|
|
[15:41:33, Tuesday 25. August 2009]
#Mav3rick to ciekawe jaki ty miales wplyw na odzyskanie wolnosci i uwolnienie sie z komunizmu :) Ciesze sie ze robisz wiecej niz Ci wszyscy ksieza. A jak nie robisz to skoncz pierdolic i najezdzac. ; )
|
|
|
[15:41:38, Tuesday 25. August 2009]
|
|
|
[16:35:46, Tuesday 25. August 2009]
|
|
|
[16:44:16, Tuesday 25. August 2009]
Sram na twoje procenty!
|
|
|
[16:49:06, Tuesday 25. August 2009]
|
|
|
[16:52:19, Tuesday 25. August 2009]
|
|
|
[17:05:48, Tuesday 25. August 2009]
Nawet ktos, kto zarabia najnizsza srednia krajowa musi zaplaci od tego podatek, a watpie zeby bylo go stac za to na utrzymanie nowego auta , gosposi , domu i cholera wie czego jeszcze. No i ok porownuje moje mozliwosci zarobku i mimo duzej wiary w swoje mozliwosci i umiejetnosci ciezko mi sobie wyobrazic zebym mogl kiedys sie dorobic chociaz takiego skromnego Maybacha.
// zedytowany przez NoobKiller dnia 2009-08-25 18:07:36 |
|
|
[17:12:45, Tuesday 25. August 2009]
|
|
|
[17:45:55, Tuesday 25. August 2009]
Piekny temat....
musze wydrukowac to co napisal ten chlop i pokazac temu cwelowi na religii bo lubi bardzo narzekac ze bardzo mu zle w polsce i pierdolic ze ksieza maja zle zycie :]
// zedytowany przez Pawelek :* dnia 2009-08-25 18:47:09 |
|
|
[17:51:16, Tuesday 25. August 2009]
@fatal
jehowa piszemy prez H to po pierwsze , po drugie problem istnieje
i robi sie o tym coraz glosniej , jakos arabowie i francuzi moga chodzic do jednej szkoly a u nas idac twoim tokiem rozumowania trzeba ich wysylac do odzielnych zeby jedni drugim nie przeszkadzali
@finicky otoz przeszkadza mi bo zyjemy w panstwie swieckim a nie koscielnym i nie mam ochoty idac do urzedu na to patrzec a porownywanie znakow religii do kwiatkow hmm.....
@stworek mi chodzi jedynie o to ze te symbole nie powinny wisiec w urzedach panstwowych/istytucjach publicznych dlatego ze to nie kosciol , miejsce krzyza jest w kosciele albo w czyims prywatnym domu a nie w szalecie miejskim , szkole czy urzedzie gminy , religia nie jest bezsensowna wypacza umysly mlodych ludzi i wbija w nie "madrosci" kleru to po prostu narzedzie propagandy szkole juz akurat skonczylem jakis czas temu takze wiekszosc co tutaj pisze to z wlasnych doswiadczen
nie przeszkadzaloby mi jakby mial samochod na ktory uczciwie zarobil a nie z pieniedzy z pgorzebow i wyczytywania nazwisk zmarlych ludzi
NoobKIller trafnie uzupelnil to czego nie zdolalem do konca wyrazic w moim poscie
Podsumowujac :
Moim zdaniem w dzisiejszym swiecie religii w ogole nie potrzeba , jednak w momentach trudnych dla czlowieka , gdy ma sie klopoty ktore wydaja sie niemozliwe do przezwyciezenia czlowiek istota z natury slaba zwraca sie do niewidzialnej wszechmocnej sily zwanej powszechnie Bogiem ktora ma mu pomoc . Jesli chodzi o kosciol katolicki jest to relikt minionej epoki jego czas powoli dobiega konca bo raz ze ludzie widza hipokryzje i oblude duchownych a dwa ze kosciol tak jak jeden z poprzednikow napisal nie potrafi odnalezc sie w nowej epoce . Wydaje mi ze swiat bez religii bylby swiatem lepszym popatrzcie co sie dzieje na swiecie codziennie zamachy ludzie gina wysadzaja sie w powietrze w imieniu jakiegostam boga , w nowoczesnym swiecie nie potrzeba starych archaicznych zasad KK starczy zwykla etyka i zdrowy rozsadek , rozumiem ludzi ktorzy chodza do kosciola bo podoba im sie ta cala uroczystosc(msza?) ktora sie tam odbywa czuja klimat/obcowanie z bogiem , natomiast strasznie brzydzi mnie fanatyczm niektorych ludzi ktorzy uwazaja duchownych za swietych o ktorych zlego slowa nie wolno powiedziec , ja sam osobiscie nie mam potrzeby modlitwy i nie sadze aby bog jesli w ogole jakis istnieje troszczyl sie o jakiestam paciorki odmawiane codziennie rano i wieczorem , jedyne co sie liczy to jakim byles czlowiekiem jakie wartosci pielegnowales w swoim zyciu troche odbilem od tematu ale musialem to napisac , wiecej sie chyba nie bede udzielal w tym temacie bo rzeczywiscie nikogo sie do swych racji nie przekona ; )
// zedytowany przez Mav3rick dnia 2009-08-25 19:12:42
// zedytowany przez Mav3rick dnia 2009-08-25 19:13:30
// zedytowany przez Mav3rick dnia 2009-08-25 19:15:54 |
|
|
[17:52:38, Tuesday 25. August 2009]
You're about two seconds from wearing that smile around your ass...
