nie ma juz czasu na wywalke do tarnowa do fisha i suchego na spontanie .,,, nie chce sie walic w rybnik zeby z Zorami porzadzic na miescie :D:D ... opcja rodzinka dupeczka i piffko bierze gore :(( ....
npo dobra nie bierze :D ale moze kiedys wezmie narazie to ani widze brac i sie zegnac skoro przywitalismy sie tak niedawno :D ... sie gra sie ma ;) a my mamy jeszcze wiele gier do zagrania :D GOod LUuck
|
|
|
[08:56:53, Monday 03. July 2006]
|
|
|
[09:28:14, Monday 03. July 2006]
ba w starcrafta jeszcze luzdie graja i ani mysla o jego upadku :-) |
|
|
[09:37:27, Monday 03. July 2006]
to chyba normalne ze starsi playersi odchodza, dlatego przychodza nowi i zastepuja ich:p starosc nie radosc, a tu mlodosc polot i fantazja:p |
|
|
[09:44:27, Monday 03. July 2006]
sesese
|
|
|
[12:24:08, Monday 03. July 2006]
|
|
|
[13:54:10, Monday 03. July 2006]
Nie obchodzi mnie co o tym myslisz...
|
|
|
[13:56:41, Monday 03. July 2006]
|
|
|
[14:29:38, Monday 03. July 2006]
|
|
|
[14:55:24, Monday 03. July 2006]
jesli w3 albo sc ma zginac w najblizszym czasie to chyba nigdy nie slyszales o esporcie w korei ;o
na koreanska lige sc przychodzi po 300 tysiecy osob, esport jest wspierany przez rzad wiec nie wiem gdzie wy widzicie koniec sc / w3 ;)
btw. teraz 2 polscy pro w sc (suncow i draco) walcza o licencje semi-pro w korei =]
// zedytowany przez fEx dnia 2006-07-03 14:56:07 |
|
|
[15:57:45, Monday 03. July 2006]
Z w3 nie mam dokladnie pojecia jak jest, natomiast biorac przykald z sc hmm... Ta gra raczej nie predko zniknie- choc moim zdaniem sc jest duzo bardziej widowiskowe od w3 i hmm... duzo trudniejsze... Sc raczej niepredko zniknie, bo wciaz sie cieszy nieslabnaca popularnoscia i nie widze rts-a, ktory by mogl mu zagrozic- moim skromnym zdaniem w3 to szmira porownujac z sc. W korei z tego co slsyzalem, w3 jets wciaz malo popularne, choc sami wiecie jaki kroea poziom prezentuje. Teraz wyobrazcie sobie, na jak wysokim poziomie stoi scena sc... jakby zebrano obecnie top graczy spoza Korea i top graczy non-korea to w sc to, zaleznie od oczywiscie par, korea by wygrala do 1, ew. do 2... Tam najlepsi z sc graja po 10h dziennie i zarabiaja na tym 500,000 $. I to jest tam juz po prostu praca, czymz z czego on najzwyczjaniej zyja. Dlatego ta w3 nie umrze, bo z nim prawdopobnie stanie sie rzecz podobna. Jak nie w Korei to hmm... Moze w Chinach? A moze w koncu ktos w Europie przejrzy na oczy i zauwazy, ze na tym mozna zbic kupe kasy?
Draco i SunCow jada do Korei i beda braci udzial w courage, turnieju o licencje semi- pro. Ale nie ajda aby ta licencje zdobyc, tylko aby zostac zauwazym przez ktorys z pro teamow i zostac przez niego zwerbowanym. Z plotek, mniej lub abrdziej oficjalnych informacji, wynika, ze Draco (imo najlepszy protoss poza Korea) ma jzu miejsce w jednym z proteamow. "Korea to mekka progamingu"- juz nie pamietam czy powiedzial to ktorys z wybitniejszych graczy sc, czy po prostu to takie haslo, no ale coz, to prawda. Nawet Grubby to potwierdzil , w ktorysm ze swoich wywiadow... Lecz moim zdaniem, sam jeszcze sposob gry w w3 nie dojrzal na to, aby stac sie tym, czym jest sc. W w3 gra sie "modami". Pol roku temu elf gral pure talon na orka, dzisiaj gra pure driady/driady+misie. W3 jest wciaz gra bardzo nie odkryta i smiesza mnie ludzie, co wychwalaja Grubby'ego "geniusz". Niech poznaja sc, poznaja i zrozumieja akcje Boxera, Nal_Ra, czy chocby ujrza roznorodnosc PvZ, ktore mozna zagrac na setki roznych sposobow, zaczynajac na najprostszych rushac zetami, a konczac na fe lub dt+sair...
Dlatego samo zalozenie tego topicu, bylo, moim zdaniem, jedna wielka ignorancja i nie zrozumieniem wciaz zmienajacej sie pozycji e-sportu na swiecie... Bo gry, ktore polegaja na mysleniu, przetrwaja. Ktos tu podal jako przyklad szachy. W3/sc to szachy+klikanie. nic wiecej. A sadze, ze niejeden z was lubi sobie zagrac od czasu do czasu partyjke (chocby z dziadkiem, ktory was zawsze rozwala^^) w szachy... |
|
|
[16:13:12, Monday 03. July 2006]
tibia przejmie wladze nad swiatem ;(
old pro gamer :P
|
|
|
[16:46:12, Monday 03. July 2006]
w3 to szmira, tylko jak odpalilem sc to nie moglem roroznic zadnego unita, wszystkie takie same kolorowe pixele pozdro & poćwicz
|
|
|
[17:12:37, Monday 03. July 2006]
ramirez chcialbym cie poinformowac ze to jest hydepark a odkopywanie starych topicow niema zadnego zwiazku z % ten tip niezostal usuniety ani zamkniety wiec co bys chcial kazdy czyta i pisze co mu sie podoba na dany temat ps tobie powiny poleciec % za spam ;P |
|
|
[17:29:27, Monday 03. July 2006]
Ja mam vela na bnecie i tutka i to mi wystarcza xD http://www.iq-test.pl/?d=2409
|
|
|
[17:58:39, Monday 03. July 2006]
@wodzu
to nie siedz tyle przed kompem i kup se okulary
imo sc > w3
ale sc jest zawaliscie trudny nie to co w3 sesese
|
|