|
|
[09:17:38, Monday 26. June 2006]
I tak newsy z biohazard > all xD |
|
|
[09:35:40, Monday 26. June 2006]
NieSwietyMikolaj: No ale, Izi nie psuje rynku, tylko wlasnie powinien rodzic potrzebe do rywalizacji z nim. Jak ktos chce napisac newsa o czyms z adminow, niech spyta sie Iziego, czy planuje zrobic newsa o tym i o tym. Albo po prostu umowcie sie: "ja robi ngl, ja kwalifkacje do wc3l, a ja incupa, a ktos tam inny reszte...".
Co jak co, ale scena w3 jest w maire dynamiczna i chocbyscie nie wiem, co robili, z pewnoscia nie umiescicie tu wszelkich informacji o niej.
Podejscie, ze Izi cos robi, i robi tego duzo- aczkolwiek kiepskiej jakosci- na co, ma juz mniejszy wplyw nieco, przypomina mi postawe polskich politykow przede wszystkim okresu 45-89 XX stulecia, co jedyne, co umieli to wyadawac zarzadzenia i narzekac. Poza tym Izi piszac newsy w tak duzej ilosci tylko sie uczy ich pisania, a co za tym idzie rowniez gramatyki, ortografii itp... Poza tym ja an waszym miejscu, tak bym nie narzekal na poprawnosc wszelaka postow, bo nawet Ci. ktorzy najbardziej na nia narzekaja, maja z nia problemy. Ja sam rowniez popelniam mase bledow, ktorych zazwyczaj nie poprawiam, a tego powodem jest wrodzone lenistwo.
Poza tym nie zwracajcie mu uwagi ilez czego kreatywnego moznaby zrobic w tym czasie, co on poswieca na newsy. Dla relatywisty nic nie jest kreatywne w sumie. "Bo zawsze mozna na to spojrzec z innego punktu widzenia"^^ Rownie dobrze pojscie z kolegami na piwo moze byc beznadziejne, bezsensowne. Lazenie z wlasna dziewczyna po plazy w sumie tez mzoe zadnych wynikow nie dac, procz szminki na ustach/na szyi^^ Vanita vanitatum et omnia vanitas- z pamieci, wiec najpewniej jest xxx bledow, bo nie mam czasu ani sil sprawdzic, nawet jesli to kwestia 1 minuty. Dzisiaj kazdy jest moralista, kazdy wie lepiej co czlowiek ma robic, a odsetek rozwodow wciaz rosnie i poetow jakos mniej. Jedyna kwestia, w ktorej moge sie zgodzic jest kwestia jezykowa. Nie rpzecze, ze ktos kto nie zna jezyka ang na poziomie dosyc bieglym, nie powinien nas reprezentowac- ale primo, nie mam pojecia jak biegle Izi wlada angielskim, ani ile musi go uzywac. Bo gdy nie uzywa ang, bo jets mu najzwyczajniej w swiecie niepotrzebne (uzywajac mam na mysli rozmawianie, nie czytanie) to nie widze problemu. A przeczytac po ang kazdy umie w sumie. |
|
|
[09:59:52, Monday 26. June 2006]
NieSwiety / VooDoo.FiSH / FiSH.Traveller ||| www.nieswiety.dakabum.pl
|
|
|
[10:11:15, Monday 26. June 2006]
nie zrobilem tego wczesniej bo gralem z kuzynem (dostalem ._.) teraz przeczytalem to i mysle ze juz sie napisaliscie. Mam prawo zamknac topic na moj temat. |
|
|
[10:41:14, Monday 26. June 2006]
|
|
|
[10:55:51, Monday 26. June 2006]
|
|
|
[11:13:25, Monday 26. June 2006]
gdybym chcial to bym usunol ten topic, natomiast gdy go zamykam pozwalam ludziom ogladac to co inni napisali bo szczerze? opinia innych mnie naprawde nie interesuje bo to co ja robie to tylko ze wzgeldu ze nie potrafie sobie znalezc odpowiedniej gry aby "zabic" czas ... a wychodzenie z gipsem na nodze jest calkowicie nie przyjemne |
|
|
[11:14:05, Monday 26. June 2006]
|
|
|
[11:19:20, Monday 26. June 2006]
dobry pomysl! |
|
|
[11:20:32, Monday 26. June 2006]