|
|
|
[17:56:42, Tuesday 25. August 2009]
Ktos cos napisze a ludzie w to wierza :DDDDDD ; )
|
|
|
[18:04:26, Tuesday 25. August 2009]
Niech ksiadz ma spokojnie ten samochod - przeciez nie bedzie zasuwal po wsiach na hulajnodze. Niech ma normalna pensje i z niej sobie zbiera, ale nie z pieniedzy, ktore zdobyl w inny sposob: np. przez te niopodatkowane darowizny. I wszyscy byliby szczesliwi. ;]
Nigdy nie zwracalem szczegolnej uwagi na krzyz w instytucjach publicznych. Dziwie sie, ze tak Cie to dotyka. Poza tym nie widzialem nigdy, zeby niechodzenie na religie bylo powodem pietnowania. To wszystko sprawia Ci po prostu duzy problem i zmierzasz do skrajnosci. ;]
// zedytowany przez kaef dnia 2009-08-25 19:11:51 |
|
|
[18:09:51, Tuesday 25. August 2009]
Jedynym szczerym czlowiekiem wg mnie pod tym wzgledem i uczciwym byl JP II reszta to banda zlodziei i nierobow...wytlumacz mi Sw.Edwardzie skoro jestes tak bardzo za ksiezami to co taki ksiadz robi w jakis sposob on sie prze[pracowuje?Miejmy np porownanie takiego zwyklego pracowni9ka gdzies w biurze gdzie musi troche pomyslec nad papierami itp czy zwykly robotnik ktoey zapierdala po 10 godzin dziennie przy robotach drogowym lub tez piuelegniarki od ktorych w pewnym stopniu zalezy zycie drugiego czlowieka do pracy takiego ksiedza ktory cale zycie lezy do gory jajami i trzepie z tego brudna kase to jest uczciwe?
Ile ma z tego pielegniarka...przyznam szczerze ze moja mama jest pielegniarka w szpitalu i nie ma z tego kokosow a praca ciezka...
Robotnik na drodze moze bedzie mial wiecej ale napewno odchoruje ta ptrace na stare lata...kregoslup itp
pracownik w biurze jak bedzie tlumokiem i nie bedzie kapowal o co biega w papierach czy cos jest nikim zostanie wyrzucony z pracy
praca umyslowa tez ciezka...
praca ksiedza glownie polega na gloszeniu bajeczek religijnych ktore w 80% nie sa prawda zgodna z pismem swietym nie biore pod uwage chodzenia po kloledzie bo z tego ma kilka tysiecy w kilka dni jesli jeden obejdzie cala wies lub cale osiedle w miescie...prywatne chrzty sluby pogrzeby...Zyc nie umierac a niektorzy jeszcze narzekaja np ten co mnie uczyl religii :P
Zresztom wszytsko to zostalo wymieniowe w linku w pierwszym poscie wiec po co sie powtarzac;p
Aha moj kolega zostal bierzmowany w jeden dzien zaplacil 200 zl i dostal papier ze jest w pelni bierzmowany...:]
Jak tak dalej bedzie i nikt sie za to nie wezme to ksiaza beda srac na zlotych kiblach...poprostu syf :]
A ile bylo takich spraw ze jakis ksiadz zgwalcil lub mial romans z jakas laska?a zaden z nikt sie nie przyzna ze w weekend rucha ile popadnie a tak glosno swego czasu bylo o celibacie...smieszne to jest dla mnie
// zedytowany przez Pawelek :* dnia 2009-08-25 19:19:26
// zedytowany przez Pawelek :* dnia 2009-08-25 19:23:18
// zedytowany przez Pawelek :* dnia 2009-08-25 19:28:58 |
|
|
[18:33:30, Tuesday 25. August 2009]
Mav3rick to sluglus szatana, nie sluchajcie go :)
Gada takie farmazony ze az mi go szkoda... a pewnie w noc wigilijna siedzi z cala rodzina i opierdala caly stol zarcia az mu sie uszy trzesa a potem pogina na pasterke zeby ze znajomymi sie wodki napic... ide o zaklad ze jak jest jakies swieto koscielne to sie cieszy jak dziecko ze nie musi isc do pracy/szkoly i moze w spokoju odpoczac...z bogiem czy bez to nie wazne i tak pewnie zaciesza jak pojebany bo ma wolne.
