|
|
[18:13:29, Monday 03. July 2006]
Wszystko sie nudzi, nawet warcraft ale gdy starsi gracze odchodza to przychodza nowi i tyle http://replays.pl/ 16ba
|
|
|
[18:33:21, Monday 03. July 2006]
zaylek co ty gadasz gralem w sc przez 3 lata i nie jest wcale trudniejszy tylko liczy sie mass i dobre opanowanie jednostek 0 micro ;P |
|
|
[18:42:58, Monday 03. July 2006]
melkor w3 staje sie coraz popularniejszy, jest wspierany przez ten ich koreanski instytut e-gamingu, sa licencje tak jak w sc semi-pro i pro =] ale nadal nie jest to samo co w sc
btw. smiesza mnie ludzie ktorzy mowia ze sc = no micro, micro jest w sc rownie wazne, tylko ze nie polega ono na pojedynczych jednostakch tylko na calych grupach, micruje sie grupami
a jak ktos wspomnial tu o grafice ze to same pixele to niech lepiej nie gra w w3 przeciez nowe gry maja duzo lepsza grafike od wc3 ;C |
|
|
[18:57:09, Monday 03. July 2006]
ludzie co wy mowicie? jak sc moze byc trudniejszy od w3? po prostu scena sc stoi juz na o wiele wyzszym poziomie
btw Draco nie jest w mYm? aa i o co chodzi z tymi licencjami?
// zedytowany przez tD.jombsik dnia 2006-07-03 18:57:59 John Abruzzi nie żyje! ;((((((((((((((((((((((
|
|
|
[19:53:59, Monday 03. July 2006]
imo sc jest znacznie trudniejsze. A ktos kto mowi o micro to chyba nie ma pojecia o tej grze. Ja w nia gralem krotko (niecaly rok, ostatnio do tego) i twierdze, ze to co sie dzieje w w3 to jakas parodia, porownujac z sc. Jak sc mzoe byc trudniejsze od w3? Mowiac, micro nie mam na mysli na poczatku microwania zetami/rinami czy jakichs quasi surroundow lingami. Sprobujcie za pomoca zetow+dark archonow+archonow+ht zjechac dobrego zerga co gra cracklingi (oczywisice 3/3)+ultrale... Bez maelstorma ani rusz. Nawet glupie rzucenie storma moze zadecydowac o calej grze wygranej... Aby rzucic 6 stormow, musisz po kolei zaznaczyc azdego ht, kliknac "t" i wskazac miejsce, gdzie ma storm poleciec. Tak samo robi sie z kazdym innym spellem obszarowym. Pokonanie zerga w PvZ w late game wymaga naprawde duzo skilla od tossa. Kto widzial repy, jak Boxer wrightami niszczy dronki zergom, ten wie, co zanczy micro sc^^ Sprawa wszelkich kontr itp... W sc, jak zle zescotujesz to praktycznie przegrales. Ponadto, dopiero tams ie czlowiek dowiaduje co to multitasking. Jak mussiz naraz stawiac expa, budowac wojo z 6 budynkow, wysylac dt, ktore szukaja wrogich expow i dropowac mu ht na peony i microwac wojem, to imo 90% naprawde dobrych graczy z w3 by przy tym wymieklo. A tam cos takiego robi koles, co ma C- na pgt... Ja sie pytam, czemu nie wizialem, aby ktos rozdzialal armie w w3? Imo, w NE vs hum, jak elf zagra misie+driady vs sb+casty+rifle, zajscie od tylu misiami jest zabojcze dla huma i natychmiast zmusza go do tp- o ile po prostu nie anpsize gg. W tym czasie oczywsice trza microwac driadami tymi, co z porzdu zostaly. Mozna rowniez rzucic driady na tyly wroga, aby ladnie powybijaly mu te casty, choc moga od rifli dostac... No i w sc jest wlasciwie nizliczona ilosc taktyk, co nawet Ci pro udowadniaja... Fast carriery w mirorze tossa? Reach prawie zjechal w ten poosb Kingdoma. Grajac carriery z maina. Jest to taktyka, ktora w normalnych warunkach by wysmiano z latwoscia, no ale to zagral Reach, i to tak skutecznie, ze n/c...
Ponadto, jeszcze to: sc.go(...)id=26490 ^^
Jombsik, Draco jest w mYm, jak i SunCow. Obydwom mYm sponsoruje przelot do Korei. Tam graja courage o licencje semi-pro, ktora w gruncie rzeczy nci nie daje^^. Ale raczej na pewno zostana zauwazeni przez ktorychs z pro teamow.
No i scena sc stoi na duzo wyzszym poziomie, tego nie da sie ukryc.