Ehh... NieSwietyMikolaj: Niestety, ale faktem jest ze z pewnoscia wiekszosc forumowiczow raczej nie jest zbyt stara i nie ma zbyt duzego doswiadczenia zyciowego, co jasno wynika z poziomu postow. Ja rowniez nie jestem za stary (17 lat) aczkolwiek stwierdzilem, ze jako czlowiek mlody musze trzymac pewien poziom- szkoda, ze coraz mniej mlodziezy tak uwaza, ale nvm. W3 jest gra popularna, a co za tym idzie gra w nia duzo dzieci. przoedk w3- sc jest gra, w ktora graja ludzie o sredniej wieku 20+-2 lat. Rezultat- co chwila sa klotnie o wszelkie rzeczy, watki, ze taka a taka dzieczyan dupy dala, ze ten lamer wyzywa wszytskich itp- ale nikt nie gada o jakiejkolwiek imbie^^
Scena w3 to banda nastolaktow i kilku graczy, ktorzy sa obiektem westchnien tej abndy- to rzeczy, ktorych nie zmienisz, bo nie amsz na to wplywu. Tworzysz to forum, ale tworzysz je dla kogo? To oczywiste, ze dla sceny w3, czyli w wiekszosci dla nas, dla tych, co dyskutuja o imbie, kloca sie,poddaja watpliwosc ich orietacje seksualne i stwierdzaja rozne ciekawe rzeczy o rodzicach innych. To sa rzeczy, ktorych nie zmienisz. A nie stworzysz forum, ktore bedzie skierowane do Pala, Mesa, Terrora, Lysego i ogolnie czolowki sceny, dla ludzi ktorzy sa postaciami sztandarowymi tej sceny. I jak to bywa z postaciami sztandrowymi, maja tej sceny po czesci chyba dosyc^^. No chyab, ze zrobisz forum po ang., ale nawet wtedy beda osozlomy i intelektualisci, co sie wedra z tekstami "omg, wtf, rotfl noob, noob, fucking abser" itp...
Ja rozumiem Twoja postawe wobec Iziego, i nawet nie dostrzegam tutaj wszelakiej zazdrosci, tylko dbalosc o pewien poziom sceny. Ale dla mnie lepiej, aby dla sceny, ktora nie widzi roznicy miedzy "poszlem", a "poszedlem", bylo wiecej newsow, w ktorych ktos napisze "drozyna", niz zeby wychodzil 2-3 na tydzien, za to z oprawa graficzna i napisane bezblednie. Bo bledy jestem w stanie wybaczyc, ale lenistwo to brzydka cecha- sam ja posiadam i wiem, ze nie ma sie czym chlubic.
Poza tym hmm... Moze Izi mial racje z zamknieciem tego tematu? Bo lepiej by bylo, gdybyscie ten problem w swim gronie adminow, a nie pytali scene, ktora jedyne co umie to czasem glupio przytaknac, ew. zaszpanowac znajomoscia emotow^^
P.S. jesli ktos sie nawet ze mna zgadza w tej czy innej kwestii, to niech powie to do siebie, a nie zasmieca ten topic, ktory juz i tak stal sie calkowiciem off topem^^. A Ty mlody czlonku sceny zanim cos napiszesz pomysl ok. 10 razy. I jak nie masz zamairu napisac nic nowego nie pisz... To jest tylko rada i prosba, ktora mozesz calkowicie zlekcewazyc. |
|
|
[11:37:41, Monday 26. June 2006]
|
|
|
[11:52:12, Monday 26. June 2006]
hehe Z4buZa skoncz juz pierdolic swoje filozofie bo naprawde nikogo to nie obchodzi, co do bledow i gramatyki izi-go, no coz nikt nie jest doskonaly :] |
|
|
[11:57:46, Monday 26. June 2006]
|
|
|
[12:12:16, Monday 26. June 2006]
IRC is just a multiplayer notepad.
|
|
|
[12:12:50, Monday 26. June 2006]
Wy jestescie glupi czy udajecie? izi nie pisze tych newsow na odwal sie! po prostu nie kazdy ma talent do pisania i nie kazdy sie rodzi z tym "czyms" ja mialem w klasie takiego lebka co sie nic nie uczyl wynosil tylko to co z lekcji a mial srednia 4,8 w 3 liceum, a kolezanka ktora siedziala nad ksiazkami 6h dziennie miala 4,6 i wydaje mi sie, ze tu mamy ten sam przyklad. |
|
|
[12:13:47, Monday 26. June 2006]
co to qrwa znowu za fake? sup nigg. ?