Z prezentow tez sie pewnie qwa cieszyl nie raz jak dostal cos fajnego na gwiazdke..ai morde napewno mial ucieszona jak mogl kogos obryzgac woda w smingusa...
One more napisze, nie sluchajcie maverkia bo pierdoli :D
PS: ortodoksyjny katol here :D
// zedytowany przez frag dnia 2009-08-25 19:35:30 musiałem to napisac....:>
|
|
|
[18:43:40, Tuesday 25. August 2009]
frag zamknij morde prowokatorze jestes albo glupi albo niedorozwiniety nie masz zadnych agrumentow tylko piszesz farmazony a kto sie nie cieszy ze nie idzie do pracy pff niewazne jaka okazja kazdy lubi mikolaja prezenty itd to nie znaczy ze kocha jezusa kosciol i ojca rydzyka wez wypierdalaj z twoja logika gosciu na urodziny prezenty dostajesz to sie nie cieszysz ? kurwa co za idiota |
|
|
[18:45:09, Tuesday 25. August 2009]
Z tym slugusem to ty na serio taki glupi jestes czy tylko dla zgrywy tak piszesz xd? A tak poza tym to nie pisz co on robi i co lubi, bo tego nie mozesz wiedziec i za przeproszeniem w tym momencie, kiedy nie wiesz co on robi i z czego sie cieszy, a piszesz o tym , to najzywczajniej pier***isz glupoty (:. |
|
|
[18:51:01, Tuesday 25. August 2009]
Mav ty sie nie powinienes zacieszac ze nie idziesz do pracy bo katolicy maja swoje swieto...Powinienes isc w ten dzien i dalej kopac rowy :D
Rodzica tez pogrzebu nie wyprawisz sluglusie szatana ?:D
Jestes tak tepy w swojej prostocie ze az przerazasz...No ale pisz dalej bo fajnie sie po tobie jedzie. I to nie jest prowokacja ja ci poprostu mowie jakim jestes hipokryta :>
// zedytowany przez frag dnia 2009-08-25 19:54:16 musiałem to napisac....:>
|
|
|
[18:56:04, Tuesday 25. August 2009]
Heheh widze ze wiesz wszystko o zwyczajach i zajeciach innych .
To moze ja tez tak sprobuje .
Co tak sie rzucasz jak nagi w pokrzywach , bronisz profesji tatusia :> ? |
|
|
[19:17:27, Tuesday 25. August 2009]
coz twoje prowokacje sa raczej mierne ale czego sie spodziewac po elektoracie pisu i sluchaczu radiostacji z torunia a jechac to mozesz po swoich starych prostaku |
|
|
[19:25:33, Tuesday 25. August 2009]
Zawiera śladowe ilości orzechów arachidowych
|
|
|
[20:08:19, Tuesday 25. August 2009]
|
|
|
[20:44:56, Tuesday 25. August 2009]
"Gada takie farmazony ze az mi go szkoda... a pewnie w noc wigilijna siedzi z cala rodzina i opierdala caly stol zarcia az mu sie uszy trzesa a potem pogina na pasterke zeby ze znajomymi sie wodki napic... ide o zaklad ze jak jest jakies swieto koscielne to sie cieszy jak dziecko ze nie musi isc do pracy/szkoly i moze w spokoju odpoczac...z bogiem czy bez to nie wazne i tak pewnie zaciesza jak pojebany bo ma wolne.
Z prezentow tez sie pewnie qwa cieszyl nie raz jak dostal cos fajnego na gwiazdke..ai morde napewno mial ucieszona jak mogl kogos obryzgac woda w smingusa..."
OWNED HAHAHAHAH XDDDD |
|
|
[20:52:21, Tuesday 25. August 2009]
@Edward
rozbawiles mnie:) co "tak naprawde" dzieje sie niby podczas mszy?
Ja rozrozniam 2 typy ludzi.
Jeden typ dojrzal umyslowo do ateizmu (badz jego form).
Drugi typ jest bezmyslny i obejmuje zarowno gnostykow jak i pseudoateistow.
---- Poprawiono: 2009-08-25 20:53:52 ----
jak ktos powiedzial
Kosciol jest najlepszym biznesmen na swiecie. Od 2 tysiecy lat sprzedaje towar, ktorego nikt nie widzial z dostawa po smierci" ;) fajnie masz
|
|
|
[21:43:02, Tuesday 25. August 2009]
Ja nie banuje, ja zabijam xd
|