Zaznaczam, ze jestem graczem w3, ponewaz uznalem, ze starcraft jest hmm... gra, w ktorej odkryto za duzo, a w w3 caly czas brak pomyslow. |
|
|
[20:04:58, Monday 03. July 2006]
zaraz bedzie ze sc to macro , a w3 nie xD . Kto tak mowi ten chyba nie zna gier human na lt , nie mowiac juz o tym ze w w3 wystepuje takie cos jak koszta , ktore jedza nam hajs . W mirrorze elfa dzieki macro ( nieliczac expow ) mozna miec taka sama armie jak przeciwnik tyle ze z o wiele lepszymi upami + zwoje .O ile przeciwnik popelni blad w macro. Roznica opinii graczy polega na mentalnosci i wiadomo ze dla kogos kto gra iles tam lat w sc postawienie masss expow i towerow i potem massowanie z 5 barakow armii jest jakims tam blyskotliwym skillowym zagraniem , a dla mnie gracza w3 jak ktos jebnie fe i massuje ci z 3 koszarow to dla mnie jest masserem noobem i noskillem co ma mass unitow i nie wygrywa dzieki skillowi xD , tylko dzieki jebane przewadze w zlocie xD ale ze mnie szmata tratatata
|
|
|
[20:39:28, Monday 03. July 2006]
Remik, co jak co, ale Twoje posty zawsze mi poprawiaja humor^^ No w sumie, to wlasnie najbardziej mnie dziiwlo, czemu 90% graczy w3 jak widzi kogo amss expujacego to od razu krzycyz lamer, no skill itp itd... No i w w3 malo w sumie amcro, to prawda. o hum cos tam mzoe zdzialac jak te zyro massuje, ale co to za macro?;pp W sc. ja do dzis nie wiem, jak Ci pro maja po 10-15 budynkow do robienia woja, i w sumie w nich wkolko pracuje cos. Chore^^ W PvT mialem dosc duze problemy z massowaniem z 6 gatow, a oni maja po 14 i sie ciesza... |
|
|
[20:44:07, Monday 03. July 2006]
Remik, dawno nie slyszalem takich bzdur, gz;F "Po co się z ludźmi kłócić, skoro można ich pozabijać"
|
|
|
[22:51:07, Monday 03. July 2006]
Taaaa Melkor to wszystko robi typ co ma nawet D- na pgtour yyyy ofc wyolbrzymianie own . Moim zdaniem moze sie wydawac na poczatku sc trudniejsze ale po jakims czasie ciezko powiedziec ze jakas gra jest trudniejsza od innej przeciez kazdy gracz w sc albo w w3 ma rywala ktory gra w tak samo trudna gre i tak naprawde to nie gra jest trudna tylko przeciwnik :) chyba ze ktos ma jakies dziwne problemy :< |
|
|
[00:12:19, Tuesday 29. August 2006]
Wogole sie z tym nie zgodze :) Bo np . ja jestem przykladem ze teraz tez mozna zaczac grac w warcrafta :) Akurat dopiero zaczynam swoja przygode na battle necie :P i mimo ze nie mam porownania do tego co bylo kiedys to nie narzekam na brak graczy |
|
|
[00:51:28, Tuesday 29. August 2006]
nie ma to jak odkopywanie topicow -,- 'Nazywała się "Sesja" i kazdy chcial ją zaliczyć.
|
|
|
[06:10:38, Tuesday 29. August 2006]
|
|
|
[07:05:52, Tuesday 29. August 2006]
a spojrz na starcrafta taka stara gra a ciagle tyle ludzi w nia gra |
|
|
[07:34:50, Tuesday 29. August 2006]
something for me :)
|
|
|
[07:48:08, Tuesday 29. August 2006]
QI mowisz o sobie?:D Życie depcze wyobraźnie...
|
|
|
[08:06:28, Tuesday 29. August 2006]
Buhahahahah Qi mnie rozwalil buhahahahaha XD |
|
|
[08:34:18, Tuesday 29. August 2006]
co sie smiejesz oO O preda mu chyba chodzi. NgL
|
|
|
[08:37:31, Tuesday 29. August 2006]
troceh stary ten post..... Ty(L)kO Legia Ukochana Legia Dziś Warszawa Czeka Na Zwycięstwo Twe...
|
|
|
[09:33:07, Tuesday 29. August 2006]
tT...
|
|
|
[09:50:57, Tuesday 29. August 2006]
Nigel ja to dziwnie zrozumialem bo QI tez gra w wowa i sie znamy:P chyba ze ten typ sie poprostu za Qiego podaje:D Życie depcze wyobraźnie...
|
|
|
[12:59:23, Tuesday 29. August 2006]
K spoko ale bardziej o zentharisa chodzi ;] NgL
|
|
|
[13:32:13, Tuesday 29. August 2006]
lol |
|
|
[14:36:12, Tuesday 29. August 2006]
co ten kolo aka huntka pier***li, jak dalej duzo osob gra w war2 a tu gada o jakis upadkach w3 lolo, w3 jeszcze bedzie zyl naprawde wiele lat dopoki nie wyjdzie w4 ale i wtedy pozopstanie wielu graczy przy w3 tylko ze cala scena pr0 gamerow przejdzie na w4, imo nawet wyjscie sc2 zbyt wiele tutaj nie zmieni
btw. szef blizzu zapowiedzial zapowiedz sc2 na jakis tam zblizajacych sie targach, czyli jakies 2-3 +lata i sc2 welcome :P titititititi
|
|
|
[15:00:39, Tuesday 29. August 2006]
Dopuki doputy masz z kim garc na bn jest dobrze. "powiedzcie mi tylko jedno, co to qrwa znaczy hajduk?"
|
|
|
[15:55:56, Tuesday 29. August 2006]
|
|