|
|
|
[12:16:17, Monday 26. June 2006]
|
|
|
[12:16:24, Monday 26. June 2006]
Z4buZa wyp... ja cie prosze takiej ilosci zawisci czlowieku nie widialem dawno wygenerowanej w jednym poscie ... wez sie zajmij wywalaniem chlopa co rzuca topami BM vs DH czy knight vs abo ... grama izi ego ma swoj urok ;) i dlatego to nie jest zle widac ze tekst zyje a o powtorzeniach to chyba sie jeszcze na lekcjach gramatyki nie uczyles w podstawowce ... poczytaj sam siebie :D tyle |
|
|
[12:16:45, Monday 26. June 2006]
i kto to mowi :) |
|
|
[12:23:39, Monday 26. June 2006]
primum non nocere
|
|
|
[12:36:17, Monday 26. June 2006]
Ja mialbym taka propozycje (wiem, ze to niemozliwe) ale przypuscmy, ze izi ma teraz swoj wlasny serwis i ja zagladam tam i rownoczesnie tu...ciekawe skad bym sie wiecej dowiedzial ? napewno z jezyka polskiego na rep.pl ale o wc3 na stronce iziego, aczykolwiek jezeli bym sie chcial nauczyc poprawnego pisania newsow to od tego sa inne i lepsze strony slownikjezykapolskiego.pl ? |
|
|
[12:40:22, Monday 26. June 2006]
|
|
|
[12:47:39, Monday 26. June 2006]
|
|
|
[13:02:08, Monday 26. June 2006]
Bo na wcrep moga byc one natychmiast kasowane? I tam wszelcy "fanboys" Gubby'ego czy Moona co whinuje'a i flame'uja sa natychmiast usuwani/ostrzegani; cos sie z nimi robi, ze zaczynaja myslec nad trescia swoich postow. Ponadto, ide o zaklad, ze tam srednia wieku jest wyzsza niz tutaj. Wbrew pozorom Polska to jest kraj, w ktorej kelner mowi lepiej po angielsku od polityka, a edukacja jezykow obcych w anszym kraju stoi wyzej niz w wiekzosci zachodnich krajow. Ide o zaklad, ze tam srednia wieku waha sie ok 17-18 lat, czyli wiek, w ktorym u ludzi juz zaczynaja sie pojawiac pewne przeblyski rozumu (generalizujac). A co do glupich odpowiedzi- popatrzcie w komentarzach replay'i i audiorepow. Pod co drugim audiorepem Cyngusa sa teksty typu "ur awesome; hot; how sexy voice" itp itd, ktore w sumie nie wnosza nic, a komentarz winien to robic. Pod repami chocby Grubby'ego i Moona sa tysiace komentarze o "imbie". Tam sie o imbie nie woi na forum, lecz pod repami. Moze to madrzejsze, moze wciaz glupie. Co prawda, tam nikt nikogo nie wyzywa. Ale tamto forum jest przede wszytskim swietnie moderowane. Tutaj, przperaszam ale az zacytuje jeden z powzyszych postow:
"hehe Z4buZa skoncz juz pierdolic swoje filozofie bo naprawde nikogo to nie obchodzi, co do bledow i gramatyki izi-go, no coz nikt nie jest doskonaly :]"
Tam, moimz daniem cos takiego byloby niedopuszczalne, tym bardziej skierowane do admina.
Nie przecze, ze tylko wiek ma znaczenie na to co sie tutaj pisze (ogolnie o forum), ale rowniez fakt, ze ejstesmy Polakami... I mamy takie swoje male drobne wady...
Poza tym Z4buza, sam doradzasz Izi'iemu aby wyszedl na dwor, nie spedzal tyle czasu przed kompem, a z drugiej strony stwierzasz, ze gdyby siedzial dluzej nad kazdym newsem byloby lepiej? Pewna sprzecznosc^^? |
|
|
[13:02:34, Monday 26. June 2006]
stary a wjeb mi nawet 100% upomnienia mam to gleboko w dupie, jestes tylko dla mnie jakims napisem na stronie, jak mnie zablokujesz to stworze sobie kolejne konto i pede pisal ile dusza zapragnie....smieszne jest to ze pomimo tego ze juz miales konczycz pisac w tym topicu ciagle to robisz.... |
|